Drömmen om ett växthus!

Jag är inte ensam om att drömma om ett växthus och visst är det en ljuvlig dröm. Det bästa av allt är att även om det är en dröm så är det en dröm som under 2013 kommer att börja bearbetas och omvandlas till verklighet. Inte så att vi under 2013 kommer att ha ett växthus stående i trädgården. Nej för även om jag är en drömmare så är jag realistisk... Ja, oftast i alla fall! Jag är fullt medveten om att ett växthus tar tid och tid kommer det att få ta. Men, i år ska vi börja med att gräva ut grunden och för att göra det måste jag börja planera hur det ska se ut.

Härliga ljuva planer! Som jag har surfat på nätet och läst min nya bok Vis mig dit drivhus av Claus Dalby under julledigheten. I början undrade jag om jag någonsin skulle kunna bestämma mig för hur jag vill att det ska se ut men nu tror jag att jag börjar landa i mina tankar och drömmar. 

På det här växthuset gillar jag den låga putsade muren och de långa smala fönstren. Det här huset är från Sweden Greenhouse med måtten 6 * 3.5 meter. Jag vill däremot ha dubbeldörrar mitt på huset eftersom det ska stå mot vår uteplats på baksidan. Väggarna och taket känns för lågt.


Bilderna som jag kommer att visa nu är från Claus Dalbys bok och jag har fotat av dom direkt ur boken. Om du går i växthusdrömmar eller bara helt enkelt gillar att läsa om hur andra har funderat och löst sina drömmar rekommenderar jag verkligen Claus bok. Jag har fått så mycket idéer och hittar hela tiden någonting nytt i den. 

Där huset föll jag för, delvis för att jag gillar formen och för att jag vill ha en vägg med mur mot skogen. Huset är på 19 kvm och jag älskar proportionerna. Det ser bredare ut och har två dubbeldörrar.

Foto Claus Dalby

Tegel är vackert men jag tror att i vår trädgård passar det bättre med putsad mur.


Foto Claus Dalby
Det här växthuset blev jag helt kär i, så vackert! Huset är på 14 kvm och kommer från Alitex

Foto Claus Dalby
Vårt växthus ska vara i engelskt rött för att harmonisera med våra fönster. 


Foto Claus Dalby
Det finns ju tusen sätt att bygga ett växthus och jag har hamnat i den här stilen, just nu, man vet aldrig vad som händer om en eller två månader. Kanske har jag kommit över ett parti gamla fönster som jag bara inte kunde motstå.

Foto Claus Dalby
Det jag vet är att jag vill ha en mur istället för glas i långväggen mot skogen. Huset ska vara i engelskt rött. Jag vill ha dubbeldörrar mitt på den andra långsidan och dörr på gaveln, kanske en dörr i murväggen också. Jag vill ha en låg sockel runt hela växthuset för att rama in det. 5 * 3.5 meter känns som en bra storlek och jag vill ha ett högt brant tak. Dessutom ska väggarna ha en höjd på minst 2 meter.

Ja, det var mina drömmar så här i början på 2013. 

Kommentarer

Nora sa…
Mur mot skogen och rött för att passa till huset låter mycket bra tycker jag. Skall bli spännande att följa projektet vidare!

Jag är definitivt ingen "vintermänniska" men en fördel med vinter är ju att man hinner läsa på lite och planera lite noggrannare än man gör på sommaren (åtminstone jag:-)

