Födelsedagsbesök!

Idag är det min födelsedag och den har firats hemma. Hemma med F och trädgården. På morgonen väcktes jag med tårta och presenter. Ett paket innehöll boken Fröbok av Ulla Hasselmarks. En bok jag har tummat på ganska länge. Sen började jag röja!

Flera skottkärror med rens och klipp har forslats till komposthörnan. På Chelsea Flower show i våras köpte jag en sax som är gjord för att figurklippa buskar och den invigdes idag. Helt suverän och fort gick det. På eftermiddagen fick vi besök.


En familj kajor som spatserade runt på tomten och pratade med oss. De knallade runt, kom riktigt nära, satte sig på grinden, tittade på oss och snackade lite. Helt orädda var de! 

Aicha har börjat blomma, så mycket senare än förra året. Dessutom är hon inte lika stor som hon var då. Hon tog en del stryk i våras men jag är glad att hon orkade.


Efter röjandet fyllde jag plåtbaljan med vatten och plockade några av trädgårdens blommande rosor som fick fylla fatet. Det är så vackert när de flyter runt på vattenytan.


Imorgon fortsätter röjandet. Jag kan inte riktigt förstå att det kan växa igen så mycket på ett par veckor. Slänten ner mot granhäcken är helt galen... för att inte prata om hur mycket granhäcken har växt... Tur att jag investerade i saxen!

Kommentarer

Så vackra rosor, snygga ihop så där! Ja, det växer galet! Och jag kan bara se på för det är så mycket annat hela tiden. Längtar också efter en dag med bara trädgårdsröj! Grattis på födelsedagen!
Ruben sa…
Min 'Munstead Wood' har bara knopp ännu så länge så jag blir lite avundsjuk på att din blommar. Såg att den även blommade i "Landet Krokus", och det ligger ju lite längre norrut, så nu får min skynda på litet!!!

Ha det gott och grattis i efteerskott!
/Ruben
Eva Linnea sa…
Fint med rosor i olika färger i baljan!! GRATTIS på födelsedagen (lite i efterskott). Hadetgott!
/EvaLinnea
Anna-Maria sa…
Grattis i efterskott från mig med! Vad kul att granhäcken växer fort!
Veronica sa…
Ja, naturen kan ta över snabbt! Men du har ju semester och det finns väl knappt något roligare att göra på den än att röja rävrumpor och sly? ;)
Och om de kan slita dig från det roliga så kom och fika lite någon dag!

Kram
Margot sa…
Så vackert med rosorna i baljan! Stort grattis lite i efterskott!
Ha en skön dag!
Nora sa…
Wow, va många rosor du har! Jättesnyggt med dem på ett fat så där.

Själv har jag bara två rosor. En som jag har fått i present (Peer Gynt) och en Spinosissima som fanns på tomten när vi flyttade hit. Igår när jag gick runt i trädgården började jag plötsligt fundera på om jag inte borde ha rosor också......nu har jag väl snart fastnat för det också:-)

Ha en fin dag!

Kram!
Hej Helena. Stort grattis på födelsedagen! Det är så fint hos dig, ditt växtval är fantastiskt! Måste så lejongap:).
Känn ingen panik över att det växer, oftast hinner man ikapp snabbare än man tror. Men självklart förstår jag dig, har känt känslan flera gånger. När vi kom hem från Marina förra sommaren höll jag på att lägga ner hela trädgården, så illa såg det ut.
Undra hur det blir denna gången efter än längre tid hemifrån. Ja, jag det får bli som det blir.
Hoppas du hade en fin födelsedag igår.
Stor kram Maria
Inger sa…
Grattis i efterskott!
Sista bilden är magiskt vacker!
Kram
Jenny sa…
Grattis i efterskott! Fina aichan, hon kommer säkert igen ordentligt. Är du säker på att inte kajfamiljen spelade lite boll också? Undrar det.

Kram,
Jenny
Anonym sa…
Lyxigt att riktigt få frossa i rosor. Mina har inte riktigt kickat igång än här uppe i norr.
Kram och grattis igen!
Marina sa…
Nu blev jag lite "fixa fint" inspirerad när jag ser ditt hav av flytande blommor baljan. Jag tänkte i går att jag ofta fastnar i det grova trädgårdsarbetet men sällan kommer till det där med att pynta och fixa fint. Vill gärna göra det men de tär ändå min svaga sida. Kräver liksom mer av mig. Det där grova jobbet kommer mer av sig själv.

Här klipptes en buxbom med häcksax i förrgår. Det blir väl bra så småningom hoppas jag.

Nej, nu får jag ge mig och komma igång :)

Kram
En underbart rosig bild den sista!

Populära inlägg