En trogen gammal vän!

Hos Katarina är fredagstemat gammeldags! Ett tema som gör det svårt för mig att välja. Jag har ju rosor, perenner, grinden, ja allt vi gör med huset och tomten. För även om vårt hus, som är byggt för att se gammalt ut, bara har stått på tomten i sju år så försöker vi skapa en gammeldags trädgård. Mitt val föll till slut på en trogen vän som har stått på tomten i flera hundra år, Eken!Jag är så glad och tacksam för att Eken står på vår tomt, precis på tomtgränsen. För den är inte bara vacker, ger skugga varma sommardagar och ger tomten ett intryck av att vara äldre än vad den är. Den är också en underbar plats att sitta under. Där känner jag ett lugn, en trygghet. Många tillfällen har jag legat på en filt och tittat upp i kronan.Det är också en perfekt plats att sitta och titta på trädgården. Se hur allt tar sig, hitta inspiration och nya idéer. 


Grannens katt gillar att sitta uppe i Eken och spana på alla som går förbi. Och vi, framför allt F, gillar att spana på katten.Tänk så mycket som denna jätte har sett och upplevt. Och när vi inte längre finns här kommer Eken stå kvar och vara en kär trogen vän för någon annan familj.

Kommentarer

Kerstin sa…
Visst är det härligt med gamla träd, framför allt när allt annat är nytt?! Jag kan tänka mig att det är mysigt där på sommaren. Och jag har också börjat inse att det är väldigt trevligt med sittplatser i utkanten av trädgården för därifrån ser man ju så mycket mer. I alla fall när man som vi har huset mitt på tomten.
Vilken fin inramning av altanen ni har förresten. Jag sitter och klurar på hur vi ska göra med nya altanen. Man vill ju ha ombonat och ha möjligheten att ha lite kläng- och klätterväxter, men samtidigt vill man ju kunna titta ut och se sin fina trädgård. Jag gillar er lösning väldigt mycket. Ombonat och fint men inte alls instängt. :-)
Det är fantastiskt att få ha gamla träd i sin trädgård. Jag är så glad för de som står här på Höjden; bl a blodboken och rönnsumaken.

Ha en fin helg.

Hälsar Åsa
Gunilla sa…
Vilket otroligt fint träd. Och ekar kan ju bli riktigt gamla, den överlever nog er också.

Ha en riktigt fin helg
Gunilla
En fin tolkning. Vilket härligt gammalt träd. Fina bilder.Och vilket supersnyggt hus!!

Kram
Byronesse sa…
Ja, det är något särskilt med träd. De är fascinerande i sin stålthet och med sin ålder. Vi som tycker att gamla gubbar och gummor brukar vara så kloka. Tänk om eken kunde tala, så mycket vishet den skulle kunna dela med sig av. Tur att ni valde att ha den kvar:-)

Kramar
E
Elin sa…
Vilken härlig plats att sitta på, förstår att du gillar det.

Trevlig helg!
Törnrosa sa…
Åh, där under din ek, med den fina utsikten och mysiga möbeln, vill jag också sitta! Kanske klia lite på er ursöta katt och njuta av hans/hennes spinnande.
Blev full i fniss när jag såg färgerna på ditt hus. Bara lite blekare än vårt men med samma fönster-och knutfärger. Vackert och gammaldags.
Kram från Törnrosa
PS Blir alltid så glad över dina kommentarer DS
Gamla ekar är som jättar från urtiden.Knotiga och gamla.På sonens sommar ställe finns massor med ekar och så heter det Ekudden också.Kram
Vilmantas sa…
Din have er smuk oase!
Anonym sa…
Så otroligt fin din ek är! Och det är en svindlande tanke att den stått där så länge och kommer att vara kvar långt efter vi är borta. Ni bor så fantastiskt vackert, vilket hus ni har!

