Så mycket vackert!

Det är märkligt det där med känslor, ena dagen upplever man kaos i trädgården och ett par dagar senare känns allt bara helt underbart vackert! Lite plock här och lite plock där gör underverk. Något annat som gör underverk är värmen, solen tillsammans med bevattning. Det har exploderat i rabatterna och krukorna de här dagarna. Idag slog första luktärten ut.


I gul/aprikosadelen av Regnbågsrabatten kan man hitta de här skönheterna.


 Så otroligt snygga ihop! Lejongapet Twinny Peach har anpassat sig, de gulare finns i gula delen och de aprikosa i den aprikosa delen. Slump?

En annan oväntad snygg kombo är riddarsporrens små knoppar tillsammans med vit purpurklätt. Fick frågan om det finns vit purpurklätt och visst finns det. Håller med om att det blir lite konstigt med namnet men det är väl ungefär som vit brunnäva :-)


I rosa delen av Regnbågsrabatten hittar jag Stjärnflockan och lejongapet Apple Blossom. 


Apple Blossom är fin men den slår inte min lejongapsfavorit, Opus Lavendel. Så otroligt snygg den är.  Här tillsammans med frökapslar från Coral Reef och rosen Marys Rose (tror jag)


Eller varför inte bergormrot och rosblad. Jag tycker färgen är urläcker och den ändrar karaktär hela tiden. Kommer utan tvekan att sås nästa vår igen.


Imorgon åker jag och F till Gotland. Ska bli otroligt spännande att se hur rabatten jag gjorde 8 maj ser ut imorgon, exakt två månader senare... Man brukar ju tycka att det händer mycket när man är borta ett par dagar! 

Jag hade tänkt göra så mycket den här veckan. Göra klart både små och stora projekt och hälsa på flera trädgårdsbloggare och vänner men istället har jag varit hemma. Åkte på en dunderförkylning när vi var i Kroatien och jag har inte blivit pigg än. Ni vet hur det är med sommarförkylningar, de ger sig aldrig!


Nej, istället har jag fått gå hemma och skrota, se på alla vackra blommor och småplockat i rabatterna. Tror aldrig att trädgården har varit så städat när jag har åkt iväg på semester som den är just nu. Inga småkrukor som står och väntar på plantering. Kanske börjar jag bli en rutinerad trädgårdsnörd?

Kommentarer

Vackert, vackert, vackert.
Underbara bilder som visar samspelet växterna emellan.

Bra fotat!
AnnaHelena sa…
Oj, så spännande att se vad som har hänt sedan sist med rabatten!
Hoppas du visar bilder!

Så skönt att ha saker och ting under kontroll när man åker hemifrån! Det ser verkligen prunkande ut på dina bilder från din trädgård!

Kommer absolut gärna förbi på en fika nästa gång jag åker till Gotland. Det kan dock dröja. Förra gången jag var där var för tjugo år sedan. Med de intervallerna lär jag vara pensionär nästa gång...:-)

Kram // AH
Merja sa…
Det ser jätte fint ut hos dig. Många fina kombon!
Spännande med Gotlands rabatten. Ser fram emot bilder:)
Ha det gott och krya på dig!
Lejongap är för mig en icke använd blomma. Men nu när jag ser dina bilder blir jag tankfull. Kanske att man skulle ge sig på att försöka med den nått år... Ha det bäst. Åsa
Jenny sa…
Opus lavendel är jättefin, kanske ska jag testa den nästa år. Fina bilder du visar, fantastiskt vackert! Vad spännande för dig att se vad som hänt med rabatten sen sist!

Ha det bra,
Jenny
Supersnyggt med det gula och aprikos. Knappast en slump. Det är trädgårdsnörden i dig som fixat så fint!

Förra veckan ville jag flytta. Eller i alla fall byta trädgård. Idag känner jag mig rätt nöjd. Så jag förstår precis vad du menar. Det svänger fort ;)

Kram och trevlig resa!
Marina sa…
Ja, det finns ju sämre ställen att kurera en förkylning på än i trädgården ;).
Hoppas du snart mår helt bra igen. Du har ju rest en hel del under sommaren så det är nog många baciller som fått möjlighet att hoppa på dig :)

Jag måste ta mig en funderare på det där med lejongap. De är ju så underbart fina men jag vet hur det blir om jag sår ettåringar. Jag hittar ingenstans att plantera ut dem.

Ha det bra på Gotland! Kram
Skønne sommerbilleder! Du har en pragtfuld sans for blomster/planter.
Veronica sa…
Kanske är det så att du börjar bli rutinerad! ?
Trist med förkylningen....

Jag hoppas du plockar mycket, mycket frön från alla dina vackra Lejongap i höst för mina rabatter skriker efter dem ;)

Ha en härlig Gotlandsvistelse och hoppas du har möjlighet att komma till Väsby senare!

Kram
Det är väl klart att du är rutinerad vid det här laget ;D fattas bara! Vad spännande att få se hur det växt till sig i det du nyanlagt! Vi väntar också på bilder...Ha det gott!
Det är väl klart att du är rutinerad vid det här laget ;D fattas bara! Vad spännande att få se hur det växt till sig i det du nyanlagt! Vi väntar också på bilder...Ha det gott!
Önskar att jag hade ditt sinne för kombinationer :)
Älskar att kolla om och om igen på dina vackra bilder, blir så inspirerad.
Ha det gott och trevlig resa.
Kram Maria

Populära inlägg