Tiden innan!

Visst är det märkligt det där med tid. Tiden innan jag hade hus och intresset för trädgård hade väckts så var tiden innan midsommar en transportsträcka till sommaren. Jag såg inte juni som en sommarmånad utan det var något man stressade sig igenom innan det var dags för semester.


Nu njuter jag ohämmat av juni och tiden innan midsommar. Känslan av en längre sommar är så tydlig. Trots vädret så känns det som säsongen har varit igång ett bra tag. Aicha slog ut flera av sina fina blommor idag och det är en ren och skär njutning. Hon är så vacker!
Tiden innan alla knoppar slår ut är som att gå i väntans tider. Jag går och spanar på blommorna varje dag för att inte missa det senaste. Fransk trift har precis startat sin blomning och vallmon börjar visa lite av sitt inre. Rosen Eglantyne, som jag planterade förra sommaren, är full med knoppar och bildar en väldigt vacker buske.Många har henne som favoritros och jag förstår varför.


Tack för alla tips och tankar kring humleblomster. Tänk vad mycket man lär sig och så mycket kunskap det finns i bloggvärlden. Imorgon har jag min sista jobbdag på jobbet. Sen kan jag bestämma själv var jag ska sitta när jag fixar med alla dokument och planeringar. Lycka!

Kommentarer

Anonym sa…
Så vackra bilder, älskar den med vallmoknoppen! Känner igen mig i din beskrivning av stressiga juni men försöker också stanna upp och njuta av den. Jag gillar egentligen vädret mer i juni också, är inget stort fan av de värmeböljor som brukar följa senare på sommaren. Nu är allt grönt och fint! Kram Hanna
Ja, tänk vad man går runt och spanar in varje dag ifall det har hänt nåt nytt sen senast.
Vad fin hon är din gula ros.

Knoppar är ljuvligt.

Kram
blompia sa…
Jag går också och spanar varje dag, i olika omgångar. Ibland tänker jag att grannarna säkert tycker att jag är helt knäpp. Så här års är jag nästan all ledig tid i trädgården, och om jag inte jobbar och gräver så spanar jag på knoppar och annat. Är det t ex ogräs som grott eller någon juvel till perenn som förökat sig.
Ja, du vet! Skönt att hitta sina fränder så här på nätet
Kram
Margot sa…
Vilken vacker ros! Ja nu väntar man med spänning på att rosknopparna ska slå ut! Jag är så glad över Alchymist och Constance Spry som kommer att få massor med blommor för första gången, något att se fram emot!
Ha det gott!
Kram Margot
Ruben sa…
Den rosen, Rosen Eglantyne, måste jag googla på. Den är säkert jättefin eftersom du har den!!

Ha det gott!
/Ruben
Ruben sa…
PS
Väldigt vacker!
/R
samson sa…
vist är det härligt att gå omkring och sniffa och titta
ha det så gott
maggan
Intressant du skriver om tiden. På senare år börjar jag näsan få lite panik över att det går så fort, maj kommer som man längtat efter och vips så är det i slutet av juni. Sedan är det semester och utan att man vill det är det höst igen. Nej nu ska jag inte vara negativ:)). Vi har hela långa sommaren framför oss.
Så vacker din Aicha är. Många rundor blir det i trädgården för att kolla statusen på knopparna:).
Ha det gott.
Kram Maria
Byronesse sa…
Tack vare att du skrev om humleblomster igår, uppmärksammade jag idag hur mycket det finns omkring oss. Jag var ute och sprang milen ikväll, tog det lite lugnare i backarna och såg då de fina små humleblomstren överallt kring kanterna på stigen. Har aldrig tänkt på att de finns i sådana mängder förut:-)

Kramar/Em
Precis å där är det för mig med. Nytt intresse= ny sommar!
Jag tycker också att den bästa tiden är precis just nu. Men jag gillar ju tiden efter midsommar också. När pionerna blommar. Och sen rosorna. Och sen dahliorna. Och 1-åringarna... :) Tur att det finns massor att njuta av. Ja, men visst är geum-släktet fantastiskt! Jag har sått flera sorter i år och några har tagit sig riktigt bra. Fick en blekgul humleblomster till min guldrabatt från Helena (Helenas hem & trädgård) som jag är superglad över.
Du är välkommen när som helst! Skulle vara toppenkul att ses! :) Och jag kommer som sagt mer än gärna till dig! Vi kan väl höras via mailen om när det skulle passa.
Njuter så av dina vackra bilder! Eglantyne verkar tex vara en riktig skönhet.
Kramar i massor!
Odlarlust sa…
Jag kan bara hålla med. Att vara med trädgård skänker njutning både nu och då. Det är svårt att inte låta sig hänföras av allt som gror och spirar. Jag och A går omkring i trädgården om dagarna och bara njuter av hur fint vi tycker att det är. Sedan jag blev med trädgård tycker jag till och med att det är positivt när det regnar. Mycket bättre än att behöva vattna
:-)

Ha det fint!
Kram
Lena sa…
Det måste nog bli en ros i alla fall. Om jag ska välja en, vilken ska jag välja? Jag tar gärna emot förslag.

Humleblomstern är en av perennerna jag tagit hit från kollo- så söt i all sin enkelhet.

Kramar
Inger sa…
Ha så himla kul i England, och vet du, många växter ryms i en resväska, ta med en sopsäck och skaka av jorden!
'Aïcha' är en höjdarros!
Kram
Ingen dag utan en tur runt i trädgården.Jag brukar tänka på mina grannar att de nog undrar ibland när man ligger på knä med kameran för att få en bra bild.Men det bjuder jag på.Dina rosor är så fina .Ser fram emot nya bilder.Kram
Ulrika sa…
Ja den bästa tiden är verkligen nu, sen tycker jag liksom att det vänder i slutet av juli....usch hemska tanke. Din Aicha är vacker, jag väntar på att min ska slå ut. Skulle precis tipsa om att ta en stor resväska när du åker till England och påsar att ha växterna i, såg att Inger skrivit redan. Där finns mycket att handla.

Kram
Marina sa…
Ja, det är verkligen olika hur man ser på tid. Jag ser det som att allt som hindrar mig från att vara i trädgården är "tråkigt" medan många ser det som tvärtom.

Jättefina bilder på knoppar. Knoppar är liksom hoppfulla tycker jag. Det finns en framtid i dem.

Nu ska jag ut.

Kram

Populära inlägg