Insnöad?

Vem jag? Nääää! 

Jag är en person som när jag går igång på något så gör jag det ordentligt. Rosor har alltid legat nära mitt hjärta och just nu är jag helt betagen av alla rosor som har börjat blomma. Rosorna kommer först men sen är det ju så roligt att leta växter som passar ihop med just den rosen. Idag slog Grace ut ordentligt för första gången i min trädgård och jag är helt och fullkomligt förälskad i henne.


Alunroten passar ju klockrent tillsammans med Grace och mina sådda små lejongap Twinny peach är som gjorda för henne. Nu står lejongapen lite längre bort, inte långt, men inte vid hennes fötter. En annan ros, Comtes de Champange, står mellan och hon har inte börjat blomma än. Jag vågar inte flytta lejongapen. De är så otroligt fina och risken för att de ska sluta blomma...ja, den risken vågar jag inte ta. Nästa år ska jag så fler och ha längst fram i rabatten.


Idag slog även Munstead Wood ut. Jag blev förälskad i denna ros när jag såg framsidan på David Austins katalog. Jag har inte helt lyckats med färgen på bilden. Rosen är mörkare än vad min kamera visar. Ska försöka få en bättre bild senare. Munstead Wood står granne med William Shakespeare och blodormroten. William Shakespeare har blommat ett par dagar och är mycket mer rosa nu än tidigare. Det här blir en kalas kombo.Det är spännande hur rosor ändrar färg under blommans livslängd. Här är Teasing Georgia som slog ut för ett par dagar sen. Blomman till vänster är ny för idag och blomman till höger är den första som blommade. Den äldre blomman kommer att matcha grannarna The Pilgrim och St Alban perfekt.Insnöad ja... Det känner man sig nästan när man är omringad av Venusta Pendula. Så vacker och hög hon är, full med blommor och knoppar. De vita riddarsporrarna som står framför henne är på väg att slå ut och det ska bli spännande att se hur de matchar varandra. Annars tittar jag på bröllopsbilder och läser på inför uppdraget jag ska ha om nästan en vecka. Jag läser allt jag kommer över om bröllopsfotografering. Tittar på bilder av riktiga bröllopsfotografer och kollar in deras utrustning. Vilka objektiv de använder, vilka poser som brudparet har, vilka vinklar som tas ifrån vigseln... Insnöad? Jag! Nääääää, skulle inte tro det!

Kommentarer

Nora sa…
Åh, vilka underbara rosor!!! Finns helt klart sämre saker att snöa in sig på:-)
Kram!
Så vackert du har det... och så fina växtkombinationer sen då. Älskar dem alla men Grace och co är helt betagande.

Kram
Hihi, vad skönt att vara lite insnöad:)). Dina bilder är så vackra så jag vet inte vad! Roligt att se hur noga du planerar samplanteringsväxter, önskar jag var så strukturerad:). Får anamma detta när nya rabatter ska grävas. Just nu har jag tappat grävlusten, hoppas den kommer åter när vi kommer hem.
Ha det gott.
Kram Maria
Marina sa…
Insnöad kan vara både härligt och bra ibland tror jag.

Finfina bilder och ditt bröllopsuppdrag låter verkligen SÅ spännande.

Kram
Margot sa…
Grace är fantastiskt vacker, såg den hos Trädgår´n i Söderfors förra veckan och blev helt förälskad!
Kram
Jag gillar när du är insnöad så snöa du på bara med dina vackra bilder. Rent ögongodis för oss sm kikar in här hos dig. :)

Det är verkligen en underbar tid nu och det är lycka att upptäcka något nytt i trädgården varje dag. Tid för njutning och belöning efter allt arbetet under våren och försommaren.

Sköt om dig och ha det riktigt gott där i din fina trädgård kära du.

Kram Lotta
Det var något av det vackraste jag sett...Grace, hamnar överst på vill ha listan.
Vackra bilder.

Trevlig helg
Inger sa…
Inte svårt att snöa in på rosor, jag är drabbad sen länge men har kanske släppt taget lite grann... eller inte.
Kram
Laila sa…
Med sådana rosor kan man inte undgå att bli insnöad! Vackra kombinationer med annat har du också åstadkommit! Gissar att du haft Venusta Pendula ett tag - den hör väl inte till dem du satte nu i våras? Gillar den verkligen!
Hoppas F mår bra efter omständigheterna!
Kram/Laila
Ulrika sa…
Så snygg Grace är, inte för att det är min färg, men himlarns snyggt var det. Och den rosa i förra inlägget och zinkfatet, har ett jag också men inte lika snyggt som ditt!'
Visst är det härligt med rosor!

Kram
Rosor är ju en trevlig sak att bli insnöad på hahaha..... Så vackra alla dina är. Känner också ett släng av den där rosensjukan. Längtar så tills mina nya från i i fjol och i år ska slå ut. D v s Austin och co :-) Gillar dina lejongap. Riktigt snygga färger. I år sådde jag inga. Fast jag har bara sått en mörklila de senaste åren. Ska nog vidga färgvalet känner jag när jag ser på dina. Är dem extra låga? Tycker ibland att de blir så rangliga och 'ej raka' om man säger som så. Dina ser perfekta ut.

Mailar dig om dina kamerafrågor!

Kram
Charlotte
Så mycket snyggt du visar, oj oj vilka fina rosor! Grace blev jag ju helt hänförd av, attan att den inte klarar zon 5, men sånt är livet (:D Ha det gott och lycka till med bröllopsfotograferingen, håller tummarna för lagomväder! (:D
Ha det fint!
Blomkärringen

Populära inlägg