Gul Lejonsvans!

Anne med bloggen Moseplassen har en tävling. En tävling som går i olika färger i olika omgångar och den här omgången går i gult. Tävlingen går ut på att presentera en gulväxt som man gillar och berätta lite om den. Kul idé och ett sätt att hitta nya spännande växter i olika färger. Klart jag vill vara med. 


Jag har många fina gula blommor i min trädgård. En underbar mildgul daglilja, rosor som The Pilgrim, Aicha, honungsros och trädgårdssmörbollar för att nämna några, men jag har valt att visa gul Lejonsvans. En blomma som blommar i juni-juli i krämgult. Blir cirka 70 cm hög, har vackra blad och är en fin vintersiluett... har jag läst! Jag har aldrig själv upplevt det eftersom min gula Lejonsvans ännu aldrig har blommat.


För två år sen gick jag för första gången på en öppen trädgårdsvisning. Trädgården ligger strax utanför Visby och de äldre paret berättade att det var sista gången de öppnade sin trädgård. De orkade inte längre. Där såg jag för första gången gul Lejonsvans och blev förälskad. Kvinnan berättade att det skulle ta tre år innan den skulle blomma men jag trodde nog inte riktigt på henne och köpte några plantor.


När jag kom hem satte jag mina småplantor i rabatten och glömde nästan bort dom.  Förra året hade de växt till sig rejält och jag blev helt förälskad i bladen. Nu i sommar hoppas jag så att jag ska få uppleva de vackra höga stänglerna med blommor i våningar. Som jag har skrivit tidigare, att vara trädgårdsintresserad tränar verkligen ens tålamod och uthållighet. 

Kommentarer

samson sa…
Gul lejonsvans har jag inte sett tidigare
när det gäller växter har jag stort tålamod annars är det dåligt med det
ha det så gott
maggan
Jeg var også helt ukjent med denne planten, så pussig og interessant utseende den hadde.

Hyggelig at du er med på konkurransen :)
Ljonsvans har jag fått frön till i år. Tycker de är helt bedårande. Roligt att få läsa mer om dem och att få se bilder på bladen. :) Har tänkt att ha dem i guldrabatten. Efter dina fina bilder så känns det ännu roligare att få fröna i jorden. Och på tal om frön - ojoj vad det gror hos dig! :) Ligger efter känner jag.. ;)
Kramar!
Den se jätte söt ut. Intressant....

Kram
Ja du vet vad som sägs.Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.Så du får nog din belöning i sommar.Kram
Anna-Maria sa…
Ingen växt som jag har erfarenhet av heller, så det blir kul att höra din!Det blir säkert blommor detta år!
Odlarlust sa…
Jag ser ditt glada ansikte i var och varannan blogg så jag tänkte att jag måste kika förbi hos dig. :-)
Här ser det fint ut!
Ser ut på din profilbild som du möjligtvis sjunger i kör. Kanske ännu ett gemensamt intresse?
Ha det fint!

/Anna

Populära inlägg