Det börjar närma sig!

Efter jobbet drog jag på mig trädgårdsbrallorna och gjorde något som jag aldrig har gjort i trädgården förut. Jag tog bort en ros. En av mina New Dawn som aldrig riktigt har återhämtat sig efter sork och rådjursangrepp. Efter vintern såg den eländigare ut än någonsin och nu fick det vara nog. Jag tog bort den, satte dit regntunnan och det andra pysslingkörsbäret istället. Känns lite sorgligt men skönt när jag väl hade gjort det.

Båda körsbären är nu i jorden och bladen är redan på gång att slå ut. Det går fort nu och jag tror att växterna jobbar ikapp den sena våren. Ska bli spännande att se när bladen slår ut och det där bleka gröna skimret runt träden syns.


 Gullvivan är också på gång, de är så vackra.


Efter middagen gick jag ut igen och nu börjar de här sköna kvällarna när solen strilar in på tomten och man kan gå runt på tomten och småplocka. Helt underbart!


Imorgon åker vi till Gotland, ett par dagar att fixa med tomten och sen ska jag plugga medan F får mysa med mormor och morfar. Kan det bli bättre? Ha en trevlig helg!

Kommentarer

Hoppas du får några härliga ö-dagar! Och en hel massa nya blad och knoppar där hemma när ni kommer åter :)
Så vacker bild på gullvivan!
Det är härligt nu med alla blad som är på gång:).
Vad skönt att åka till Gotland! Vad mysigt ni kommer ha det.
Rätt att ta bort New Dawn, en eländig ros gör ingen glad.
Kram Maria
Marina sa…
Det där att kunna gå ut efter jobbet gillar jag. Inte alltid jag gör det men jag gillar känslan ändå. Märkligt :)
Mycket på gång nu där ute och så grönt det börjar bli.

Kram o trevlig helg!
AnnaHelena sa…
Så häftig gullvivan ser ut! Jag såg först inte vad det var för blomma...

Min New Dawn ser ut att ha frusit ända ner till marken. Trist. Vill ju gärna ha just en New Dawn, men orkar inte riktigt med att den ska frysa ner så mycket. Får fundera på om den ska ersättas eller ej.

Ha det riktigt, riktigt härligt på Gotland!

Kram // AH
Suss o Kai sa…
ja ibland måste man ta bort växter :( men man får ju samtidigt plats för något nytt :) Kram Suss
Lena sa…
Visst är det härligt med allt som knoppas nu, jag tycker jag ser hur mycket det växer för varje dag.

Ha det fint på Gotland!

Kramar
Kerstin sa…
Jobbigt att behöva ta bort en ros. Här har vintern tagit hårt på rosorna i år också, så jag är rädd att en del inte går att rädda. De har mått så bra tidigare att jag tänkte att de får klara sig själva, men riktigt gör de tydligen inte det ändå...
Ha det så gott på Gotland! :-)
Carina sa…
Hoppas du får det toppen på Gotland...låter annars härligt det där med att solen lyser framåt kvällningen....bara det blev lite varmare så.....
Nora sa…
Jag har också varit ute efter jobbet idag - underbart skönt!!!
Hoppa ni får härliga dagar på Gotland!
Kram!
Vackert! Har planterat mitt första (glans)körsbär i trädgården och det gröna har redan börjat visa sig. Såååå fint! Och så spännande att se om det kommer att trivas här.

Gullvivorna är redan i blom här. De kommer lite överallt, men vad gör väl det? Inte det minsta :)

Önskar er en fin öhelg!
Kram Tamara
Carina sa…
Härligt med nya körsbärsträd och ljusa kvällar i trädgården. Gullvivor som hoppar runt kan man inte få för mycket utav. De doftar ju så gott.

Hoppas ni får en skön helg på Gotland. Kram, Carina
Veronica sa…
Näe, det kan knappast bli bättre :)
Man blir så glad att äntligen bara kunna vara i trädgården igen och gör allt det där man längtat efter hela vintern! Jag längtar efter att vår grusgång blir klar och jag får plantera min Daggkåpa i gruset som jag såg att någon hade gjort i en vacker trädgård jag hälsade på i förra sommaren ;)
Tack för inspiration och ha en härlig helg!

Kram
Anonym sa…
Finns det något ljuvligare än de där små rundorna i trädgården. Fattar inte hur man överlever på vintern utan dem! Mina New Dawn mår inte heller bra, men det har de å andra sidan inte gjort på länge. Funderar på att gräva upp dem, men då måste en del av stenläggningen upp runtomkring och det känns som ett lite för stort projekt just nu... Ha en härlig helg på Gotland! Kram!!!
Ninnis sa…
Hoppas att du får det härligt på Gotland...och lyckad pluggning...=)

Trevlig helg !!!

Kram Ninni
Ja, precis. Bara det där att kunna ta en sväng i trädgården efter jobbet och bara ... småplocka. Det är livet på en pinne det. :-)
Det är helt rätt tänkt, satsa på det som kan bli något istället för att gräma sig och vårda ngt som är dåligt! Det finns så mycket annat!Ha det gott!

Populära inlägg