Låda och luktärtor!

Jag hoppade över hammare och spik och bestämde mig för att köra med skruv och skruvdragare istället när jag tillverkade mina lådor. Man slipper blånaglar och det är lätt att korrigera misstagen och det ska gudarna veta att jag behöver göra när jag är igång. Någon mästersnickare blir jag aldrig! Martin Timell skulle nog småle om han såg min skapelse. 

Lådorna är inte färdiga, färg ska på och grus ska täcka skarven längst ner men luktärtorna är i jorden. Det är inte svårt att bygga lådor om man inte har krav på att allt ska vara spikrakt. Lådan är 1 gånger 0.5 meter och jag lät reglarna i varje hörn gå ner en bit så jag kunde slå ner den i jorden. Blir stadigare då. Lådorna är klädda i plast på insidan för att plankorna ska hålla lite längre. Sen ska jag som sagt måla lådorna med röd slamfärg.


En bit armeringsmatta bildar båge. Det här är bara en provisorisk portal för att testa hur det känns. Känns det bra kommer lådorna och bågen att ryka och jag bygger en rektangulär port med klätterrosor som klär in portalen. Vi får se hur det blir...Hittills känns det bra!

Kommentarer

Ruben sa…
Wow, vilken portal! Tänk att stå under den när luktärtorna blommar!!!

Ha det gott!
/Ruben

PS Inget fel på snickeriet!
Katarina sa…
Inget fel på snickeriet, som sagt. Gjorde liknande lådor för ett par veckor sedan. Inte helt raka, men de ska ju inte vara i vardagsrummet precis. Trevlig idé att trycka ner armering i lådorna som portal. Du visar väl bilder längre fram hur det blir när luktärtorna växt upp i portalen.
Jag tycker du ska känna dig nöjd. (skit i Timell;))

Kommer bli jättesnyggt med en portal fylld av luktärter!

Trevlig helg, Marie
Var inte så kritisk mot dig själv! Det blir toppenbra, och jag kan se det framför mig fixt och färdigt med blomning och allt - och doften...mmmm! Trevlig helg på dig :D Kram Marie
Marina sa…
Hur snyggt som helst kommer det att bli. Det ser man!
Kul för dig att luktärtorna grott. Jag har sått för andra gången, denna gången inomhus, men inga gror. Dumt.

Kram!
Eva Linnea sa…
Fiffigt & händigt! Snyggt provisorium, måste jag säga. Där kommer luktärtorna trivas och bilda en jättefin "port".
Ha det gott på Öland!
Kram Eva Linnea
Inger sa…
Ser jättebra ut, smart att prova sig fram... vilka fina tulpaner i tidigare inlägg:)
Kram
Gah vad snyggt det kommer bli när det blommar en sky av luktärtor där! Vad duktig du är på att få till det så fint! Jag tror det kommer kännas toppenbra!
Ha en fin långhelg. Hoppas solen skiner.
Oj, vilken vacker spalje du har gjort! Lådorna är också fina. så duktig du är. De ljusgula tulpanerna i förra inlägget var väldigt vackra! Kram Therese
Helena sa…
Vad du är händig är man hemma fixare så är man :-)
KRAM från mig!
AnnaHelena sa…
En bra kvinna reder sig själv!
Härligt att se till att få saker gjorda. Armeringsmatta är perfekt. Det kommer att bli underbart!

Kram // AH
Vilken magnifik doftportal det kommer att bli.

Kram Åsa
Timell skulle säkert bli jätte-impad om han såg dina fina odlingslådor, blir spännande att få se det färdiga resultatet med luktisar och allt./Titti
Fru Grep sa…
Jag tror att det kommer bli en underbar portal när luktärtorna slingrar sig hela vägen runt!
Schnyggt! Bra jobbat, hejaheja!

Populära inlägg