Kram
Merja sa…
Låter som underbara drömmar. Liknar mina egna:)Någon gång ska det stå ett växthus här också. Tror mig vet var på tomten och en murad vägg även här mot grannen.
Vi fortsätter och drömmer...
Ha en fin dag!
Anna sa…
Låter helt underbart! Jag kollar också på växthus nu! :) Man vill ju ha alla det är ju det som är problemet :)
Det är bra att ta tid på sig innan man bestämmer sig.Om jag gjort det så hade jag köpt ett större växthusoch med glas på sidorna.Nu har jag ju kanalplast som ju isolerar mer men som inte är så vackert.En mur är ju toppen där kan du ju sätta in en kamin.
Ha det fint.
Marina sa…
Underbara bilder och så härligt att börja året med att drömma om ett växthus. Att ni dessutom ska börja i år är superspännande.
Lugnet är byggt efter eget huvud (makens mest) och vi anpassade till viss del efter material vi kunde ha tillgång till gratis och även återanvända från vårt gamla lilla växthus. Det är så kul att ha "sina drömmars hus". För så känns det även om jag också kan tycka att tegel är supersnyggt, isolerat hade varit praktiskt, bredare hade inte varit fel...men trots detta så känner jag att jag har mitt alldeles egna perfekta växthus. Hoppas verkligen du också får känna den känslan.

Nu kallar Maxi på mig tror jag. Kylskåpet är tomt.

Kram till dig
Eva Linnea sa…
Drömma är gratis, som tur är! Dina drömmar är storslagna, men med din energi kommer de att slå in, det är jag säker på.
Jag drömmer också om ett växthus av de gamla fönstrena från huset, men det blir inte 2013, möjligtvis börjar jag 2014. Känns långt fram, men helt plötsligt står man där ....
Kram från Eva Linnea
Låter underbart med ett växthus, det drömmer jag också om! Fast just nu drömmer jag lite mer om ett hus på landet! Vi bor jättebra med jag längtar ändå ut på landet, med lite mer luft runt mig!
Ska bli spännande att följa växthusprojektet
kram kram fina du!
Vad roligt att följa dina drömmar!! En mur som ena väggen är perfekt både snyggt och så håller det värmen bra. En murad sockel är bra så det kommer upp lite. Vi murade sockeln till växthuset i våras, och det tog inte så lång tid, men vårt växthus är ju mindre. Vädret var emot oss och det regnade.
Växthusen du visar är så vackra, inte lätt att välja:)).
Hihi, jag frågade sambon igår om vi inte kunde göra om förrådet till växthus:)). Han bara tittade på mig och undrade vart vi skulle göra av all tusen saker som är där inne:)).
Ha en fin torsdag.
Kram Maria
Så klokt att ta reda på hur drömmen fungerar i verkligheten.Hade det funnits böcker med inspiration och olika modeller lättillgängliga för 23 år sedan så hade vårt antagligen sett helt annorlunda ut.Murvägg verkar väldigt bra.Och snyggt är det ju också:)
Johnna G sa…
Ååå det är så fina växthus. Vill också ha. Jag har en perfekt plats som bara väntar på att få bli ett orangeri eller växthus. Sydvästra sidan av huset väntar på att bli omhändertaget... med en massa glas ;-)

Kram
Ps. har mailat dig ds.
Ninnis sa…
Håll drömmen vid liv och den kommer att uppfyllas...=)

Kram Ninni
Anonym sa…
Vilka ljuvligt underbara växthus du hittat! Och tänk att drömmen ska bli sann! En morgon vaknar du upp och vet EXAKT hur du vill ha det. Oj, det här blir kul att följa!!! Kram Hanna
Carolina sa…
När vi byggde vårt växthus grävde vi ur så att man nu tar ett steg ned när man går in i växthuset. Bra eftersom det ökar höjden och luftvolymen därinne.

http://carolinas-blogg.blogspot.se/2011/09/host-i-vaxthuset.html

På bloggen finns även bilder och svårigheter från vårt bygge av det.
samson sa…
jag drömmer åxå om ett växthus eller typ ett orangeri mot söderväggen som kan användas lite som uterum
ha det så bra
maggan
Fröpåsen sa…
Underbara växthusdrömmar!
Lena sa…
Jag är helt säker på att du drömmer "rätt"!
En murad vägg, två meter högt, rött som fönsterbågarna... Vad kan bli fel?

Spännande!

