Öm!

Ny vecka och nytt väder! Imorse när jag gick till jobbet var det varmt och när jag gick för att hämta F på eftermiddagen så var det kallt. Otroligt vad fort vädret kan slå om. Men vet ni, jag tycker det är ganska skönt att det blir lite svalare. Inte så att jag inte njuter av varmt härligt väder, det gör jag. Men det är ganska skönt att naturen stannar upp lite. Det går så fort och jag hinner inte riktigt med. Om det blir lite svalare kanske jag hinner ikapp. 


Annars är jag öm i kroppen idag. Att rensa gräs och annat otyg från lera är ett styvt jobb och det känns. Vem behöver ett gym när man har blålera?


Hybrid gullregnet klarade vintern bra men jag ser bara ett blomsterhänge. Lite snopet men det kanske behöver ett par säsonger på sig för att orka med blomning. Desto fler blommor blir det på rosorna. Jisses, vad mycket knoppar det är.Har ingen aning om vad den här löken heter men den är vacker och den är på gång.


Och på gång är verkligen de franska kungsljusen. Otroligt kraftiga och fina. Men mest imponerad är jag nog över pionen Sara Bernad som jag köpte på Odla för ett par veckor sen. Se hur mycket hon har växt. Otroligt!De största vita tulpanerna har blommat över och jag misstänker att de gula står på tur. Om en vecka är nog blomningen över, för den här våren. Jag trodde jag skulle bli lite vemodig när tulpanerna började ge upp men tvärtom, det ska bli skönt. Skönt att vila ögat lite innan det är dags för nästa skönhet.


Vallmon Coral Reef som kommer så villigt varje år. Idag såg jag deras underbara knoppar som  får mig att tänka på mulen på en kamel. 

Kommentarer

Såå fint det blir med muren!!! Förstår att det ömmar både här och där :-))) Säger som du: vem behöver gymma när man har en trädgård (intalar mig det i alla fall....). Här har tulpanerna precis kommit igång. Är så glad över det.

Kram
Charlotte
Byronesse sa…
Men vad ihärdig du är!!! Har du redan hunnit släpa sten till muren eller är det Mr Darcy som varit i farten? Jag håller med dig om att det känns bra om man får hinna ikapp naturen lite... Bara det är varmt i morgon kväll ett par timmar för då är det Vårrusdags:-)

Kramar/Em
Vad fint din pion tar sig, min (Coral Charm) glömde de ju skicka och jag har ännu inte fått den...
Det har svalnat av en hel del nu under eftermiddagen-kvällen. Jag känner lite som dig om tulpanerna, nu är det något nytt som tar vid och som man kan njuta av.
Ha en skön kväll.
Kram Maria
Marina sa…
Knoppar är vackra. Jag tänkte idag att bondpionens knoppar som öppnat sig lite lite är minst lika fina som de pionblommor som slagit ut.

Jag har inte heller något emot lite växlande väder. Det går så rasande fort när det är riktigt varmt och soligt. Vill hinna njuta!

Kram
Margot sa…
Håller med om att det är bra med lite svalare väder, allt har ju gått så otroligt fort i värmen! Jag hoppas dessutom på lite regn för nu är det torrt i rabatterna! Ja gräver man i lera behövs inget gym:))
Ha det gott!
Kram Margot
Oh vad det blir snyggt med muren! Jag tycker också att det är bra att om det blir lite svalare så att växterna inte blommar över för snabbt, bara det inte blir frost, som de hotar med! Bättre gym än trädgårdsarbete kan man inte ha :-) Mitt träningskort går ut snart, men jag måste erkänna att jag tillbringat mest tid i trädgården. Blir till att lösa ett nytt i vinter.

Ha det fint//Laila
Caroline sa…
Ja, vallmoknoppar är mysiga på något sätt... :)
Blålera är TUNGT att jobba med,puh!

Våra tulpaner blommade över för flera dagar sedan, så det går fort nu.

/Caroline
Wow! Så bra det blev med muren! Kommer att bli fantastiskt bra när det är klart. Och alla ljuvliga tulpaner! jag bara njuter. Ska hem och fota alla mina tulpaner idag. Har haft en sån där ofrivillig bloggpaus igen men nu läääängtar jag efter er och bloggandet. Kram, kram!
Vilket arbete du gjort! Vad snyggt det kommer bli!

Tror din lilla knopp är nån slags Allium.. om det var den du undrade över..

Ha det fint, Marie
Vilken kamelmule! Och visst, att inte fler vill komma in och gräva när man erbjuder är väl konstigt. Det är ju gratis träning för alla möjliga och omöjliga muskler :)

Populära inlägg