Januari är drömmarnas månad

Det är bara att inse att januari är för mig en månad av drömmar och planer. Jag gör planer för sådder, projekt att göra i trädgården, rabatter och resor. Jag surfar på nätet och letar inspiration och idéer. 


Kanske är det för att januari är en så mörk och kall månad? Vem vet, men jag gillar det. Jag gillar den här känslan av att allt går att genomföra. Tvärtom känslan som kan infinna sig i början av augusti. När trädgården är vildvuxen och jag inte riktigt vet i vilken ände jag ska börja.

Igår fick jag iväg min första fröbeställning. De här fröerna ska sås till den nya rabatten på Gotland. Kanske någon planta slinker ner i min nya rabatt vid äppelträden...


Vet inte vad som har hänt men helt plötsligt fick jag lust att ha petunior på trappen och verandan...Fråga mig inte var det kom ifrån. Fyra olika färger och sorter. Vädden ska också till Gotland. 


Lejongapet Twinny Peach och vit fingerborgsblomma Camelot White var succéer i rabatten förra året. Lätta att så och lätta att sköta om så de får vara med i år också. Fast nu, i januari, är det ju inga problem med sådder. Det kommer att gå otroligt lätt, allt kommer att gro, växa och bli massor av plantor som trivs i mina rabatter. Inga sniglar i världen och alla växter kommer att bli så snygga. Visst är det så!

Kommentarer

Dejlig collager og fotos af hyacint. Den blå collage er en havedrøm for mig - elsker den blå farves luft, renhed og elegance. Som at hente hav og himmel ned i bede.

God aften og mange hilsner fra
Katinka Raabymagle
AnnaHelena sa…
Den där mörka petunian, nästan svart, hade jag i somras. Den var jättefin, faktiskt! Kul att man ger gamla "omoderna" växter en andra chans och att man kan ändra sitt tycke och smak hela tiden.

Det är så härligt med trädgård för att man får börja om varje vår. Det är lite som en omålad tavla. Man kan börja om. Hinna tänka. Pröva. Ändra sig. Sudda ut. Börja om.
Ingenting är omöjligt eller "för sent" eller förstört. Då suddar vi bara ut och börjar om!

Kram // AH
AnnaHelena sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Carina sa…
Jaaaadå, inga sniglar alls....och inga harar eller rådjur heller för den delen.....Jag såg A-H skrev om den svarta petunian, när jag tittade på den så trodde jag först att det var en svart stockros...de är otroligt snarlika :)
Det kanske vore något att satsa på...men jag är lite dålig på det där med att förså, vill hellre fröså..utomhus...
Tänk ändå, om allt man sådde verkligen tog sig, vilken lycka!!!

Lycka till!

Kram
Javisst är det så!:))
Nora sa…
Som jag känner igen mig i det du skriver. Min trädgård är aldrig så fin som när snön ligger djup på vintern.....då lyckas jag förtränga alla "fulhörnor", sniglar, rådjur, kirskål och andra utmaningar och minns bara växterna och blommorna.

Petunia har jag inte haft ännu och det blir nog inga i år, men vem vet....det blir väl snart en tid för det här också:-)

Kram!
Lena sa…
Ja, visst är januari en härlig månad och när den är såhär vit och fin blir det om möjligt ännu bättre!

Jag blir mer kreativ, hittar fler och nya saker att göra och det beror säkert på att januari är en månad utan så mycket annat än att bara vara.(förutom bröllopsdag då).

Visst kommer dina sådder att gå fantastiskt bra i år och säkert är sniglar och annat knytt helt utrotade från din trädgård. Det kommer att bli så vackert!

Kramar
Va fint med nya rabatter. Och vad härligt med planering. Det är fint januarimys det! HUr går det med Blooming Friday, undrar jag också. Vaknar den snart ut sin dvala? Kram Anna
Åh så fina collage! Underbara fröer du beställt!
Nu kommer allt gå precis som du vill:)). Jag tror säker du kommer lyckas jättebra.
Ha det gott.
Kram Maria
Hans sa…
Ja drömma är det enda man kan göra nu, kanske nya idéer slår rot?
Ha det fint.
Mycket fint.....tänk att du har en trädgård till att planera och plantera i .

Kram
Drömmarnas tid är en härlig tid. Men förverkligandets tid är ännu bättre. Du kommer att få det helt underbart... härliga collage.

Kram
Ulrika sa…
Ja jösses vad det snurrar och tänks i huvudet nu. Lätt att trilla dit på en massa beställningar. Ser kanon ut med dom fröer du beställt!

Kram Ulrika
Ja oj vad det är härligt att sitta och planera och fantisera om hur man vill ha det i sommar. Fick en hel laddning fröer idag med posten, men har inte hunnit börja så ännu. Så härligt det kommer bli hos dig i sommar att döma av dina fina collage./Titti
Jag älskar lejongap! Finns det något snällare och tacksammare, bara att välja färg. :-)
Merja sa…
Ja inget känns omöjligt:)
Ha en fin dag!
samson sa…
mycket fint du ska så
och vist kommer allt att bli underbart
alla sniglar har frusit ihjäl nu under vintern
och alla frön gror och plantorna blir stora och fina
drömmar är underbara
ha det så bra
maggan
M/S Design sa…
Ska testa Lejongapet i år efter ha sett din fina kombination.
Ha de bra
Mariana

Populära inlägg