Glad Påsk eller var det...

God Jul! Imorse kunde man verkligen börja fundera eftersom det var alldeles vitt ute. Men solens strålar har lyckats smälta bort nästan allt, även om det viner kalla vindar från norr ute.

Inne i norrfönstret står några av Chillisarna och banne mig om det inte är chili på gång. Jag har pollinerat när blommorna slagit ut och nu är det nog så att det är några chilifrukter som skymtas.


Vi har haft en kalasdag! F har varit på strålande humör och ville vara med och hjälpa till hela tiden. På förmiddagen la jag fröer i blö eller rättare sagt, jag höll i vattenkoppen och F la i fröerna. Sen var det oerhört roligt att gå och röra lite hela tiden, väldigt försiktigt och väldigt noga.

Ute blommar det på trappen trots kylan och i ett snår på baksidan skymtas påskliljor. Jag har aldrig planterat några där men jag har ett svagt minne av att jag för några år sen tömde några krukor just på det stället. Lökar är ju helt fenomenala


Jag gjorde ett test med spaden i rabatten som behöver grävas innan alla rosor kan komma på plats och jag tror nog att jag kan ägna mig åt att gräva några timmar i morgon. Äntligen!

Kommentarer

Anonym sa…
Usch för snö, hoppas det var allt för i år. Så fint du har på din trappa, och härligt att ha chilisar på gång redan! :) Kram Hanna
Så fint med en liten "stjälpreda"! Hoppas ni alla har en skön påskhelg!
Lena sa…
Är imponerad av dina chilisar, du lär nog kunna skörda rekordtidigt.

Ha en fortsatt fin helg!

Kramar
Marina sa…
Här funderades det också på om det är jul eller påsk men nu är snön borta igen. Skönt!

Idag har varit en riktig inomhusdag och vi har mest slappat. Hoppas på att kunna vara ute i morgon.

Kram!
Margot sa…
Ja inte lätt att veta om det är jul eller påsk när det är så isande kallt! Så vårfint vid din trappa och vilken tur att du har en så duktig hjälpreda:)
Nu behövs det lite varmare vindar så det blir något gjort i rabatterna!
Kram
Inger sa…
Fy för snö nu, vi har klarat oss. Så bra när barnen får vara med och följa allt som ska gro och växa.
Kram
Louise sa…
Vad du pysslar med alla dina fröer! själv har jag bara ett litet fönsterbräde med fröer och några sticklingar som ska fjäskas för. Det är ju en del jobb med fröse. Ska bli kul att följa dina små bebisar!

kram louise
Ja, det har verkligen varit ett riktigt bedrövlig väder idag men förhoppningsvis vänder det i morgon så både du och vi andra kan ge oss ut i trädgården igen.

Hälsar Åsa
Heisann, så morro med chillifrukter allerede!

Du, jeg er innom for å be deg om en tjeneste. Hagebloggerene skal ha stand på Hagemessen ved Oslo nå om en uke. Som en del av standen så har jeg tenkt å presentere noen av bildene som var med på x-faktor blomsterutgaven og jeg ønsker å bruke ett av dine.

Bildet vil bli vist i ca 20x15 cm størrelse, og det blir tydelig merket med adressen til din blogg.

Jeg ønsker å bruke bildet av den rød/sorte peonen.
Dersom dette er greit for deg så vennligest send meg en epost så raskt som mulig på (anne @ moseplassen.com). Det er veldig fint om du sender meg bildet i eposten så blir det bedre kvalitet på bildet ditt en om jeg henter det fra bloggen din. Og jeg setter også stor pris på om du legger ved adressen til bloggen din så blir det en ting mindre for meg å holde styr på.

På forhånd takk, og fortsatt god påske!
Anne :)
Vilket väder det var i morse. Trodde knappt att det var sant när man tittade ut i morse. men som du var så kom ju solen fram och tog bort all snö. Ha en fortsatt bra påsk!
Nu är allt verkligen på gång... bara liiite mer värme så brakar det löst.

Kram
Oj va kul med chilifrukt redan, våra har inte kommit så långt.
Ha en fortsatt mysig Påsk.
Vivian
Ja du, den här morgonen önskade jag att jag kunde vända mig i sängen, sova en stund till och sedan vakna till en strålande vårdag, men se det gick inte! :-/
Tur att solen orkade ge snön en rejäl match, så att det blev en glad påsk och inte en god jul...
Ha det fint! /Caroline
Grattis till chilisiarna!! Näe, har ni fått lite snö?! Här är det kallt och soligt, men inte någon mer snö tack och lov. Plusgrader på eftermiddagarna, annars minus i stort sett. Läste att du löst förvaringen av dina rosor. Har tänkt på dig och dina rosor ska du veta. Och varit nervös över att jag ska få min leverans snart :-)))))

Så fin hjälpreda du har där :-))))
Nu ska jag ut till växthuset för att skola om, och skola om, och skola om....... :-))))

Ha en fin dag!
Kram
Charlotte
Gela sa…
Hej, jag bara måste komma in hit och skriva några rader var inne hos bondjäntans blogg där det finns så fina kycklingar!!! Läste att du också har operation övertalning för att få höns... när du kommer på nåt sätt som lyckas så kan du ju viska i mitt öra...Jag har till och med tagit svärföräldrarna till hjälp och våra 3 barn. Men han står ståndaktigt kvar med sitt veto min man än... Men skam den som ger sig jag VILLLL ha HÖNS. Ha en fin fin påsk/Gela
AnnaHelena sa…
Nå - hur gick det? Kunde du sätta spaden i jorden...?
Jag blir irriterad på den här kylan - när jag äntligen är ledig vill jag ju få lite gjort i trädgården!
Så glad man blir av din blommande trappa! Fint!

Kram // AH
Törnrosa sa…
Luktärtor i vattenglasen, månne? Söt "rörare" du har, även så här lite från sidan.
Kram från Törnrosa

Populära inlägg