Bara sådär!

Ni vet hur det är! Man ska egentligen inte men så bara ska man ta bort den där lilla smörblomman som letat sig in på fel ställe och vips så har man hållit på i en timme. Igår när jag kom hem från mässan var H och F ute i trädgården. Det var riktig vårkänsla, varmt och fåglarna sjöng. Jag började rycka lite i rabatten där jag ska plantera vackra blad.


Ogräs i den här rabatten måste först bort eftersom jag måste flytta lungört och daggkåpa från Regnbågsrabatten för att att kunna plantera mina rosor. Efter att ha grävt bort lite ogräs gick jag för att hämta lungörten, som jag tänker mig ska planteras i en cirkel runt gullregnen. Där upptäckte jag att lungörten hade börjat blomma så då måste jag ju hämta kameran... Sen ropar H att middagen var klar 


-Jag ska bara flytta den här lungörten först...Snabbt som attan fick jag ner några skott runt gullregnet sen var jag tvungen att gå in till middagen. Så här är det ju hela tiden, för att göra det måste man första göra det där andra. Man kan vara glad om det bara är i tvåsteg som man måste flytta något. För att göra helgen så effektiv som möjligt ska jag försöka göra ett körschema:

  1. Rensa hela rabatten vid avenboken och gullregnen
  2. Flytta lungörten och daggkåpan till gullregnen
  3. Gräva klart i Regnbågsrabatten fram till perennerna
  4. Bygga upp stenmuren bakom rosorna lite
  5. Fylla jord i det jag har grävt ur
  6. Plantera de rosor som ska sitta i den delen av Regnbågsrabatten som jag har grävt klar
  7. Byta ut de grymt fula banden runt gullregnen...vem har satt dit dom...
  8. Gräva en ny grop till plommonträdet
  9. Plantera om plommonträdet
  10. Börja gräva en grop för de ljusaste rosa rosorna och plantera dom en sort i taget 
Få se hur långt jag hinner i helgen. Det svåraste blir när jag kommer den delen av rabatten där alla tulpaner som jag satte i höstas är på väg upp...men allt går, det är bara mer eller mindre svårt. Nu håller vi tummarna för bra väder i helgen. Välkommen alla nya följare!

Kommentarer

Anonym sa…
Wow, ett körschema! Så klokt, då slipper man ju hamna i det där att femton grejer är igång samtidigt. Varför blir det alltid så?

Hoppas solen skiner på dig när du genomför allt detta! :) Kram Hanna
Lena sa…
Redan blomning? Lungörten måste stå varmt och gott, mina har ännu så länge bara knoppar.

Jag skulle nog behöva körschema för det mesta just nu, vill mycket och skulle behöva sortera.

Hoppas vädret låter dej arbeta igenom ditt schema!

Kramar
Inte dåligt med ett schema! Jag kanske också ska fundera på det:).
Söt lungört, härligt med blomning nu.
Hoppas vädret är med oss. I morgon ser det lite dystert ut här, men söndag verkar bättre.
Ha en fin helg.
Kram Maria
Önskar Dig en härlig trädgårdshelg. Schema verkar bra....Själv ska jag jobba natt hela helgen men ska försöka komma ut lite iallafall.

Kram
"Jag ska bara..." sa Alfons Åbergs pappa, eller hur var det nu ;-)

Det låter som om du kommer ha en fullspäckad och härlig trädgårdshelg. Hoppas vädret är med oss.

Hälsar Åsa
Jessica sa…
Du är en sann inspiratör!
Jag har tusen ideér, men saknar just nu den riktiga möjligheten att fixa allt själv (gravid med tredje barnet inom 4år...) Men oj vad jag inser att jag borde hinna iaf plantera några rosor eller dylikt i helgen ;)
Fia sa…
Jodå, jag vet hur det är... och alla mina kalla odruckna kaffekoppar som står i hela trädgården, för jag skulle ju bara....
Tack för fina bilder från mässan. Jag är så sur för att jag inte kommer dit iår :-( Så jag får njuta av era andras bilder istället!
samson sa…
Det där att jag ska bara göra det å sen det och det känner jag verkligen igen jag glömmer tom att äta det slutar ofta med att jag är så hungrig så det får bli nått snabblagat som gröt"ha ha"för jag ju ingen som ropar att maten är klar
ha det så bra
maggan
15-spel :-) Låter som en härlig helg framför dig!
Marina sa…
Det är så härligt, jag älskar när man bara försvinner sådär i tiden. Det ena som ger det andra. Det är då jag mår riktigt bra tror jag (mår iofs bra här i soffan, en fredag med både vin, te och choklad inom räckhåll).
Körschema är bra! Jag gör gärna diverse listor mm för att vara så effektiv som möjligt och inte glömma vad jag tänkt göra. Måste nog göra en för helgen nu känner jag.

Ha det riktigt bra i helgen!
Det är viktigt med körschema och logistikplanering!

Lycka till med all omflyttning.

Kram
AnnaHelena sa…
Men visst är det så!
Och ännu har inte värmen och den mest intensiva perioden i trädgården kommit, men jag vet ju hur det blir sedan...Vill inte gå in, känner inte att det är dags att äta, märker inte att det har mörknat, ska bara...ska bara...ska bara.
Minns en kväll i maj förra året. Jag hade sagt till mig själv hur länge som helst att "nu MÅSTE jag gå in!!!", men just när jag verkligen skulle göra det så började göken gala! Inte kan man gå in då heller...Jag stannade ute tills den tystnade! Ljuvlig tid, ljuvligt att ha något att göra som man ÄLSKAR!

Kram // AH
Byronesse sa…
Du, det var en diger lista! Då vet jag vad som väntar om jag kommer ner...;-)
Kramar
Byronesse sa…
Du, det var en diger lista! Då vet jag vad som väntar om jag kommer ner...;-)
Kramar

Populära inlägg