Rikedom!

Trädgården blommar för fullt. Verandarabatten har fått en ny look i år och jag gillar den men ack så svår den är att fånga på bild. Känns inte som känslan och helheten kommer fram. Kransveronikan sträcker sig högt och kastar sig busigt  i vinden.


Tunnan som jag köpte på Nordiska trädgårdar i våras är så snygg med Bonica och körsbärsträdet. Stenkyndeln och höstanemonen står i startgroparna för att börja blomma. Rabatten behöver fler stenar, ska nog ta och fylla på imorgon.


Jag plockar rosor och andra blommor och gör buketter. Em var på besök och fick med sig en vit hem. En vit med Mme Plantier, Mme Hardy, luktärt, vitpytta och silvermalört. Nästan som en brudbukett.


En annan bukett är fylld med rosorna William Shakespear och Munstead Wood och massor av olika luktärtor. Som jag älskar luktärtor! För två år visste jag knappt hur de doftade och nu kan jag inte vara utan dom.


 Att plocka buketter och ställa lite överallt här hemma det är rikedom för mig. Rikedom och vardagslyx! Nu är himlen full av mörka moln och jag hoppas, på riktigt, att det kommer regn. Det är torrt nu!

Kommentarer

Underbara buketter! Jag måste erkänna att jag inte tar in blommor så ofta, njuter i första hand av dem "på plats", men när jag har något i överflöd, typ pioner, så kan jag inte låta bli. Nu har zinniorna kommit igång och dem gillar jag skarpt. Mina luktärtor ville sig tyvärr inte alls i år, fy vad jag saknar dem nu! Känns så tomt vid ingången när det inte är något som kastar sig upp i näshöjd..! ;) Kan bara hoppas de gror bättre nästa år. Kram Kristina
Ulrika sa…
Vad jag gillar dina buketter...ja veranda rabatten också! Tyvärr fick jag inte ner mina luktärtor i jorden i år innan dom torkade. Hade varit fint att ha nu!

Kram Ulrika
Marina sa…
Håller helt med om att det är svårt att visa och förmedla känslan av en hel rabatt. Jag lyckas aldrig tycker jag.
Jättesöta buketter! Min Mme Plantier är överblommad just nu men det kommer nog en omgång till.
Här är också jättetorrt nu. Jag vattnar ogärna i rabatterna för jag har inte tid och lust att fjäska sådär men när väletablerade perenner börjar hänga så åker slangen eller spridaren fram.
Ikväll har jag tänt ljus i trädgårdens lyktor (och konstaterat att jag vill ha fler) och jag känner mig absolut rik.

Kramar
Åh. Plocka buketter är verkligen lyx. Så fina du du gjort. Det är något alldeles speciellt när man kan plocka sig rosor i buketten.

Så fint ni har det på Gotland. Läcker 'soffa'!!!

Här har det regnat en hel del sista tiden. Vill nu bara ha sol och värme :-)

Stor kram
Charlotte
Veronica sa…
Tji, fick du för det kommer inget regn!
Luktärtor är underbara att plocka in som buketter! I år är första gången jag har sått dem inspirerad av en viss Pilgrim :) Och oj vad de växer!!

Kram och jag hoppas vi syns igen snart :)

AnnaHelena sa…
Jo, ibland är det jättesvårt att fånga känslan på bild, men jag tycker det ser fint ut på bilden av verandarabatten. Skirt!
Och din tunna - den är verkligen jättefin!

Mina luktärtor har inte börjat blomma ännu, men knopparna har börjat visa sig så snart så...
Jag har en massa rosen-vial som får vara substitut så länge!

Kram // AH
Känner igen det där, svårt att fånga en del på bild. Speciellt de ljusa/vita blommorna har jag svårt att få till med kameran, dock i verkligheten underbara.
Härliga buketter! Njuter också av att plocka in och sätta i vas o glas och vad som nu finns tillhands.
Ha det gott!
/Katarina
samson sa…
fina buketter,något som jag ytterst sällan gör är att plocka in buketter kan sätta någon bukett i stövlarna på trappan
jag hoppas åxå på regn så jag kan stänga av vatten spridaren
ha det så bra
maggan
Charlotta sa…
Härliga buketter och att skatta rabatten är ju inte att plundra, tvärtom bidrar säkert dina buketter till att det blir ännu mer blommor i din fina trädgård. :)
Fina buketter, riktig vardagslyx!
Kram
Katarina

Populära inlägg