Kramar
AnnaHelena sa…
Med din energi så kommer snart ditt växthus att stå på plats! Rött och fint och precis som du vill ha det!
Hade jag haft en större tomt så skulle jag ha velat ha ett större växthus än det jag har, men på vår lilla tomt så är det proportionenligt och jag är rätt så nöjd. Mitt växthus var familjens 40-årspresent till mig.
Det där boken du skriver om verkar vara helt underbar. Har tittat på den på Adlibris, men den kostar ju några kronor...Kanske får önska mig den i 47-årspresent!?!

KraM // AH
Lotta sa…
Sämre drömmar kan man ha och även fast jag har ett vill jag att det ska se helt annorlunda ut, Det är ett kanalplast hus och det fungerar superbra med det är FULT!!!!
Kram.
Drömmar måste man ha! Å, har bokat biljett till Chelsea ikväll :-)
En dröm som troligtvis cashat in.
Men du, tänk lite på lutningen av växthuset och om en stödmur stoppar upp snön och ger risk för att glasrutor knäcks under våra svenska vintrar. Vi måste ju tänka på sådant också ... Så fina växthus du kollat på!
Du er nok ikke alene om disse drømmene. Jeg er så heldig at jeg har et drivhus om ikke like flott som disse. Se under fanen drivhus på min blogg. Der ligger det også bilder av et fra Sweden Greenhouse som jeg fotograferte i Dalarna. Fikk pris på det og det var flere 100.000,- bare for glassdelen. Vi skal sette opp lysthus. Fikk tak i 7 vinduer m/karm og en dobbel dør for til sammen 3500,-. Det blir billig, selv om det ligger noen timer med arbeid i å renovere. Litt vanskelig å få tak i gamle vinduer med karm, men de kan helt klart bli flotte drivhus. Husk at grunnarbeid er viktig og det koster kanskje like mye som det over bakken Lykke til med dine drømmer!
Vilka fina växthus förstår att du vill ha. Det du funderar över låter jättefint, så snyggt med en vägg i puts. Lycka till med allt och jag hoppas du snart sitter i ditt alldeles egna växthus och njuter :)
Kram Madde
Hej

Spændende med drømme. Jeg går også med væksthus drømme, og går snart igang med projektet!

Hilsen Maria

Den eksperimenterende have
Helena sa…
Härligt att drömmarna börjar ta form.En kamin att elda i skulle jag vilja ha i mitt växthus :-)
KRAM från mig!
Sikke jeg misunder dig, at dine drivhusdrømme kan blive til virkelighed inden alt for længe. Her tror jeg der kommer til at gå mange år, før end jeg får lov at omdanne garagen til væksthus, men hvem ved. Imorgen køber jeg bogen og håber min ikke-haveinteresserede mand langsomt vil finde tanken spændende;0)

Mange hilsner og dejlig aften med planer fra
Katinka
Härligt med drömmar och ett sånt växthus vill jag också ha.. Kraaaaam Pia
Törnrosa sa…
Visst är det härligt med växthus! Och du visar så vackra hus här. Även om jag har tre stycken (5 kvm, 10 och 30) kan jag ändå längta efter ett nytt. Suck. Går alltid att fylla dem med fler växter. Men en sak har jag lärt mig: tänker du på en storlek, dubbla den! Du växer ur växthuset snabbare än du kan ana.
kram från Törnrosa
Veronica sa…
Jag är faktiskt lite avundsjuk på dig som har ditt stora projekt framför dig! Finns nästan inget bättre än att få drömma och planera! Jag tror det blir suveränt med en vägg mot skogen på baksidan! Vad det sen blir för stil på det återstår att se för visst är det så att helt plötsligt kan man ramla på något man inte kan motstå ;)

Kommer att bli såååå roligt att se vad drömmarna landar i!

