Vilken kväll!

Ibland är jag tokigt målmedveten. Bestämmer mig för något och slutar inte tills det är klart. Ibland är jag bara på myshumör och ikväll var det myshumöret som tilltalade mig mest. 

Jag gick ut och tänkte småplocka lite, så lite fröer, binda upp rosor, vattna...ja, ni vet småfixa. Efter frösådden blev jag helt tagen av hur vackert det är just nu. Därför greppade jag kameran och tog en liten runda. 


Rosen Aicha trivs bland kornellerna och jag flyttade henne aldrig i höstas. Ser kanske lite lustigt ut men samtidigt är det himla fint när hon blommar i sitt lilla torn. Tornet är fyra armeringspinnar och ett snöre. Funkar hur bra som helst! Snart blommar hon, inte många veckor kvar nu.


Solen är på väg ner och silar sitt ljus mellan ekgrenarna. Stillheten som lägger sig i hela trädgården. Vilken stämning.Tulpanen Queen of Night är så vacker och nästa år ska jag sätta fler i båda verandarabatterna. Tror att allium och tulpaner i just de här färgerna ska få dominera. Börjar bli riktigt nöjd med den ena av rabatterna vid verandan. Bersån av avenbok växer otroligt mycket och jag rensar ogräs som en tokig. Måste hitta bra marktäckare. Sista strålarna försvinner bakom träden och jag känner mig nöjd och glad. Vilket underbart land vi lever i. Jag älskar våra årstider och njuter ohämmat av vårkvällen. Inatt kommer jag att sova gott!

Kommentarer

Marina sa…
Älskar också varje årstid, mycket! Här har vi en kall och mindre trädgårdsvänlig kväll men det är ju inte fel att mysa inomhus någon gång också.
De där mörka tulpanerna är jättefin. Skulle vilja ha sådana minsann.

Kram
Veronica sa…
Fina bilder! Speciellt den med solnedgången, den är verkligen stämningsfull och visar verkligen känslan av vår.......


Veronica
Inger sa…
Visst är det som allra finast nu, helt otroligt hur allt kommer tillbaka och bara växer och blommar... med få undantag. 'Aïcha' är en av mina favoritrosor.
Kram
Anonym sa…
Så vackra bilder, de förmedlar verkligen stämningen. Älskar också dessa ljusa kvällar, de är magiska! Det är en toppenidé att dra ihop ett blogg-gäng och lära sig fota bättre, ska verkligen fundera vidare på den! Kram Hanna
Lena sa…
Visst blir man inspirerad till allt möjligt dessa vackra dagar och kvällar.

Mitt i all flyttkaos har jag just betsat blompinnar svarta, jag tycker träfärgen gör att pinnarna syns alldeles för mycket, svarta smälter de in bättre!

Ha det fint!

kramar
Margot sa…
Jättefina bilder! Gillar oxå våra olika årstider, våren är härlig och efterlängtad efter den kyliga vintern! Skulle vara ganska tråkigt om det var lika jämt:)
Kram Margot
Vilka härliga bilder du visar! Visst är det lätt att gå ut för att småfixa och sedan upptäcka att man varit i trädgården i flera timmar! Härligt!

Ha det fint//Laila
Det är härligt att bara gå omkring och mysa så där med kameran (:D
Fina bilder på en vacker trädgård!
Ajuga Rosea är söt och får lite höstfärger på bladen, säg till om du vill att jag ska skicka några rosetter. Men den är duktig på att ta för sig som de flesta ajugor. Man får hålla ögonen på den (:D Min mail finns i mitt album på Aot (gullvivan)
Ha det gott!
Kerstin sa…
Wow, vilket ljus! Visst är det underbart ljus om kvällarna nu? Jag gillar din idé med armeringspinnarna. Ska nog testa det med...
Ja en riktigt trevlig kväll!
Vilket ljus och vilka tulpner!
Utan årstidsväxlingarna skulle det nog bli enformigt? Så vackra kvällsbilder - just nu är det så ljuvligt när man går där och småfixar. Stillheten, det glödgade ljuset och fågelkvittret.

Kram
Hans sa…
Så fina bilder du visar, den här tiden på året är den bästa, det är berusande vackert med allt det gröna som ännu är nytt för ögat. (i alla fall här i norr)
Ha det fint.
Ulrika sa…
Vackra bilder, ja nu är det härligt fast det skulle bli sämre väder nu...vill inte!
Aicha är fin!

Kram
Sara sa…
Hej! Har du något mer inlägg om avenbokshäcken? Jag läser på lite inför att jag själv skall plantera. Tycker det blir en sån fin rumsmarkör. /Sara
Sara sa…
Hej! Har du något mer inlägg om avenbokshäcken? Jag läser på lite inför att jag själv skall plantera. Tycker det blir en sån fin rumsmarkör. /Sara
Så vackert och stämningsfullt! Du har en underbar trädgård. Härlig känsla när man börjar känna sig nöjd.
Bra tips på klättertorn för rosor, tack:).
Ha en fin dag.
Kram Maria
Så vackra bilder du tagit.Man kan känna trädgårdens lugn.Gå ut och småfixa det är något som jag gillar.För plötsligt så har man fått massor färdigt som man gått och sneglat på.MVH
Härliga bilder i solnedgången. Här blåste det och var riktigt ruggigt igår men på kvällen blev det stilla och riktigt vackert igen. Inte kan man sitta inne då?

Hälsar Åsa
M/S Design sa…
Härliga bilder!
Mariana
Hea sa…
Vad du är lyckligt lottad som kan ha tulpaner. Hos mig blir de genast rådjursmat.
Lillianna sa…
Fint du har det! Jag kollade på ditt armeringstorn. Har du nån bindning längre ner?

/Lillianna

Populära inlägg