Snipp, snipp...

 ..sa saxen!  Idag, nu på eftermiddagen toppade vi höjden på den första granen i granhäcken. Den som tittar noga kan se toppen fara mot backen strax ovanför saxen som jag köpte på Chelsea Flower Show.


Häcken planterades första gången  2009 i oktober när jag var gravid i sjunde månaden. Vi hade bråttom att få alla plantor i jorden och satte alla 75 alldeles för nära stenmuren.

Granhäcken oktober 2009

Sista april 2011, 1 1/2 år efter planteringen, började vi flytta granarna längre bak när vi insåg att de stod för nära muren. Dessutom ville vi ha ett staket längst fram.

Granhäcken 30 april 2011

I oktober förra året så klippte jag häcken för första gången. Då var den längsta granen, den nytoppade, cirka 1.40 meter hög. 

Granhäcken oktober 2012

Nu i år så ser häcken ut så här och den högsta granen är 2.10 och kapad. Jag har inte röjt hela slänten men jag tror ni kan se skillnaden. Ska ta en ny bild i oktober för att jämföra. 

Granhäcken juli 2013
Häckens ålder beror ju lite på hur man räknar. Den blir fyra år i oktober men den förlorade en säsong när vi flyttade den. När jag började leta häck till slänten fastnade jag för granhäck. Jag hittade inte mycket på nätet om att plantera gran och det lilla jag hittade skrev att det tog lång tid för granen att bli en häck. Fortsätter granarna att växa i den här takten har vi nog en tät fin häck om tre till fyra år, inte så lång tid för att få till en vintergrön fin häck.

Kommentarer

samson sa…
kommer att snyggt
ha det så bra
maggan
Vilken växtkraft och vad roligt att följa dess utveckling. Kommer att bli himla fint.

Kram på dig
Häftigt! Jag gillar verkligen granhäckar, tåliga fina häckar. :-) Krampårej!
Aquilejans sa…
Vad fort den har vuxit!
Kram Malena
Hvilken jobb og for en flott saks!
Och nu kommer den att växa som en raket, det går så fort när dom kommer igång! Vi hade en serbisk granhäck för länge sedan och det är ju så fint och tätt och härligt, vi fick jättefint mikroklimat i vår trädgård.
Agneta kram
Ruben sa…
Kul att följa din granhäck, den har vuxit väldigt snabbt! Kul bild med den fina saxen, det var påpassligt att få med toppbiten i luften! Var det tur eller skicklighet? ;-)

Ha det gott!
/Ruben
Eva Linnea sa…
Snyggt jobbat!
Kram från EvaLinnea

Populära inlägg