Kram
Laila sa…
Ja, nu är rätta tiden att drömma och planera. Själv har jag inte släppt drömmen om ett bonnaorangeri och kanske skulle jag skaffa den där boken för att få "bränsle" till drömmen?
Kram/Laila
Cika sa…
Så vackra bilder, och härliga drömmar! Jag är inne på samma saker just nu : ) Men, jag tror det bli ett i lite mindre modell och inte med för omfattande grundarbete för min del.
/Cika
Hej Helena. Förut idag skickade jag till Lena på Lenas Trädgårdsrum att jag kunde köpa av henne det hon erbjöd. Men har ännu inte hört från henne nåt mer. Jag bestämmer mig i skrivande stund att den som säger sitt pris först köper jag av..Om det är ok...

Kram
Det vore jätteroligt att ses på Chelsea! Det ska bli så underbart spännande att äntligen få åka på det. :-))))))
Du är en rar och snäll ängel , Helena :))Jag får återgälda nån gång när det passar in .

Kramar i mängder .
Lycka till med växthuset! En murad sockel är ju både snyggt, ökar höjden och ger värme. Det vill jag också ha när jag skaffar växthus till min trädgård vid sommarstugan. Jag väntar några år, man måste ju ha tid att vara där och sköta om allt också.
Och vad bra med tips från dina följare, då kan jag ta tid på mig i planeringen!
Anita sa…
Åh vilka vackra växthus. Jag har ju varit mycket i England och är helt frälst på de med tegel men putsad fasad är också jättesnyggt. Claus Dalbys bok är nog en bok jag måste införskaffa. Jag kan ju bara ha ett litet växthus men det ska ändå vara en prydnad i trädgården.

Vilka härligt angenäma planer att fundera på så här i mörkaste januari. Det är det som är så skönt med trädgård, man har alltid något att planera och drömma om.

Det ska bli så himla spännande att följa arbetet med ert växthus.

Nu ska jag läsa om din vita del av regnbågsrabatten.

Kram
Anita
vaiybora sa…
Awesome blog, i always enjoy & read the post you are sharing.Thank for your very good article...!

ดูหนัง
sanpiseth40 sa…
I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
หนังการ์ตูน
my work sa…
where to buy keto fuel Fights oxidative stressPrevents bone deteriorationIncreases lifespan.Since BHB comes with so many benefits and is the key ingredient of Keto Fuel, it is safe and effective.What are the Advantages of Keto Fuel Weight LossWeight loss is actually the major advantage that you stand to gain from the Keto Fuel. The product essentially takes fats in your body and burns them for the purpose of creating energy.Fat Reduction, Especially in Trouble Areas
http://www.cureidea.com/keto-fuel-diet/
remmy sa…
Thank You for sharing your article, This is an interesting & informative blog. It is very useful for the promoter like me.
McAfee Internet Security, McAfee Security Scan Plus, or McAfee 360 Total Security, every one of them is intended to satisfy a diverse segment of society. Pick the most appropriate item for you and get viable all-around insurance for your framework at mcafee.com/activate.
mcafee.com/activate | mcafee login | install mcafee with activation code
remmy sa…
mcafee.com/activate as antivirus of virus furnishes you with the security shields to prevent malicious documents from entering in the Desktop, PC/cell phone by means of malware, spyware, rootkit, and Trojan ponies. As individuals all around the globe complete their regular work on their official and PCs, they require absolute protection from a wide range of dangers that these infection records can cause. These infections are produced abruptly from old PC-stuck records or dubious Trojan pony, spyware, and malware online sites.
mcafee.com/activate | www.mcafee.com/activate | mcafee download | mcafee activate
Nice Blog!!!
Here we are manufacturer of sand blasting machine Price in india. for more details contact us. We are also Manufacturers of shot blasting machines & grit blasting machines.
See More:
Portable Sand Blasting Machine
Sand Blasting Cabinet
Sand Blasting Machine
Hi, friend I am using Mcafee software which is a popular product for me because it takes care of my PC.

