Pastellfärger

Visst väl att jag kunde lita på er. Har fått så många bra tips och hintar om var jag kan läsa mer om Chelsea Flower Show. Jag lovar att fota så mycket jag bara kan åt er som inte kan vara där. Ikväll blir det middag hemma hos oss och M, L, A och A kommer som gäster. Det är tack vare första A som jag och H är tillsammans. Jag undervisade A, och när hon gick i trean hade de inflyttningsfest i sitt nya hus. L och H är barndomsvänner och jag misstänker att L hade en baktanke med att bjuda sin dotters fröken till festen. 


Ja, jag är bara glad och tacksam. Undrar hur mitt liv skulle sett ut annars. Nu är A 18 år och tar studenten i vår... Tiden går!



Jag är en traditionell julfirare. Granen kommer in kvällen före julafton och allt ska bort tjungonda knut. Fast idag har jag tjuvstartat med att kasta de sista julblommorna och ta bort de juligaste prydnaderna. In med lite fräscha tulpaner och primula.



I januari vill mina ögon se vitt, grönt och pastellfärger. Det är som om varenda cell skriker efter det. Så idag blev det rosa tulpaner, primula och nejlikor från min närmsta blomsterdealer C.


Ute ligger snön tjock och det känns som vintern kom tillbaka rejält. Fast vad gör det när det blir ljusare och ljusare på eftermiddagarna, fröerna ska snart ner i jorden och jag planerar trädgården för fullt. Innan vi vet ordet av är vi ute och gräver i våra trädgårdar.

Kommentarer

Så skönt när julen åker ut.Köpte en bukett tulpaner och nejlikor idag och satt i min favoritvas.Går och tittar på den och tänker ja bara några månader till så börjar de första vårblommorna komma upp.
Ha en fin helg.Kram Gunsan.
Vad fräscht och fint med blommorna du visar. Hoppas ni får en fin kväll .

Kram
Hej!

Vad vackert! Tulpaner är som vitaminer just nu. Man blir pigg bara av att ta i dem.
Ha en skön kväll.
Annika
Tack för ditt vårpepp. Idag är jag sannerligen en dysterkvist trots fräscha vita ranunklar på köksbordet och nya gardiner... Våren kom hit!

Kram
Carina sa…
Gött när det börjar ljusna på eftermiddagarna :)
Vilken härlig bakgrundshistoria du berättar om dig och din kärlek! Förstår att den tösen betyder något alldeles speciellt för dig.

Ja du, tulpaner och andra vårblommor kan man bara inte få för många av just nu. Jag har också köpt tulpaner (rosa) idag, och har en bukett ranunklar och blåbärsris sedan tidigare i veckan. Underbart!

Ritningen på rostornet har gått iväg med posten. Hoppas den dyker upp hos dig i början av veckan.

Må så gott! Kram från Skåne!
/Anna-Karin
Veronica sa…
Ha en trevlig lördagskväll med dina gäster! Det är märkligt ibland hur man ramlar över sin partner första gången och så kan man tänka efteråt att tänk om jag inte varit där, eller tänk om de inte bjudit in mig, eller....
Men det är nog meningen så det hade hänt ändå!

Kram
Marina sa…
Spännande sätt att träffas. Jag träffade S på jobbet. Klassiskt!

Ikväll blir det "bara" hemmakväll efter hotellvistelse igår. Har bakat släta bullar till semlor och tänkte mig att vi skulle vara fyra till fikat ikväll men se så blev det inte. Nu sitter vi bara två kvar. Så kan det vara med stora barn.

Kram o trevlig kväll!

Ulrika sa…
Ojoj så vackert, du kan verkligen konsten att komponera färger, urtjusigt!

Kram Ulrika
Rosa och alldeles undrbart! Kraaam Pia
Ingmarie We sa…
Ljuvliga tulpaner och utsökt vackra foton.
Eva Linnea sa…
Ja, nu längtar man allt efter våren. Det blev ju helt plötsligt mycket mer vinter när jag kom upp till Sthlm i torsdags. Nu istallerar jag mig så sakteliga i Solna och i morr´n blir det IKEA.
Det verkar häftigt att åka till CFS, men det får vänta några år för min del.
/EvaLinnea
Vi fick snö i fredags och det gillar jag inte. Härligt att du är så positiv, det smittar av sig:)). Snart gräver vi:)).
Vackra bilder. Själv har jag inte köpt tulpaner ännu.
Ha det gott.
Kram Maria
Lena sa…
Jag har för första gången i mitt liv städat ut julen före tjugondag knut, redan förra helgen till och med och jag vet inte om jag är riktigt nöjd med det!

Så söt din primula är. Jag stod och tittade på några sådana igår, men jag köpte två pärlhyacinter i stället.

Ha en fin söndag...antar att du är upptagen med annat just nu än bloggläsande.

Kramar
Det är så härligt när man kan börja ta in vårblommor, det är som du säger, man längtar efter pasteller o grönt!
Ha det gott!
Ps, härlig ek ni har!
AnnA sa…
Hej! Granen åker i morgon, med allt det andra...Tulpaner i vas och några lökar med pärlhyacinter i en kruka. Lite mer snö kom i slutet på veckan, men nog har det blivit lite ljusare ute? Trevlig helg på dig! Hälsn AnnA
AnnaHelena sa…
Jo. Jag är precis som du med granens in och ut-datum. Fast i dag fick den åka ut en dag för tidigt i alla fall. Jag VILL bli riktigt trött på den innan den kastas ut! Det ska kännas riktigt skönt när den är borta! :)
Och det gör det faktiskt nu!
Plötsligt blev det en annan tid. En för-säsongstid! Med tulpaner och fröer och en massa härligt!

Och så bra att du blev ihoptussad med din H. Förstår att ni måste bjuda på middag då och då...Som ett tack och en gentjänst! :)

Kramar // AH
Inger sa…
Ser fram emot bilder från Chelsea Flower Show... får bli ett annat år för mig, nu väntar Cornwall. Är lika traditionell julfirare som du, i morgon är det slut. Fick en rosa tulpanbukett ikväll, perfekt.
Kram
Härligt med pasteller nu !
Håller med ... själen skriker efter den färgskalan efter jul !
Underbar bukett på dina bilder !
Ha det så gott !
Kram/Isa
Solen skiner! Tjohooo. På mina pastelliga färger i köket. Jodå.
Helena sa…
Jag känner för att köpa nejlikor oxå :) det har jag bara fått i gåva tidigare o ej uppskattat direkt.Men nu tror jag nog att jag börjar gilla dem:)
KRAM från mig!
Anonym sa…
Håller med. Exakt samma känslor här också. In med pastell och ut med murrigt rött och mossgrönt... :)
Så det var SÅ ni träffades! :) Kul att höra.
Kram, kram!
Vilka ljuvliga tulpaner! Hos mig flyttade det idag in en vit bukett av tulpaner och ginst som luktar vår.

Ha en fortsatt finfin tisdagskväll,
Rebecca

Populära inlägg