Tid att njuta!

Nu skulle vi ha varit på Gotland och spanat in det senaste som hänt med bygget men som sagt ibland blir det inte som man har tänkt sig. Tack för alla vattkopptips. Nu håller vi tummarna för att det inte blir värre och att det börjar vända.

Så vad gör man då när man är kvar hemma? Jo, jag har knallat bort till Blomsterprinsessan, ni vet min lokala blomsterhandel, och shoppat. Hon har 50% på allt utom snittblommor! Jag har köpt lite krukor, plantor och idag hämtade jag något som jag visar på sista bilden. Och visst slank det ner ett par plantor till när jag ändå var där. Dessa tre lejongap är ju som gjorda för att stå framför Eglantyne. Kan det bli snyggare? Frågade hon ödmjukast!


 Rosor ska ha sällskap, tycker jag. Jag hade tänkt skriva om rosor, sjukdomar, ohyra och hur jag sköter mina rosor men det får bli en annan dag. Idag är det bara tid för att njuta.I hörnet bakom min gavelverandarabatt döljer sig något som är ett steg mot min dröm och vision som jag hade med Regnbågsrabatten. Ni som har missat den kan läsa mer om det här! Idag kom jag hem med fatet som ska återskapa bilden från min visionsbild. Kanske inte i år, men kanske nästa år kan jag få till drömbilden med rosor från min egen trädgård.Ett vackert zinkfat på ställning släpades hem på vagnen och har nu en given plats i skydd av Venusta Pendula. Det är en bra plats för här ligger solen inte på och då tror jag att rosorna klarar sig lite längre när de flyter omkring i vattnet. Fler flytkoppar med värme ljus ska köpas in och ikväll måste jag tända ljusen och se hur det ser ut. Vem vet, kanske kameran får komma fram och leka lite den också. 

Kommentarer

Katarina sa…
Jag kan bara hålla med om att lejongapet var som gjort för sällskap till rosorna. Jag tycker också rosor ska ha sällskap. I år är jag glad att jag har det för det skymmer diverse tråkiga angrepp på rosorna.

Vad heter det underbara lejongapet? Ettårig eller perenn?
Lejongapen var som gjorda för att sällskapa med rosorna.Såg ett så vacker i går på Blomsterlandet som var i två färger.Men det fanns bara ett och det stod i en färdig grupp.
Det där fatet på ställning var snyggt.Blev lite avis där.Kram.
Det var jätte snyggt ihop ....Och vilket härligt fat. Sånt skulle man ha .-))

Ha det så bra .

Kram
Oj, oj vad fin din Eglantyne är!!! Jag undrar vad min håller på med i år??? Förkrympta små rosblommor med en massa löss och annat otyg. Hjääälp!!
Men vilka söta lejongap, vill ha:)).
Det är så härligt att kika in till dig, jag blir alltid så glad:).
Så vackert med zinkfatet.
Ha det gott där hemma och sedan på Gotland.
Kram Maria
Marina sa…
Så fint med rosorna i vattenfatet!

Har inte läst vilka tips du fick ang kopporna med potatismjöl kan man ha på för att stilla klådan.

Kram!
Anne-Lie sa…
Fint med grus och sten framför rosor
AnnCharlotte sa…
Vilket perfekt rossällskap...
Ja nu är det verkligen dags att njuta av det som finns.
Ha det bra :)
AnnaHelena sa…
Å, vilket fint fat på ställningen! Jag håller också ögonen öppna efter en sån där ställning. Snyggt att få lite höjd på ett enkelt sätt i trädgården!

Mina killar var nog i F:s ålder ungefär när de hade vattkoppor. Minns att de drabbades olika mycket, men att det var fullt med koppor runt snoppen, och det var såklart jättejobbigt! Klådan var värst om nätterna, men det går ju över ganska snabbt som tur är.

Mycket fina lejongap förresten! Gillar färgen!

Kram // AH
Ser underbart ut med de små rosorna som flyter så fint i zinkfatet! Några flytljus kommer nog bli kanon!/Titti
Helena sa…
Om det är mig du frågar så är svaret knappast :-) inte så värst mycket snyggare fniss
KRAM från mig!
Oj va snyggt fatet var!!

Vad jobbigt med vattkoppor, Inge roligt i värmen.
Min granne gör en enormt smart sak som jag kan rekommendera, ta en plastpåse, fyll med mjöl och knyt ihop. Lägg ett örngott runt och in i frysen. Det är lagom kyla som lindrar utan att det blir för kallt.

Hoppas det går över fort.

Hälsningar
Nina
Ljuuuuvligt vackra bilder på flytrosorna! :) Du inspirerar så med dina roseninlägg... Enda kruxet är att jag måste skaffa större tomt för att få plats med alla skönheter... För jag vill ju ha dem alla så klart.. ;)
Kramar!
Anonym sa…
Men åååhh så fint! Både kombinationen lejongap och rosor och det fina fatet. Som gjort för dig! Hoppas lilkillen mår lite bättre nu! Kram Hanna
Anna-Maria sa…
Absolut! Och löss kan man skiva om andra dagar.Helt rätt! Det är så fint i din trädgård!
M/S Design sa…
Mycket fint med Lejongapen med rosen!!!!!
Kram
Mariana
Hej Hélena. Den vita växten heter Getruta. Jag har drivit upp den från frö. Om du vill kan jag försöka ta frön i höst, är inte så bra på att samla frön men jag försöker gärna. Påminn mig så skickar jag till dig om du vill.
Ha det gott.
Kram Maria
Nej, det kan inte bli snyggare! Vilken fantastisk kombination med rosen och lejongapet. Jag blir alldeles lycklig av allt det rosa.

Kram, Karin
Usch, trist med vattkoppor! De kliar ju så vansinnigt och lite synd med Gotland. Men ön ligger ju kvar och väntar på er så snart är ni på väg och förhoppningsvis blir inte vattkopporna allt för jobbiga.

Underbara bilder som alltid!♥

Kram Lotta

Populära inlägg