Lugn och ro!

Jag förstår att jag har förvirrat en del av er med prat om Öland och Gotland. Vi bygger ett hus på Gotland som är uppdelat i två boenden. En del ska mina föräldrar bo i och en del är vårt sommarhus. På Öland har H´s, min mans, föräldrar två sommarhus. De köpte en stor tomt på 60 talet och byggde först ett hus. När deras barn blev äldre och bildade familj byggde de ett till. Så vi har förmånen att ha två sommarställen och två öar att åka till. Jobbigt kanske en del tycker men jag väljer att se det som en tillgång. 

På Öland precis bredvid husen finns en liten skog med underbara stigar. Skogen är en lövskog och det är så vackert där. Igår tog vi en promenad och F njöt av fulla drag med att springa på stigarna och kasta pinnar i bäcken. Uppkopplingen här är urusel och ibland fungerar den inte alls. Att ladda upp de här bilderna har tagit över en halvtimme. Jag lägger in några nu och visar mer när jag kommer hem.  Det är så vackert med solen som silar mellan trädstammarna. Alla stenmurar som omringar alla ängar och åkrar.


Vackrast av allt är havet som ligger ett stenkast från husen. Det är något med havet som får mig att må så bra. Jag blir lugn och fylld med energi. Kan inte få nog. Det tar alltid emot lite när man ska åka iväg när det finns så mycket man kan göra i trädgården hemma. Väl på plats så vet man att det är precis det man behöver göra, komma iväg och bara vara. Fylla på med energi och inspiration. 
Men helt utan trädgårdsarbete är det inte. Det nyaste huset och tomten runt om är inte den mest spännande miljön, mest stor gräsmatta. Idag ska vi åka och köpa lite brädor och jord. Verandan ska bli lite mer gästvänlig. Förhoppningsvis hittar vi en buske eller två för att  mjuka till verandan lite. När vi åkte ner tog vi med oss tre havtornsbuskar som vi ska plantera på mellan de två husen, blir nog snyggt. Ha en underbar helg!

Kommentarer

Inger sa…
Vilka vackra bilder, havsbilden ger verkligen ro.
Ha en fortsatt skön helg!
Det låter helt underbart med två "öhus" och då blir det ju lite trädgårderande i alla fall ;-)

Kram Åsa
Anonym sa…
Älskade Öland, nu kniper det lite i hjärtat när jag ser dina vackra bilder. Var är det ni håller till någonstans? Mina föräldrar bor i Böda. Ha en fortsatt underbar helg! Kram Hanna
AnnaHelena sa…
Så vackert!
Jag känner SÅ igen mig i det du skriver om att det tar emot att åka ifrån den trädgården hemma och allt som man tror att man "måste" göra där. Det är precis som du säger att när man väl har lämnat och landat någon annanstans så inser man att det var precis det man behövde. Det går ju så bra när man väl släpper taget!
PLUS att det blir extra roligt att komma hem sedan igen! :)
Ha det så fint där på Öland!

Kram // AH
Så underbart med två ställen att åka till.Då blir det ju aldrig tråkigt utan omväxling hela tiden.Ha det så bra i helgen.MVH
Margot sa…
Låter fantastiskt härligt med sommarhus på båda öarna! Bilderna är såååå vackra! Njut av övistelsen och ha det gott!
Kram Margot
Låter underbart !!Ha det så bra: Kram
Laila sa…
Otroligt fina bilder, särskilt den första! Vilken lyx att ha tillgång både till Gotland och Öland, två fantastiska sommaröar - och Stockholm på vinter! Bättre kan det knappast bli.
kram
Byronesse sa…
Åh, så fantastiskt fint det är där nere! Njut av era lediga dagar och av att bara vara. Kramar i massor/Em
Elin sa…
Visst är det härligt att ha två "sommarställen" att åka till. Vi har samma förmån och visst är det avkopplande att komma iväg, måste bara komma på någon form av självbevattnande system så man slipper vara orolig när man är borta.

Trevlig helg!
Lena sa…
Öland är en svart fläck för mej, jag var visst där när jag nyss fyllda två och har förstås inga minnen av det!

Men bland det jag vill se av allt vackert i vårt land finns Öland med och dina bilder övertygar om att ön borde prioriteras!

Ha en skön helg!

Kramar
Marina sa…
Aha, då fattar jag hur det hänger ihop med öarna och husen.

Hoppas ni haft en härlig fredag. Vi har haft bättre väder än i går så jag är helnöjd.

Kram
Kia sa…
Härliga bilder!
Vi har också fördelen att kunna vistas på olika ställen. Mina föräldrar hade ett sommarställe som vi såg som landet, tyvärr sålt nu. Sen har sambons päron ett land som vi kan åka till, plus en gård i Dalarna och i Finland. Så vi har så vi klarar oss! : )

Ha en toppen helg!
Kram Kia
AnnCharlotte sa…
Det är fint på öland. Har tillbringat ett par semestrar där och hade gärna haft en sommarstuga där....
Ha det bra :)
Ååååååå va fint å ha ett hus på Gotland............
solens Ö :)
å missa nu inte....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

redan 65 fina bloggar med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Populära inlägg