Färg, form och fantasi!

Det sista halvåret har det hänt något med mitt trädgårdsintresse. Det har förvandlats. Från att vara ett intresse som kan beskrivas som, normalt under vår/ sommar och svalare under höst/vinter, till att vara enormt hela tiden. Jag kan inte få nog och jag hittar hela tiden nya vinklingar och nya bekantskaper. Min senaste bekantskap är Claus Dalby
Foto Claus Dalby  http://www.clausdalby.dk/
Ni är säkert många som redan har upptäckt honom men för mig var det en glad överraskning.
Foto Claus Dalby  http://www.clausdalby.dk/
Jag har läst, hört och förstått att det inte bara är blomman som är viktig. Jag vet allt det där, men... Det är först nu jag verkligen tar till mig det och plötsligt ser det. Förstår ni vad jag menar? Jag kan börja se vad det är som gör det vackert i olika sammansättningar och inte bara att jag tycker att det är vackert. Jag märker att jag börjar få ett annat sätt att se och tänka färg och form.
Foto Claus Dalby
Jag frossar och njuter av allt det vackra. Av harmonier och strukturer. På kuppen förbättrar jag min danska. Vill du läsa om fler bekantskaper så kan du surfa in på Blommig fredag hos Katarina.

Tack för alla härtliga gratulationer, ni är ju bara för goa!

Kommentarer

Fia sa…
Fy då vilka underbara bilder... jag tittar in där ibland, men jag får sådant mindervärdeskomplex när jag ser sådnana bloggar som hans ;-) Skojjar bara, det bästa är att få inspiration och härmas, även om i lite minde skala oftast.
Ha en go helg!
Lotta sa…
Åhhhh, vilka bilder, man blir ju bara så sugen på att så och plantera men man bör väl planera först!
Ha en riktigt fin helg!
/Lotta
Vilket härligt inlägg.....och en annorlunda tolkning. Kram
Bra tolkning och underbara färger och bladkombinationer. Jag gillar den sista bilden speciellt mycket. Visst är det underbart att känna hur ett intresse verkligen växer och blir till en del av ens personlighet. Man får på sig nya glasögon och ser allt på ett helt nytt sätt. Det är härligt att få frossa....

Hälsar Åsa
Gunilla sa…
En riktigt fin tolkning av dagens tema.
Claus är ju otrolig, ett brinnande trädgårdsintresse som man gärna smittas av.

Härliga bilder och habegäret bara ökar:o))

Ha en fin helg
Gunilla
jag förstår vad du menar, man blir liksom frälst! Jag tror i alla fall att det är så. Vackra bilder du visar ska gå in på sidan och kolla. Kram Pia
Marina sa…
Så många härliga bilder och färgsättningar. Jag tänker nog också annorlunda nu än för fem år sen tex. Särskilt få när det gäller färg och form. Jo, jag tänker helt klart annorlunda!

Kram!
Berit sa…
ja hans bilder är helt ljuvliga!!
Ha en alldeles underbar helg!!
Claus Dalby är riktigt farlig, jag vill gräva om hela min trädgård:). Så mycket inspiration att hitta där. Är ofta inne och kollar:).
Härligt att ditt trädgårdsintresse spirar! Mitt gör det också:)
Ha en skön helg.
Kram Maria
samson sa…
Vilka härliga bilder
jag har inte kollat hans blogg men sak göra det nu tack för tipset
ha det så gott
maggan
Törnrosa sa…
Jag blir alldeles matt av habegär när jag ser de här växt-och färgkombinationerna. Tack för att du delade med dig!
Hej från Törnrosa
Kerstin sa…
Vilka underbara bilder! Det är alltid kul att se annorlunda och trevliga kombinationer tycker jag.
Och tack för kommentaren. Om du ska testa roottrainern kan jag rekommendera att så några luktärtor väldigt tidigt och sedan ha dem inne i kruka. Det gjorde jag förra året, bara för skojs skull. Hade en trevlig frodig kruka i köksfönstret i mars och sedan i april-maj fick den flytta ut till uterummet. Jag tror att första blomman kom de första dagarna av juni och gud vilken doft! När man har dem inne räcker det med en enda blomma för att hela rummet ska dofta underbart. :-)
Ha en trevlig kväll!
Vilka härliga collage-bilder! Ja, han kan han Claus. Jag brukar också kika in där ibland fast jag har lite svårt med danskan Men den kan bara bli bättre ;-) Förstår hur du menar med hur intresset för växternas form och färg utveclas och växer för varje dag! Det är fantastiskt roligt :-)

Trevlig helg!
Annika
underbara kombos! gillade verkligen spring green-tulpanerna tillsammans med de varigerade iris(?)bladen.
Stort grattis i efterskott också. Vilka härliga bilder. :) Ni är så sprudlande vackra!
Kramar!
Claus Dalby sa…
Kære Helena og alle I andre - tak for søde ord og kommentarer. Det er kombinationerne af de forskellige planter, som optager mig meget.
Anette sa…
Vilken härlig blogg du har! Din nya bekantskap har jag missat. Ska kika in där sen. /Anette
Katarina sa…
Claus är verkligen både kunnig och inspirerande!

Populära inlägg