Skolningen har startat!

Då var det dags för skolning av allt som har grott hittills. Jag vill så mer nu i februari men jag har lovat mig själv att inte så något nytt förrens jag har skolat om det som behöver skolas om. Allt för att inte hamna i situationen att jag får stå i sex till åtta timmar i sträck för att få jobbet gjort. Se hur vackert kronärtskockan skimrar.


Det har grott otroligt bra av kronärtskockan har 22 fröer av 31 tagit sig. Kanske skulle det bli fler om jag lät krukorna stå ett tag till men det räcker gott och väl med de 22 som redan finns. Frågan är var jag ska plantera alla när det blir dags. 

Jag har också skolat ut alla 10  plantor av honungsmelonen och det var i sista stund. De största såg lite trötta ut när de kom i egen kruka. Hoppas de piggar på sig under natten. Alla 10 fröer grodde! Drakmyntan resulterade i 14 små plantor som nu står på tillväxt.


Imorgon ska jag ta tag i vallmon...Ni ser att det kommer att bli ett par timmars jobb. Jag har så svårt att slänga så jag vet att jag kommer att stå där och pilla tills jag ser dubbelt men det gör jag så gärna. 

Kommentarer

Men wow vilket tålamod! Vad är det för vallmo du har satt? Borde jag alltså sätta de vallmofrön jag fått? Tänkte sätta fröna direkt på plats framåt våren, det borde väl också å bra va? Om inte, hur sår jag bäst inne? Tusen frågor... Mycket tacksam för svar! / Anna
Byronesse sa…
Såå roligt att det går så bra! Tänka alla fina växter du får sätta ut om några månader:-D

Kramar
Em
Kerstin sa…
Vilka fina små plantor! Visst är det svårt att slänga växter? Jag fasar också för när tiden kommer där man inte kan blunda längre och måste inse att man måste sätta alla små plantor någonstans. ;-) Men den dagen, den sorgen. :-)
Jag sådde förresten galamelon efter att du hade skrivit om dina melonsådder på bloggen. Nu har de grott och de verkligen lyfter jorden. Vilken växtkraft! Ska bli spännande att se om man får den att fortsätta må bra under sommaren.
Kram,
Kerstin
Så fina små plantor! Vilken lycka att det gror så bra. Jag blir så glad av att kika in hos dig:).
Ha en fin tisdag.
Kram Maria
Anna-Maria sa…
Det var inte illa.Men var har du plats för allt sen?Har du växthus?Jag var sugen på att sätta vallmo också...ngn mörk färg...
Odlarlust sa…
Inte illa. Jag har också kronärtskockor som växer och frodas, fast inte lika många. Kanske kan du sälja dina någonstans?
Hur gjorde du med din jätteverbena när du tog ut den ur kylskåpet? Lät du den stå i mörker eller i ljus?
Ha det fint!
/Anna
Marina sa…
Med åren har jag tvingat mig själv att så färre av varje frösort. Det går bättre och bättre men ändå står jag med för många av vissa sorter (de flesta egentligen). Åta av åtta tomatfrö grodde men jag behöver bara en eller två plantor. Jaja...

Lycka till med omskolningen!

Kram
Törnrosa sa…
Men nu får jag väl sätta fart och börja så mina dåliga samveten, kronärtskockor och majs bl a. Tur jag tittade in till dig så att du fick igång mig.
Tack och hej från Törnrosa
Elin sa…
Kul att det tagit sig så bra, och melon låter spännande. Ja visst är det svårt att välja och slänga bland grodderna.

Ha det gott!
Anonym sa…
Hurra vad det spirar hos dig! Så fina de små bebisarna är!

Jag har också alldeles för många av en del. Funderar ju fortfarande på att vara med i Tusen trädgårdar och bestämmer jag mig för det får jag väl ha växtloppis samtidigt, haha. :)

Kram!
Tor Olsson sa…
Behövs mer ljus? Välkommen att tävla om en odlingslampa på http://moliden12.blogspot.com/
AnnCharlotte sa…
Ojojoj....så många små bebisar att ta hand om.....
Ha det bra :)
Lena sa…
Då vet du vad du ska gör ett tag framöver ;)

Ska bli spännande att se hur du gör med vallmon, de är ju en del!

Jag plockade upp ynka tre vallmo"plantor" igår. Hur ska jag få plats med de andra hundra?

Kramar
Lena sa…
Glömde en sak...jag gillar elefanter!
Fortsätt vara en!

Kram

Populära inlägg