Galet, helt galet!

I onsdags sådde jag 10 stycken frön av Honungsmelonen Honey Drew. Igår morse när jag vattnade syntes ingenting. Igår kväll när jag och F, som vanligt, tog vår tur för att se hur sådderna mådde så syntes fyra groddar. I morse när vi gick ner har sju tittat upp och jag ser nacken på den åttonde. Inte klokt vad det går fort. Jag har aldrig varit med om fröer som gror på två dagar och som växer så fort. Det är nästan så jag kan se hur de skjuter ur jorden.


Till min stora lycka har även tre små groddar av Drakmyntan tittat upp och jag tycker mig skymta en fjärde. Tänk att man blir så glad när man ser de små sticka upp ur jorden.Chilisarna mår toppen och ska skolas om, kanske i helgen. Den vita lavendeln gror mycket ojämnt. Ett par små plantor behöver skolas om och några groddar har precis tittat upp. Nu har tio frön grott, ja, elva om räknar den stackarn som fortfarande sitter fast.Nu skiner solen och det är kallt ute -15 grader, men när jag läser om hur ni har det i norra Sverige så ska jag inte klaga. Då är det rena semestervärmen. Välkomna alla nya läsare och ha en underbar lördag alla glada trädgårdsfantaster. 

Kommentarer

Visst är det roligt när man lyckats stirra upp lite fröer.Känner igen mig själv i din beskrivning om hur det känns.Har skolat om Tomatpaprikan i dag.Kommer så fint.Kram
Johnna G sa…
Men visst är det roligt när det gror! Jag kan stå och stirra minuter på var och en av dem som är nykomlingar i groddvärlden :)
Marina sa…
Åh va jag blir avundsjuk! Jag vill också ha grodda fröer nu. Men jag måste behärska mig för jag har ju inte bra ställe att ha dem på. Sitter på händerna!

Önskar dig en fin lördag!
Kram
samson sa…
OJ vad det växer hos dej,mina frön har inte grott än
ha det så gott
maggan
Finfint! Visst blir man så glad när de tittar upp...

Kram
Lena sa…
Här går det också undan, chilisarna som skulle ta ett par veckor på sig att titta upp har nu alla grott och det har gått 12 dagar!
Nu ska jag försöka hitta en svalare plats att ställa dem på, får väl stänga av elementet i ett av rummen.

Ha en vacker lördag!

Kramar
Berit sa…
Ja det är roligt då man lyckats stirra upp fröna!!
Ha en alldeles underbar helg!!
Men oj vad det går undan med dina sådder! Grattis! Snart kan jag inte stå emot att börja så själv:). Ute har jag ju sått, men inte inne...ännu:).
-16,6 var det här i morse, jag hoppas kylan kulminerar nu och att det blir varmare sedan.
Ha det gott.
Kram Maria
Claus Dalby sa…
Uha, Uha - du er tidligt på den!
Visst blir man löjligt glad när det gror :-). Mitt spring fram och tillbaks mellan odlingarna nöter snart hål i parketten ;-).

Ha en härlig helg//Laila
Jag har också satt några stackars fröer (Paprika, Stevia och vanlig plocksallad), men jag är lite försiktig eftersom jag har ont om plats och ingenstans att ställa småplantorna om de blir för många innan det är riskfritt att ställa ut dem...
Ha en fin kväll.
Törnrosa sa…
Man kan ju undra vad du har för supernäring i din såjord...
Hej från Törnrosa
Wow vilken växtkraft. Heja!!!

Hälsar Åsa
Kerstin sa…
Oj, vad snabbt det går hos dig! Provar du honungsmelon lite för skojs skulle eller kan man få meloner på dem om man odlar dem i växthus eller liknande? Det låter ju hur spännande som helst. :-)
Ha en trevlig kväll!
Härliga bilder på små fröplantor som tittar upp över krukkanten.

Det är sååå kul med frösådder och spännande varje gång då man kollar vad som grott.

Ja, kallt har vi här uppe, -33º i morse men just nu 'bara' -30º :=)

Trevlig helg!
Mamma Mimmi sa…
Kul att hitta hit - vilken underbar blogg du har. Det kliar svårt i mina odlarfingrar!
Helena sa…
Vilka härliga bilder :-)
Tror nog jag ska gro några ärtskott så jag oxå får nått som spirar här hemma :-)
KRAM från mig!
Byronesse sa…
Roligt att få se dina små groddar och nykomlingar! Ska nog tigga till mig en eller ett par melonplantor att ha på balkongen. Där är ju varmt och soligt nästan jämt!
Ha en fin kväll!
Kram/Em

Populära inlägg