https://dozerspares.blogspot.com/
This is very informative content and useful too. I have some links to share here.

norton.com/setup
www.norton.com/setup
James Tech sa…
I like your post, you did a good job, keep it up and I have also something to share.

mcafee.com/activate
www.mcafee.com/activate
John Shaw sa…
I like the way you have written this blog post, it's quite good. Similarly, I also have some useful links.

mcafee.com/activate
www.mcafee.com/activate
Our the purpose is to share the reviews about the latest Jackets,Coats and Vests also share the related Movies,Gaming, Casual,Faux Leather and Leather materials available Akira Kaneda Jacket
This is very impressive blog post, I like the way you present the content, I have something to share here:

office.com/setup
www.office.com/setup
I like your blog post, you have good command over your topic, i like to read more from you and also like to share some useful links here.

mcafee.com/activate
www.mcafee.com/activate
PlentyOfFish sa…
Pof Mobile Login: Your post is very great.I read this post and this is very helpful. If You are aged between 25-34 and searching for dating apps then you must go through Plenty Of Fish which is is a popular dating website by using Pof Mobile Login
Anonym sa…
Go to install and visit the website and enter the activation code
to secure your pc , laptop etc from cyber attacks and mallicious software.
www.mcafee.com/activate,
www.mcafee.com/activate,
www.mcafee.com/activate,
www.mcafee.com/activate,
www.mcafee.com/activatewww.mcafee.com/activatewww.mcafee.com/activate
McAfee Antivirus Tools are developed by Symantec Corporation, provides a complete Anti-Virus suite for PCs.o to your McAfee Antivirus software and Open it. · Enter the 25 digits alpha-numeric product key that was mailed to you
www.mcafee.com/activate
/www.mcafee-activation.com//setup
/www.mcafee-activation.com/
sabrina sa…
Nice post. I used to be checking continuously this blog. Thanks for ones marvelous posting! I truly enjoyed reading it,
are you looking for Good site? Just click here:
카지노사이트
https://yhn777.com 카지노사이트
JANE sa…
I really enjoying reading this, such a nice blog. Keep it up!
And hey guys, I want to share our website. This is promising and worth reading.
i hope you visit our website just click the highlight below
카지노사이트
Andrew sa…
Your content is all about green house. you are a green house lover and i am also fond of green house. i like the content as it is about beauty of green house.
KIM sa…
" friends have a nice day ,Please visit our interesting website
Https://yhn876.com 카지노사이트
Purnima sa…
Great share!

Loved all that you shared, and you are right, one cannot deny the power of Google. I simply love it and am part of a number of
communities too. The point you mention in your post Sand blasting machine works that are very useful for me. I understand the way of the attractive to the customer with the products.

Keep it works and share with us your latest information. For more Information or any help then visit now at Sand Blasting Machine, Sand Blasting Machine for Sale, Sand Blasting Machine Manufacturer, and Small Sand Blasting Machine.

They are similar to small communities that you own - check them out if you haven't already.It's all got a lot better than before!t.

Thanks for sharing. Have a nice week ahead.

Visit at :www.blaster.co.in

Regards,
Purnima Sharma.
Trini sa…
‌What a terrific idea you have here! The way you deliver the information is really fantastic. Keep it up! Kindly visit our website too if you have some time.
카지노사이트
https://yhn777.com 카지노사이트
Unknown sa…
That's really awesome blog because i found there lot of valuable Information and i am very glad that you share this blog with us.
Hydraulic Passenger Lifts Manufacturers in Ghaziabad
Hydraulic Passenger Lifts Manufacturers in Delhi NCR
ANNALIZA sa…
HELLO EVERYONE! I WANT NTO SHARE THIS AMAZING SITE TO YOU!
IT'S VERY INTERESTING TO READ
JUST CLICK THE LINK BELOW AND ENJOY READING!
카지노사이트
https://yhn777.com 카지노사이트
mcafee activate sa…
really happy found this website eventually. Really informative and inoperative, Thanks for the post and effort! Please keep sharing more such blog.


