Meloner!

I våras sådde jag meloner och de grodde fort som bara den. Under ett par veckor har de blommat och jag har lekt bi och pollinerat. Här om dagen upptäckte jag en melon som var på gång.Melonerna står fortfarande inne och jag märker att jag lätt glömmer bort dom. Alla växter som under våren och sommaren står inne lever farligt. Jag vet att jag inte är ensam om att glömma mina inneväxter. Vad är det med oss trädgårdsmänniskor och växter som står på fönsterbrädan? 


Nåja, jag hoppas på att kunna plantera ut dom snart så att de får växa till sig i solen.

Kommentarer

Lena sa…
Egna meloner, det låter härligt!

Jag har också lekt bi och humla ett tag nu, mina växter står ju på en inglasad balkong och det är ytterst sällan någon kommer in där för att pollinera.

Hur har det gått för dina chiliplantor, kommer ihåg att någon blommade för väldigt länge sedan?

Kramar
Kerstin sa…
Oj, vad det går undan hos dig! Mina har inte ens blommat!
Så söt det är det lilla fruktämnet.

Ja, det där med inomhusväxter. Jag fattar inte vad det är som skulle vara annorlunda med dessa??? jag är precis som du - på ngt sätt är det inte lika roligt och intressant med fönsterbrädorna :-)

Kram
Lotta sa…
Jaa, det är väl knäppt att man tycker det är så kul att pyssla om uteväxterna medan det som blir kvar inne står och dör....slängde ut 4!! stycken igår.
Jag har en melon som står kvar i garaget, bra att bli påmind om den!
Ha en skön kväll, jag hoppas att det blir regn!
Lotta
Ulrika sa…
Sicken tur att jag kikade in hos dig just nu! Kom på att jag såg mina tomater slokandes i ett fö´nster för ett par timmar sedan!
Kul med egna meloner!
Kram
Byronesse sa…
Tänk att det verkligen blev meloner. Ja, de vill nog ut i sommarvärmen snart... Vad blir det för sort? Hoppas de klarar sig fint. Om inte...går det alltid pröjsa för att få sjyssta meloner.

Kram/Em
Marina sa…
Jag har tittat på mina posrlinsblommor här i tv-rummet flera dagar nu. De är törstiga! Ändå har jag inte fått tummarna loss till att vattna dem. Konstigt!

Kram!
AnnaHelena sa…
För ett par år sedan hade jag meloner i växthuset. De växte och frodades, men plötsligt en dag fick jag se att de var fulla av sköldlöss!
Jag fick panik och kastade ut plantorna pronto!

Lycka till med din melonskörd!

Kram // AH
samson sa…
Inneväxter,numera har jag bara växter som tål torka,de får vara glada om de får vatten nån gång i bland
ha det så bra
maggan
AnnCharlotte sa…
Krukväxter har jag bara på våren och då handlar det om pelargoner. Både nyförvärv och övervintrade.
Ha det bra :)
Mina inneväxter är det också synd om! Men så spännande med egna meloner! Går det utan växthus? Jag testar gurka för första gången. Hoppas jag klarar mig från sjukdomar och elände!
Ja, inne är man ju så sällan som möjligt. Men meloner behöver ju värme så den får kanske fortsätta inne ett tag till. Sätt en STOR lapp på dörren så du kommer ihåg att pyssla om den :)
Vad duktig du är som polinerar, jag tycker det låter svårt.
Måste prova så meloner, William gillar det så mycket.
Vad roligt att du vill låna bilder av mig, självklart får du det:)).
Tja, inneväxterna är inte lika kul att hålla på med helt enkelt. Men mina Hortensior på fönsterbrädan kräver sin tillsyn med vatten. Snart ska jag sätta ut dem.
Ha det gott.
Kram på dig.
Malin sa…
Här överlever inga inomhusväxter om de inte klarar ökenklimatet jag utsätter dom för. Några oxialis och två suckelenter lever farligt här.
Kul att du fått fruktämnen på melonen. Mina vattenmelonplantor ser ruggigt trista ut. De verkar ha drabbats av spinn allihop, suck...
Lycka till
M/S Design sa…
Man har passat dom noga men börjat slappna av nu och så kräver uteväxterna en massa vatten så det är lätt att glömma dom!
Mariana
Törnrosa sa…
Härligt med små ludna godbitar på tillväxt. Aldrig smakar väl en melon bättre än ens egenfödda.
Ha det bra.
Hej från Törnrosa
Vad roligt att dina meloner får frukter, mina har inte börjat blomma ännu, men de står ute i växthuset, kanske behövs det mer värme för att de ska komma igång.
Hälsningar Titti
Åååå vad spännande. Det skulle jag också vilja prova nån gång. Jag missköter också mina inomhusväxter, de få jag har nu för tiden.

Kram
Helena sa…
Mumsigt sen då!
Jag tycker det mesta är trist inne när jag kan vara ute så väljer jag det :-)
KRAM från mig!
Laila sa…
Läckert med egna meloner! Hoppas du hittar något varmt och skyddat hörn i trädgården åt dem!
Kram/Laila
Sara sa…
Tack för inläggen! Jag har sett flera avenbokshäckar som varit dubbla, dvs. två rader bredvid varandra. Fint, men jag gör nog som du med en enkel rad. Måste bara bestämma var... /Sara

Populära inlägg