Underbart är kort!

Varje ny runda i trädgården ger en ny upptäckt. Idag slog Teasing Georgia ut, så otroligt vacker hon är. Jag planterade tre exemplar i Regnbågsrabatten i höstas. Igår var knoppen så liten och sluten och idag en blomma...Jag slutar aldrig förvånas över rosorna.


 Fler skönheter som är på gång. Här Madame Isac Periere...tror jag.  Svårt att hitta etiketterna.


Är helt förälskad i mina små lejongap Twinny Peach som jag sådde i våras. De är verkligen så söta i framkanten på rabatten och ska utan tvekan in på nästa års sålista. Hur lätta som helst och se så fint de blommar. Passar perfekt med rosorna i Regnbågsrabatten.


Längst ner i Regnbågsrabatten har en liten blomma av blodormrot Bistorta amplexicualis Blackfield slagit ut, strax bakom är William Shakespeare 2000 på gång med sin första blomma. Båda två som små miniatyerer av vad de ska bli. Just nu bara 20-30 cm höga.


Orken har kommit tillbaka och ikväll blir det trädgårdsarbete. På dagen är det njutning som gäller. Inser att jag måste märka upp mina rosor bättre. De vita etiketterna syns inte nu och är svåra att komma åt. Jag tror det här är Marys rose som precis har slagit ut sin första blomma.


Alla rosor i Regnbågsrabatten som jag planterade i våras är som små miniatyrer, 30 cm höga. Det är jättesvårt att se hur det kommer att bli när de har växt till sig men jag har en känsla av att det här kommer att bli bra. Sista bilderna blir på galet vackra Eglantyne. Jag vet att har visat henne tre dagar i rad men hon tål att visas upp.Ikväll ska jag flytta klätten som står framför henne eftersom hon skyms för mycket. Inte ska en primadonna som denna vara gömd bakom en purpurklätt. Nej, fram med henne i ljuset. 

Kommentarer

Veronica sa…
Jaa! Hon var verkligen vacker :) inte rufsig och "mycket" som många rosor är utan verkligen elegant !
Läcker ros.Klart den ska stå öppet för att kunna avnjutas.Dina lejongap är så fina.Har liksom upptäckt hur fina lejongap är i år.Har ju köpt flera plantor.Och så finns dom ju i så många färger så man bör kunna få det färgstämt i rabatten.Blir nog till att så i vår som kommer.Kram
Lena sa…
Hur gör du för att få så vackra rosor?
Mina erfarenheter av rosor, egentligen systers och pappas, är att de ständigt drabbas av allehanda sjukdomar, löss, rost, mjöldagg...

Har du något hemligt knep?

Kramar
Laila sa…
Så fina rosor! Fastnar särskilt för Englantyne, den måste jag kolla upp. Om jag vinner kampen mot kirskålen som etablerat sig nordväst om huset kommer jag också att anlägga en rosengård!
Kram!/Laila
Ruben sa…
Vad dina rosor ser friska ut!!! Hur bär du dig åt??? Många vackra sorter har du också. När jag ser dina rosor, så tänker jag att jag beställde nog fel rosor i våras. Men de har inte börjat blomma ännu, så det kanske blir en trevlig överraskning, trots allt. Idag satte jag över nät, rådjuren skall inte få äta upp knopparna innan de blommat!

Ha det gott!
/Ruben
Marina sa…
Aha, det är så man ska lägga upp det. NJuta på dagen och "jobba" på kvällen. Jag har ju så klent med energi på kvällen så då hamnar jag mest i soffan.
På dagen är det svårt att få något gjort om det är varmt, då kan jag inte jobba.

Jättefina rosor och supersöta lejongap.

Kram
Eva Linnea sa…
Finns det något vackrare än rosor? Ja, det skulle vara pioner i så fall.
Kram från Eva Linnea
AnnCharlotte sa…
Det är fantastisskt det där med hur mycket blomma som ryms i en liten knopp.
Vackra rosor...jag sörjer att min alchemist snart blommat klart.
Ha det bra :)
Sara B sa…
Härliga rosor,och fina kombinationer du fått till :-)

Ha det gott! Sara B
Byronesse sa…
Åh, så fina de små lejongapen är! Gillar blodormroten med. Det blir mycket att titta på i din trädgård i morgon:-)

Kramar/Em
Margot sa…
Eglantyne är verkligen jättevacker och dina lejongap var läckra! Den blomman har jag missat helt, kanske något för kommande år! Härligt nu när vi får njuta av rosorna!
Ha det gott!
Kram
Nora sa…
Vad många härliga rosor du har! Min favorit är den gula, vilken härlig färg den har!
Hoppas du hade en fin kväll i trädgården. Det gäller att passa på när de små har somnat:-) Själv "roade" jag mig med att gallra och beskära äppelträden.
Kram/Nora
Njuuuuter av dina rosbilder! Kan inte fatta att jag vägrade rosor så länge.. :) Längtar tills min Englantyne kommer slå ut. Den har knoppar men inte mer än så länge. Idag tror jag det är dags för 'Crown Princess Margareta' här hos mig... Vill INTE sitta här och jobba utan hem o lukta på rosorna!
Kramar!
AnnA sa…
Hej!
Sååå vackra foton på sååå vackra rosor!
Jag skriver upp vad jag köper in och ung planteringsplats. Sedan har jag märkt upp med plastskyltar, men det var ingen bra idé, egentligen...Plats förändras, och text försvinner. Jag har köpt in vita stenar, jag tänker skriva namnet på. Med blyerts. Får se om det är mer beständigt, och får se om tiden räcker till.
Ha det gott!
hälsn
AnnA
Underbart! Så läcker ormroten är tillsammans med Shakespeare, tänk vilket paradpar när de blommar och växt till sig lite:).
Jag håller med dig precis med namnlapparna på rosorna, de är svåra att se efter ett tag. Man behöver ordentlig tydlig märkning:)).
Ha en fin tisdag.
Kram Maria
Anonym sa…
Känner du någon som förtjänar detta?

http://www.otw.se/nyheter/otw-uppfyller-dina-tradgardsdrommar
Anna-Maria sa…
Mycket vackert med alla dina rosor!

Populära inlägg