Så det kan bli!

Vilket huvudbry jag hade när H kom hem med alla rosor i går. Var skulle jag förvara dom, först över natten och sen innan jag kan få ner dom i rabatten. Paketet vägde 9 kilo och var väl förpackat. En påse med dahliaknölar och fyra kollin med rosor som var ordentligt insnörda i plast.


Det är otroligt hur enkelt det är att köpa rosor på internet och hur skönt det är att slippa lassa bilen full. Tänk er hur det hade sett ut om jag hade köpt 36 krukodlade rosor... Hela bilen full!Över natten satte jag rosorna i en jättekruka och fyllde med varm jord. Sen svepte jag filtar runt allt och satte under det gamla skrivbordet, som nu står ute i väntan på bättre öde.


Eftersom F blev magsjuk igår kväll så har jag haft några timmar i trädgården . När jag gick runt där och petade med planteringsspaden för att se var tjälen släppt så märkte jag att i pallkragen är det ju faktiskt ganska varmt. Jag grävde ur, la ner alla rosor, en vattning och så på med massor av jord. Lite senare hittade jag gamla trasmattor som jag har lagt över som ytterligare skydd eftersom det ska bli kallare igen.Till slut ska de hamna här!  Mellan stenen och rabatten står ju min gröna stol så jag kan sitta helt omsluten av rosor. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag ska låta rosorna gå runt hela stenen och blocka gången mellan stenen och grönsakslandet i pil... Vad tycker ni?Det är ju så underbart att bara gå omkring och fundera. Jag hittade lite armeringsnät och testade, väldigt provisoriskt hur det skulle bli med en portal mellan baksidan och sidan på huset.


Ska nog testa det i år, låta luktärt, bönor och ärtor klättra uppför nätet. Om jag gillar idén så kan man bygga den permanent fast då vill jag ha den fyrkantig och inte rund... Tror jag!


Alla vita krokusar slog ut idag och det är ju helt underbart när solen ligger på. Jag älskar att gå runt och småpyssla. Att inte göra något egentligen men ända vara i trädgården och småfixa.


Ljuvligt med ett par timmar i solen!

Kommentarer

Just det där plockandet och pysslandet är så rofyllt.Sen när man går in så har man faktiskt hunnit göra massor.Se bara hur fint du löste förvaringen av rosor och D-knölar.Ha en trevlig Påskhelg.
Så underbart vackert med de vita krokusarna! Kram Sinta
Anonym sa…
Så fint du bäddat ner dina rosor! Och jag kan bara hålla med, just det där småfixandet är det härligaste av allt!

Svårt att råda om rosenrabatten utan att veta hur mycket ni använder den lilla gången idag? Det skulle ju bli jättefint med en jätterabatt men kanske synd om ni brukar gå där ofta?

Armeringsportal är toppen, jag har en med klätterrosor på som jag är så nöjd med.

Ha en fin kväll! Kram Hanna
samson sa…
Att bara gå omkring i trädgården och drömma om hur den ska se ut om några är det bästa jag vet
ha det så gott
maggan
AnnCharlotte sa…
Jag tror inte rosorna kan få en bättre start än hos dig......
Det ser fint ut med portalen...tänk att ha armeringsmatta i så där lagom storlek så att det bara är att prova lite......
Ha det bra :)
Javisst är det kul när man får de där ideerna, stor eller liten, som bara poppar upp i skallen och blir så bra. Då blir man stolt över sig själv och känner att någonting blir uträttat.
Ha en fin Påsk!
Marina sa…
Att småpyssla är jättehärligt men idag blev jag nästan lite irriterad på mig själv. Irriterad för att jag inte fick något gjort. Jag bara småplockade men ville mer egentligen. Kom inte till skott. Jag skyller på att det blåste en hel del osköna vindar på stora delar av tomten och jag gillar inte blåst.

Så fina krokusarna är! Här har de blommat över nu så jag tar tacksamt emot bilder på dina.

Hoppas F mår bra igen så han kan äta många påskägg.

Kram!
Kerstin sa…
Vilken underbar dag du verkar ha haft! Det låter väldigt övermäktigt med alla dina rosor och dahlior. Det kan vara farligt att handla på nätet, men himla kul med så många fina plantor. :-)
Det är så fint med klätterstöd av armeringsjärn. Jag måste också komma iväg och köpa några mattor. Tänkte att det skulle finnas massor av tid till det under vinter, men så plötsligt är det redan april och mycket roligare att plocka ute i trädgården än att köra till byggvaruhus. ;-)
Ha en riktigt trevlig påsk! :-)
Så gott och varmt de har det dina rosor:). Tänk vilken omsorg de får, de får en kanonstart hos dig.
Om du är osäker, så börja med rabatten fram till stenen, så kan du ju alltid fortsätta senare när du känt in läget.
Hoppas F kryar på sig.
Kram Maria
Lena sa…
Vilket pyssel du dragit på dej! Härligt sådant förstås.

Först tänkte jag att armeringsportalen var superfin, men vid närmare eftertanke tror jag det skulle vara finare med en fyrkantig (får jag vara så ärlig?).

Tycker mycket om den vita krokusbilden!

Ha en fin påskhelg och hoppas sonen får många påskägg med fint innehåll!

Kramar
Margot sa…
Rena julafton att få så många rosor på en gång:)) Så fint du fixat förvaringen tills du kan plantera dem, vilken härlig rabatt det kommer att bli! Finns inget bättre än att vara ute i trädgården:)
Ha en Skön och Trevlig Påskhelg!
Kram
Berit sa…
Ja att gå omkring och drömma vad man vill göra är kul, en del idéer förkastas med en gång men vissa tar fäste.
Jag önskar dig en underbar och fin påsk!!
Luktärtsbåge vill jag också ha..
Hoppas det går bra med rosorna.
Glad Påsk på dig
Annika
Törnrosa sa…
Du har verkligen jordslagit dina rosor helt perfekt! Där kan de stå och vänta på bättre (och varmare) tider. Sedan blir de superfina där i rabatten. Mums.
Så fint det blev med dina tre krokusbilder tillsammans. Sånna´ finesser kan jag inte. Men då får jag njuta av andras istället.
Glad påsk och kram från Törnrosa
Så härligt! Det där med att gå och plocka är ju underbart en fin dag.
Kommer att bli jättefint, blir spännande att se mer!
Ha en fin Påsk!

Populära inlägg