Ibland blir det bra!

I höstas när jag satte alla tulpanlökar hade jag inte så många tankar på var jag satte dom eftersom jag visste att det skulle ner ett 40 tal rosor i rabatten. Nu ser jag en del kombos som blev lyckade. Tulpanen China Town tillsammans med rosa purpurklätt. Purpurklätten blommar inte just nu med de silvriga bladen bäddar in tulpanen och jag tror att när det är dags för tulpanens förfall kommer det att döljas av klätten.


 Annars är det mycket på gång i rabatten. Mina första allium är på väg att slå ut och mina vita franska kungsljus som kommer år efter år, nu kraftigare än någonsin.Tovsippan och  Trädgårdssmörboll "Trollius cultorum Alabaster  är också på gång. Tovsippan är lite tanig, behöver nog flytta den men smörbollen mår som en prins. Jag köpte den förra året och längtar till blomningen.


När man fixar så får man idéer. När jag byggde på grönsakslandet med pil slog det mig att det skulle vara snyggt med ett lågt, glest pilstaket mot "ängen" framför glasverandan. 


Ljuvliga dagar och underbart att umgås i trädgården. F följer och gör allt som vi gör. Här en bildserie när vi klipper gräset. Han följde mig som en skugga.Snart kommer gästerna som ska hjälpa till med murbygget. Ha en underbar trädgårdslördag alla härliga bloggvänner! 

Kommentarer

Vad mysigt ni har det! Han är så duktig på att hjälpa till lille F.
Roligt att det blev så lyckat med tulpanerna. Åh, Trollius Alabaster har jag på min önskelista. Har försökt så men inte lyckats.
Jag har ägnat mig åt lite kvick fix idag, med plädar och kuddar och en liten bukett. Gästerna kommer snart och grillen är tänd:)).
Ha en trevlig kväll med murbygget.
Kram Maria
Vad gulligt det ser ut när din lille son följer efter dig. Längtar tillbaka tills mina vara små .-))

Pilstaketet blir ju jätte snyggt.

Bra med purpurklätt och tulpanerna ihop och väldigt bra när klätten växer mer o döljer tulpanerna sen.

Ha det bra!!

Kram
En härlig bildsvit med dig och lille F i jobbartagen. Hoppas att han fortsätter med trädgårds- och hushållsarbete även i fortsättningen... i mååånga år framöver menar jag:-)

Kram
Marina sa…
Men så bra att någon går efter och klipper ordentligt där du missat. Kanon!

Jaha så ni har gäster som arbetskraft. Här kom dotterns kompis hit med dessert och nu har de snart fixat klart med maten också. Grillad kycklingfilé, grönsaker, fetaröra och klyftpotatis. Inte illa!

Kramar!
Anna-Maria sa…
Roliga bilder på lillkillen, en blivande trädgårdsmästare!
AnnCharlotte sa…
Bättre hjälp i trädgården får man leta efter....
Så underbart det ser ut med alla dina tulpaner.
Ha det bra :)
Veronica sa…
Underbar bild med lilla prinsen :)

//veronica
Elin sa…
Hihi, känner så väl igen det där med att ha en skugga efter sig hela tiden, idag har jag fått hjälp av min treåring att vattna nässlorna. Gulligt med gräsklippningen!

Trevlig helg!
Det är ju toppen, då tar han de strån som vek sig undan cylindern! Vita kungsljus låter oerhört poetiskt och tulpanerna i klättruggen är också vackert.
Laila sa…
Vilken härlig bildserie på dig och lille F! Lycka till med murbygget!!!
Kram

Populära inlägg