Vilken dag!

Solen skiner, fåglarna kvittrar och H kommer hem idag. Kan det bli bättre...Jo, just ja! Det är dessutom långhelg hemma i trädgården. Har jobbat hemma nu på förmiddagen och kunde inte motstå en paus med kameran för några snabba bilder. De två första på den vita lungörten är inte från vår trädgård men de är ju så söta och åker in på min vill-ha-lista. Såg dom idag på väg hem från förskolan.Det är inte bara alla lökar och perenner som växer så det knakar... Ogräs och speciellt åkerfräken är på väg upp. Blir till att gräva och rensa i helgen.


Granhäcken ska beskäras för första gången i år. Lite förvirrad är jag eftersom en del säger att man ska göra det nu, andra säger runt midsommar och ytterligare experter hävdar att september är rätt månad. Internet är bra i mångt och mycket men ibland blir man lite förvirrad. Någon som vet eller vill lägga ett bud på när bästa beskärningstiden för gran är?


De vita krokusarna är inne på sista versen men se så vackert det är med alla tulpanblad. Jag får nästan känslan av en bukett.


De nyplanterade rosorna stormtrivs och skjuter nya skott i massor. En annan som trivs i grönsakslandet, och som snart ska få sällskap, är gräslöken.


Sist men inte minst min fina hassel som slingrar sig. Fick den i present för ett par år sen och den står fortfarande i kruka...Dags att hitta en plats för den i år men frågan är var. Ha en underbar fixarhelg alla trädgårdsälskar, och alla ni andra också! Det kommer att bli en kanonhelg och jag ser fram emot att läsa om allt ni hittar på i helgen.

Kommentarer

Mikropauser är bra - speciellt om man förlägger dem i trädgården! Så mycket fint som tittat upp hos dig.

Eftersom hasseln är vackrast avlövad och gärna med en liten ljusslinga i :-) under vintern så är mitt tips att sätta den så ni ser den inifrån huset.

Kram
Unknown sa…
Dina vita krokusar och tulpanblad är nästan en kopia av ett område i Pappas trädgård! :) Härliga bilder.
Anonym sa…
Så vackra bilder! Gillar din granhäck skarpt, så skir och ljusgrön och fin. :)Ha nu en riktigt härlig trädgårdshelg! Själv ska jag till Öland, hurra! Kram Hanna
Även här är det fint väder.Njuter.Ska på stan och handla lite.Sen blir det trädgård som gäller.MVH
...och jag ser fram emot att läsa om allt som händer hemma hos dig i helgen ;-)

Hälsar Åsa
Så härligt att se fram emot en trädgårds/hemma helg! Hoppas det blir riktigt vackert väder också.
Söt vit lungört, får nog skaffa en så småningom. Gå in på Allt om trädgårds forum (trädgårdsforum) och fråga, de brukar alltid komma med bra svar.
Ha det fint!
Vad fint med vit lungört. Kul att se ...eftersom jag aldrig sett sån förut.

Ha en mysig trädgårdshelg.

Kram
Marina sa…
Vilka härliga bilder! Växtkraft och energi andas det hos dig.
Jag har också haft en härlig dag då jag slutade efter halva dagen och sen har jag varit ute och roat mig i rabatterna.

Kramar!
Malin sa…
Återhämtning i naturen eller naturliknande miljöer fyller på energinivåerna på nolltid.
Lungört är så fin. Jag planterade det i min svärmors trädgård och den spred sig jättelustigt. Hoppande plantor skulle jag påstå. eller så är det fröna som rullar iväg eller så är det myrorna. I alla fall så kom många små skott i stenläggningens skarvar!
Ha en toppenhelg
Ulrika sa…
Vackra vackra bilder.Lungörten hamnar på min lista också.Här blir också trädgårdshelg.

Kram Ulrika
Marina sa…
Glömde ju skriva att jag tänkte på dig tidigare idag. Jag ville ut men skulle hämta Erica om en timme. Tänkte först "det är inte lönt" men sen tänkte jag nä, kan Helena så kan jag. Jag hann plantera blåsipporna jag fick häromdagen och även rensa lundrabatten.

Tack för inspirationen!
Anonym sa…
Det är just nu man skulle ha en trädgård! Väntan börjar bli tung.
Vit lungört är en ny bekantskap, den rosa/lila har jag på kollo. Ha nu en riktigt härlig trädgårdshelg!

Lena, jagochvitt
Byronesse sa…
Jag gillar verkligen din slingrande krokiga hassel! Jag får väl komma ner och dra lite mer i dina åkerfräknar:-)

Kram/Em
Helena sa…
Hasseln är läcker men så svårplacerad tycker jag...har därför inte skaffat nån sån.Men en del från skogen har jag :-)
KRAM från mig!
Du har så mycket spännande på gång! Önskar jag hade hälften av din energi:).
Klart du måste pausa lite och ta en sväng med kameran. Bara nyttigt:).
Vad roligt att dina rosor trivs! Jag verkligen glädjs med dig.
jag har haft lite lite tid i trädgården den sista veckan, men när vi kommer hem på måndag, så:).
Ha en underbar trädgårdshelg.
Kram på dig.
Margot sa…
Härliga bilder! Har länge varit sugen på en hassel men har ingen plats för den i min lilla trädgård! Den är så häftig med de krokiga grenarna! Härligt nu när vårvärmen kommit, har varit ute hela dagen och faktiskt rensat färdigt alla rabatter! Imorgon ska det inhandlas kogödsel så alla rabatter får lite "godis"!
Ha en skön trädgårdshelg!
Kram
Kia sa…
Vi har en lång granhäck utmed tomten och den brukar vi nog klippa när den får en massa nya skott. Alltså i början på sommaren innan midsommar skulle jag tro. Sen är det försen thar jag för mig någon sagt men vad vet jag? : )

Ha en toppen helg!
Kram kia
Kerstin sa…
Vilket fint trädgårdsväder ni verkar ha hemma i Sverige. Perfekt till långhelgen. :-)
Vi har en stor granhäck och jag har försökt att ta reda på när man ska beskära den under några år. Har inte fått något bra svar än utan också bara blivit förvirrad, men i år tänkte jag nog klippa i början av sommaren (kanske början av juni). Har improviserat lite hittills, men det verkar lite konstigt att alla är överens om att det är jätteviktigt att klippa exakt vid rätt tidpunkt, men sen säger alla olika saker om när den är. ;-)
Ha det bra resten av långhelgen!
Hälsningar från ett varmt New Orleans med blommande Agapanthus. :-)
/Kerstin

Populära inlägg