Jag lyckades!

Tänka sig, det lyckades! Jag lyckades med min första stratifiering. För en vecka sen tog jag ut Jätteverbenan ur kylskåpet där fröerna hade fått stått i nästan en månad. Fyra små, små groddar har tittat upp. Jag är fascinerad över hur små groddarna är och att de ska bli en meter höga som färdig planta.
Var jag ska ha Jätteverbenan vet jag inte. Det beror lite på hur många plantor som tar sig. Jag vill ha några på verandan och i verandarabatten. Sen kan jag tänka mig att ha många i den nya rabatten mot grannen. Men som sagt vi får se hur många som tittar upp. Glad är jag över att jag lyckades!


Tack för alla rara kommentarer i förra inlägget. Det är ingen fara med mig. Jag har helt enkelt hostat så mycket och magsyra har läckt ut upp i matstrupen. Det kan ge samma symptom som när man får en infarkt. Se där då har man lärt sig något nytt. 

Kommentarer

Marina sa…
Ok, skönt att det inte var allvarligt. Kan ändå tänka mig att upplevelsen av ambulansåkning gör en ganska rädd innan man vet...

Grattis till lyckad sådd. Jag har tyvärr inte gett mig på att så jätteverbenan fler gånger efter ett misslyckande. Lyckades första året men inte andra. Skumt!

Kram
Byronesse sa…
Hej min vän!Hoppas du känner dig piggare idag och att du fått en natts ordentlig sömn. Vad fin den är jätteverberan! Det finns säkert många platser där den skulle göra sig fint. Kanske byta ut tistlarna...;-) Skoja bara! Jag skrev inte igår men du vet hur fantastiskt glad och tacksam jag är över ditt goda, stora hjärta och att det är ett friskt ett<3
Kramregn kommer, ta emot!
Anonym sa…
Wohoo, grattis kylskåpsdrottningen!Själv väntar jag på att skuggviolrutan ska gro, men än har det inte hänt ett skvatt.

Så skönt att det inte var nåt allvarligt! Men ändå värt att ta på allvar. Det är ju så lätt att rusa på i hundratio... Stor kram på dig!
Grattis till den lyckade sådden! Man blir så glad när det liksom funkar...

Kram
Lena sa…
Nu MÅSTE vi flytta för jag behöver ett kylskåp till Jätteverbenan!
Såg den i en park i närheten på sensommaren och bestämde att jag också skulle ha såna. Men om de måste stå i kylskåp är det inget för mej.

Ska bli roligt att se dem hos dej!

Så skönt att du mår bra, hoppas du blir av med hostan snart!

Kramar
Grattis till att det gror! Vilken lycka!
Hoppas du piggar på dig och känner dig bättre snart.
Kram på dig.
Stina sa…
Grattis! Vackra Gotlandsbilder såg jag också - snyggt hus ni bygger (läcker spis!!!). Så härligt med ett hus på Gotland! (Var där mycket när jag var liten...) Så bra att du mår bra och att det inte var något allvarligt!

Kram!
Stina
Jag vill också ha jäteverbena i trädgården i sommar men har inte plats i kylspåpet för frösådder. Hoppas det går att köpa några små plantor längre fram i någon plantskola.

Skönt att höra att du mår bättre.

Åsa
Odlarlust sa…
Grattis till verbenan :-)
Skönt att höra att det inte var något värre än magsyra som orsakat dina smärtor. Även om magproblem inte är så roliga heller.
Kram!
Anna
Fia sa…
Hmmm, jag försöker varje år, men lyckas aldrig :-( Har inte sett ngt liv i krukorna iår heller. Har testat allt, sått redan på hösten, in och ut flera ggr, men dom vill inte hos mig. Men dom passar ju nästan överallt! Kul med växter som är höga men ändå inte skymmer tycker jag :-)
GRATTIS!!! Jag förstår precis din känsla. Fast jag har nästan gett upp med stratifiering i kylskåp. Jätteverbena som är så fin också.

Usch då vilken skrämselkväll du hade. Sånt där skakar om en rejält och får en att tänka till på livet som du säger. Skönt att det inte var något att oroa sig för.

Krya på dig!!
Kram
Charlotte
Vad kul att det grodde:-) Den är väldigt vacker..

Kram
Åh Grattis till den lyckade sådden! Visst är det häftigt :). Platsbrist... det är lite så hos mig å...men det brukar alltid lösa sig. Verbena...nu blev jag lite sugen - den är ju himla vacker!! Kram och fortsätt krya på dig nu. //Marie
Sara Brenne sa…
Ja förkylning med besvärlig hosta verkar härja över hela landet, är inne på vecka tre med hosta men äntligen börjar det bli lite bättre. bra idé att trösta sig med lite frösådder. Krya på dig!

Sara B
Unknown sa…
Grattis till den lyckade sådden!

Skönt att det inte var allvarligt. Min man råkade ut för samma sak i julas, ingen rolig upplevelse...

Roligt att du vill följa vårt arbete med gården.

Linda
Nämen å vad jobbigt, skönt när man får besked att det inte var något med hjärtat! Bra när lite magmedicin hjälper i förhållande till hjärtbesvär.

Grattis till lyckad sådd, de är så vackra!

Ha det gott

Populära inlägg