Ha en riktigt skön fredagskväll! Kram Hanna
Fia sa…
Ååå, lyllos som har en gammal ek! Jag har inga gamla träd alls, önskar att svärföräldrarna hade planterat äpple, päron och en massa annat, men det gjorde dom inte.
Träd är en fantastisk stomme i trädgården! De har varit med om mycket:)). Din ek ser fantastisk ut, och jag är glad att du gillar den. Det är så många träd som fälls utan att ägaren tänker efter ordentligt först. Du beskriver platsen med sådan värme.
Önskar en skön kväll.
Kram Maria
Helena sa…
Åh vad fint det ser ut hos dig!
Ett gammalt träd är verkligen värdefullt i trädgården.Ger så fin karaktär!
KRAM från mig!
Det är något med träd...värt att tänka på när man funderar på att ta bort ett för att man fått en idé. Hur gammal blir idén jämfört med vad trädet kunde blivit?
Åå vad härligt med en gammal ek, tänk om den kunde tal.
Ha en skön helg/ Vivian
Margot sa…
Underbart med ett så gammalt träd på tomten! Förstår att du trivs under eken, vem skulle inte det:)
Ha en härlig helg!
Kram Margot
Jättefina bilder och när jag läser dina ord känner jag verkligen hur mycket eken betyder för er. Och visst kan man nästan bli smått förälskad i träd. Jag har ju turen (eller oturen då det stormar) att ha mängder med träd runt omkring mig och de gör mig otroligt lycklig. När barnen var små gav de alla träd ett eget namn när de klättrade i dem, gungade under dess grenar och byggde kojor i lövverken. Så de är som familjemedlemmar de där träden.

Mitt favoritträd är det stora valnötsträdet som står i vår trädgård. Där sitter vi i skuggan under heta sommardagar och under sommar och höst skördar vi alla nötter som trädet skänker oss (några får ekorren så att han klarar sig under vintern). Mmm, träd är härliga!

Sköt om di och ha en trevlig helg!

Kram Lotta
samson sa…
dom som tidigare har ägt vårat hus har sågat ner alla träd man ser bara nån stubbe och det är jag faktiskt ledsen för,jag har planterat några fruktträd men det dröjer innan de skänker nån fin skugga att sitta under
ha det så gott
maggan
Min farmor hade en ek som hon vårdade ömt. Hela hennes trädgård var fantastisk men eken hennes sanna skötebarn. Jag ska snart plantera en ek jag också, men är inte helt klar över var. Borde bestämma mig snart för den växer ju inte fort precis...
Hoppas att du mår bättre nu. Trevlig helg!
Odlarlust sa…
Ett riktigt bra val! Snacka om en som har fått se mycket genom åren!
Vi har en gigantisk lönn som vårdträd här på Lill-Hasta och flera ekar som markerar tomtgränsen. Det är fantastiskt men också ett gissel när löven faller på hösten. Nu har vi skaffat uppsamlare och samlar löven till jordförbättring. :-)
Ha en fin helg!
Anna
Anette sa…
Så värdefulla de är de gamla träden, tänk om de kunde berätta en del av sin historia..
/Anette
Berit sa…
Å vad jag önskar att jag också hade en gammal ek på min gård.Jag har bara gamla björkar och de får inte denna underbara knotighet som din ek har.
Ha en alldeles underbar helg!!
Jag gillar oxå gamla träd. Så fina bilder du har och fin trädgård såklart! Ha en trevlig helg /Carola
Visst är det något magiskt med riktigt gamla träd ?!
De förmedlar en känsla av trygghet och harmoni ... det är kanske därför vi så ofta väljer att sitta under dess krona ... bilden med din sittgrupp under eken är så jättefin !!
Har du köksträdgården innanför staketet som syns längre ner på bilden ?

Ha det så gott !
Kram/Isa
Katarina sa…
Ja, gamla träd ska man värna om - de är svåra att ersätta. Vi har också ekar på vår tomt och det är jag glad för.
Vilken söt bild på grannens katt!
Ha en bra vecka!

Populära inlägg