office.com/setup
www.office.com/setup
office setup
mcafee.com/activate
www.mcafee.com/activate
bitcoin login
sabrina sa…
I am glad to have with you this post very helpful for all of us I hope you bring more information related to this.
카지노사이트
https://yhn777.com 카지노사이트
Mcafeekey sa…
How to temporarily disable McAfee: You can easily remove McAfee software without much trouble with the help of your computer’s settings. In some cases, the customer gets the McAfee antivirus pre-installed in the computer system. In such a case you should know how to disable McAfee. If you need to know the entire procedure visit blog https://mcafeekey.com/how-to-disable-mcafee-antivirus/
Sumer sa…
Nice Blog !...
Shot blasting machine manufacturer's in India. shot blasting machine is the leading supplier, and exporter of shot blasting machine, shot peening, shot blasting room, shot blasting hopper, shot blasting cabinet for sale, portable shot blasting machine price in India. A Shot blasting machine is enclosed equipment designed for abrasive blasting for cleaning and preparing rough surfaces.
See More :
Shot Blasting Machine manufacturer’s
Shot Blasting Machine price in India
ANNALIZA sa…
Thank you very much for this useful article. I like it.
I definitely enjoying every little bit of it.
just click the link below. Thank you!
안전놀이터
https://pmx7.com/ 안전놀이터Max Turner sa…
The Webroot program is highly rated software to protect your devices & data available for download at
ij.start.canon| ij.start.cannon/ts3322 | Microsoft365.com/setup
| microsoft365.com/setup | www.hp.com/go/wirelessprinting
Max Turner sa…
Visit ij.start.canon | ij.start canon and find out the best way to download Canon printer drivers. Canon printers are ideal for every situation wherever you need a document, paper, or photo print or even if you wish to scan, fax, and do more ijstart.canon will make you learn how to set up a canon printer to get advanced printing features. To complete your Canon ij printer setup with several connectivity options like WiFi, USB, Bluetooth, and others, see and follow below mentioned steps.
Max Turner sa…
Enter Trend micro activation code on www.trendmciro.com/activate | www.trendmicro/activate to download and activate Trend Micro. To activate Trend micro, make sure you already have an activation code that you’ll probably enter on the trendmicro.com/activate site.
Leyla Doyle sa…
It's great to see this post. I really appreciate your work Oujeer - Women Trench Coat
wilson joy sa…
PayPal is one of the many payment processing platforms that allow individuals and businesses to and fro of money. This platform is a one-stop destination for those users who are looking to receive payments from their buyers as well as those who want to make payments for their shopping on different platforms. The best thing about using it is PayPal Resolution Center.
You might be aware of using the Paypal services and it is not wrong to say that Paypal is one of the best, user-friendly payment platforms. Moreover, it facilitates payments that take place via online transfers between different parties.
paypal login
HBOmax.com/signin
Reddit NFL Streams
primevideo.com/mytv
Paypal login
hotmail sign in
Primevideo.com/mytv– Start watching Prime Videos on versatile and tablets as well as. With a qualified Amazon Prime participation, you approach a huge number of Prime Video titles at no extra expense. To Activate Prime Video, download it from your application store or play store Amazon Prime App after sign in you will get a Primevideo.com/mytv activation code, visit Primevideo.com/mytv and enter Amazon prime activation code on your Smartphone or PC.
Read more...
Primevideo.com/mytv activation ccode
www.primevideo.com/mytv
primevideo/mytv code
mmoTony2017 sa…
Diablo 2 Resurrected Ladder Season is a competitive multiplayer system where players cannot interact with non-ladder players. The Ranked Season is planned to last for four months, and when the season ends, player-created Ranked characters can be converted to non-Ranked characters. Players can then keep Diablo 2 Resurrected Ladder Items and upgrades from the previous ladder season.

Populära inlägg