Mysdag!

Det är märkligt det där med magsjuka. När man är mitt i det tror man aldrig att man kommer att bli bra och man mår så eländigt. Så, på ett dygn, förändras allt och hela världen är underbar igen. Nu är alla friska och idag har vi haft en härlig fixardag. Ny säng till F, hylla till hallen för ordning och reda, sist men inte minst många timmar ute.


Alla plantor har fått en ny bostad ute under dagen. Vi har en gammal bokhylla som vi spänner en fiberduk över. Det är söderläge och i lä. Ett perfekt ställe.  Nu kör jag uteliv för plantorna hela dagen. De enda som är kvar inne är tomater och kronärtskocka.
Sen blev det sådags i lådan, ruccula och sallad i olika former. F tyckte det var så roligt! Fröer hamnade lite över allt men vad gör det.Kryddorna hamnade i ektunnan. Rosmarinen brukar bli riktigt stor till slutet av sommaren. En halv grävning i grönsakslandet innan middag hann jag med. Em var ju här på besök för ett par helger sen och gjorde grovjobbet så det var en fröjd. Jorden har sjunkit rejält på ett par år och inte bara jorden. Pilkanten har blivit lägre. När jag gjorde lådan gick pilflätningen hela vägen upp till armeringspinnarna. Jag misstänker två saker: Naturens gång och en liten kille på 2 1/2 som älskar pinnar.  Jag grävde fram till gräslöken och fyllde på jord. Dessutom fick två plantor av rabarber komma på plats. Nu måste jag ut i skogsdungen och kapa lite hasselgrenar, de ska visst fungera lika bra som pil, så man slipper se plastkanten. 


Ska bli roligt att surfa runt hos er och se vad ni har hittat på under de här underbara dagarna! Nu är det verkligen vår!


Kommentarer

Byronesse sa…
Åh, vad skönt att ni är piggare idag och att ni kunnat vara ute i det underbara vädret! Vad duktig han är, goa F, som hjälper till att så och fixa:-)Ska blii spännande att se vad som kommer upp i grönsakslandet i år. Hoppas att jag fick bort det mesta av det gamla som låg därunder så ni slipper fräknarna:-)

Kram/Em
samson sa…
ja,vilket härligt väder det har varit och är
jag har grävt och gödslat grönsakslandet och även sått lite grönsaker
ha det så bra
skönt att ni är krya nu
maggan
Så skönt att ni blivit friska från magsjukan.Och att ni kunnat tillbringa lite fin tid i Trädgården.Din lilla killa ser ut att ha så roligt när han hjälper mor att så.MVH
Vad skönt att ni mår så mycket bättre idag! Vad fiffigt med bokhyllan. Oj, vilken dag det varit idag, helt underbart.
Ha det gott.
Kram Maria
Magsjuka är inte roligt men det är ju tur att ni är friska nu. Vilken bra ideé det där med bokhyllan. där får ju plats massor av växter. ha det bra! Kram Therese
Lena sa…
Så skönt att ni mår bättre idag och att ni har kunnat njuta riktigt härligt trädgårdsliv.
Inser att jag är lite sen vad gäller avhärdning, måste sätta fart nu i veckan.
The Rosegarden måste passa dej jättebra att besöka när ni kommer till London...och allt annat fint!

Kramar
AnnaHelena sa…
Mysdag var rätta ordet! Och det finns ju verkligen hur mycket roligt som helst att göra nu! Jag har varit ledig i fyra dagar och inte varit inne just mer än för att laga mat och sova...Nästan sommarvärme har vi haft! Och så får jag höra att det väntas SNÖ och EN plusgrad på fredag!!! Vilken prövning som väntar...

Kram // AH
Marina sa…
Tur att det vände så fort för i dessa soliga dagar vill man ju kunna vara ute.

Härligt att ni hunnit en hel del ändå.

Kramar!
Skönt att höra att ni är piggare. Det finns verkligen inget värre än magsjuka.. hua! Så smart med hyllan och fiberväven! Har du dem ute på nätterna också? Jag har burit ut vissa perenner men resten står kvar inne i vinterförvaringen. Dahliorna vågar jag verkligen inte ha ute på nätterna men de får komma ut på dagarna. Det är ett himla bärande ut och in... :)
Hoppas nu att värmen håller i sig framöver.
Kramar!
Ulrika sa…
Vad skönt att ni är piggare så ni har kunnat njuta av det härliga vädret idag! Fiffigt med hyllan.

Kram
Louise sa…
Skönt med ett bättre mående och lite trädgårdstid! Vilket jobb du har med alla dina plantor som ska avhärdas och så småningom skolas ut! Imponerande! Jag har tre pelargoner och några små plantor till som flyttas ut och in, det är lagom för mig!

kram louise
Så smart med bokhyllan!

skall skaffa något jag med på loppis. Tack för tispet.
Härliga dagar eller hur?
Kram
Annika
AnnCharlotte sa…
Gjorde ordning min salladslåda idag. Fattas bara lite fröer at så....
Men det fixar man ju lätt. Inte alls svårt att prioritera tid till såna roliga inköp.....
Ha det bra :
Johnna G sa…
Låter som du har fått ny energi! ;-)
Bokhyllegrejen är ju så smart för avhärding, ska apas efter tror jag.... Har några lagerhyllor... men vem ska bära? "BOB" vill inte... ;-)
Helena sa…
O fy för magsjuka hur eländig känner man sig inte när den slår till?!
Det är lokal frostvarning till natten hörde jag på radion...tur man har en gäng fiberdukar :-)
Fiffigt att utnyttja en gammal bokhylla.
KRAM från mig!
Unknown sa…
Skönt att ni är friska och vädret är ju perfekt för trädgårdsarbete! :-)

Linda

Populära inlägg