Regn och sol!

Vilken dag, regn och sol. Ibland var för sig och ibland tillsammans. Vet inte hur många skurar det har varit idag, jag tappade räkningen. Men det hindrar inte en kvinna med ett uppdrag. Idag bestämde jag mig för att ta itu med att höja det sista i verandarabatten. Förra året höjde jag rabatten men hann inte med sista svängen innan det blev för varmt. Nu var det dags. Här kommer en bild före rensning och röjning.


 Efter att ha flyttat växter och fyllt på jord var det dags att plantera en del av alla de sådder som jag har pysslat med under våren. Jag tog till och med och planterade 10 dahlior som stått i kruka. Blir det risk för minusgrader så får jag lägga fiberduk över. För nu vill jag få ordning på rabatterna. 


Det är ju galet svårt med före och efter bilder när plantorna fortfarande är pyttesmå. Ska bli spännande att se hur det ser ut i sommar och nästa sommar. I rabatten finns redan rosor bland annat Venusta Pendula och Louise Bougnet. Jag har också vita kungsljus, malört, vita riddarsporrar, Daggkåpa, nävor och irisar. 


Det är lite högtidligt att plantera ut plantor som jag sådde i januari. Här är min vita drakmynta som jag sådde 25 januari. Den grodde i början på februari och nu är den utplanterad i rabatten. 

 

Min vita lavendel som jag också sådde i januari och nu har jag satt ut runt 50 plantor.


Nu i rabatten och bilden bredvid i februari. Liten blir stor och nu får ni klara er ute i den stora världen tillsammans med de andra stora växterna. Lycka till alla små plantor!


Gräslöken frodas och har blivit jättestor. Får nog lov att skörda lite snart.


Plommonträdet klarade flytten bra och har börjat blomma. Kanske blir det plommon redan i år.Regnet lockade fram både sniglar och paddor. En padda promenerade hela vägen över gräsmattan för att till slut gömma sig i Regnbågsrabatten under tulpanerna. F hade stort nöje att då och då kontrollera hur långt herr Padda hade kommit. Vilken underbar dag det har varit! Lite blöt har jag blivit men det har verkligen varit perfekt flytta plantor väder. Imorgon blir det Skansen!

Kommentarer

Vi har haft samma väder här hos oss.Men jag har inte jobbat ute något.Hoppas det blir bättre i morgon.MVH
Louise sa…
Ja det är ju ingen sommar i luften precis! Här blåser man nästan bort mellan skurarna! Kommer säkert bli jättefint med alla dina frösådder. Det är ambitiöst av dig och såklart också ekonomiskt om man behöver många plantor! Ser fram emot att se allt växa i din fina trädgård!

kram louise
Gela sa…
Hej visst har det varit härligt idag har haft en riktig trädgårdsland själv. Flyttat ut plantor under fibernät nu har jag tröttnat på att ha dom inne! Ha en riktigt fin kväll! Kram. Gela
Ja, det har verkligen varit riktigt ruggigt idag. Eller "bu-väder" som barnen kallar det. När vi kommit hem från öppet hus på barnens förskola/skola så drog jag på mig regnstället och tillbringade någon timme ute i trädgården. Det gick liksom inte att låta bli.

Vilken härlig med på paddan som smyger under bladet.

Kram Åsa
Kerstin sa…
Modigt att flytta ut alla plantor. Jag har tagit ut det mesta i uterummet nu (där är ungefär samma temperatur som ute), men funderar också på om man borde våga flytta ut lite i rabatterna. Dahlia verkar ju inte vara så kinkigt, men jag får se om jag vågar. Jag tänkte likadant med fiberduk eller hinkar, men det funkar ju bara om man kan lyckas plantera saker och ting någorlunda på samma ställe... ;-)
Ha en bra dag på Skansen imorgon!
Margot sa…
Idag har jag inte gjort nästan något i trädgården men imorgon ska det förhoppningsvis bli soligt och fint så då ska jag passa på! Kommer att bli kanonfint i den upphöjda rabatten och vad kul att få plantera ut alla småplantor, det är alltid nåt extra med det man drivit upp själv! Oj så frodig och fin din gräslök är och så många:) Jag har bara en planta vanlig gräslök och en kinesisk gräslök med vitlökssmak!
Hoppas ni får en trevlig dag på Skansen!
Kram Margot
M/S Design sa…
Ser ut att bli bra! du får visa en lite senare bild när det vuxit till sig mer!
50 Vita Lavendel-vill också ha!!
Ha de bra
Mariana
Johnna G sa…
Jag har skickat mail till dig... har du sett?!
Det är så roligt att kika in till dig och se vad du har för dig:). Det kommer bli jättefint där du höjt och planterat nytt. Det är en speciell känsla att plantera ut små plantor man sått själv!
Imponerande vad mycket lavendel.
Hoppas du får bättre väder i morgon.
Ha en skön kväll.
Kram Maria
Ellinor sa…
Hej!
Din blogg är en ny bekantskap för mig, men oj vad du är kreativ i trädgården! Blir lite avis på dina lavendelplantor! Satte ner lite toppar i jord nu när jag beskar mina. Vi får väl se hur det går... Dina ser betydligt friskare ut. Något att fundera över till nästa år!
Men egentligen vill jag tacka dig för dina ord inne hos Anna. Jag har också en 2,5-årig liten kille som inte har syskon och inga barn i byn vi bor i. För honom är dagis SÅ viktigt. Jag anser att det är en rättighet för barn att få leka med andra barn! Jag hade tänkt kommentera idag också hos Anna men kände att du sagt det jag vill säga. Så tack! Sen tycker jag att Anna har rätt också. Med 4 barn plus tillgång till kompisar har man ju sin egen förskola!
Ha det så gott och lycka till med dina lavendel och alla andra trädgårdsdrömmar!
/Ellinor
Anonym sa…
Så kul att du planterat ut så många bebisar idag! Iskalla vindar här idag, hoppas vi alla får bättre trädgårdsväder imorgon! Kram Hanna
Duktigt av dig att ta hand om så mycket småplant hela våren!! Rabatten blir dödsfin!!!
Anonym sa…
Det där var imponerande gräslöksruggar :-)
Laila sa…
Så fint med en (nästan) helvit rabatt! Regnet underlättar verkligen rumsterande i trädgården, igår flyttade vi bort allt (bl a hundratals påskliljor) kring humleplantorna och grävandet går mycket lättare när det är fuktigt i jorden. Men hu så kallt det är om nätterna!
Kram
Rabatten kommer att bli superfin då alla småplantor har vuxit upp.

Trevligt med en padda i trädgården :=)

Hos mig skiner solen idag. Nu är det bara gå ut för att fortsätta rensa i rabatterna.

Önskar dig en härlig söndag!
Lena sa…
Idag ser det lovande ut...med vädret alltså!

Så härligt att få sätta ut det förodlade, idag hoppas jag sätta ut mina luktärtor. Längtar så!

Kramar
Eva Linnea sa…
Ja, visst var det konstigt väder i går. Vi fick ju tom hagel på oss. Kanske en dum fråga, men vad menar du med att höja rabatten?
Saknar spänningen med frösådder. Det känns så tomt när mna int ehar sått några fröer. Har iaf sått grekisk oregano, som får pendla med mig tillochfrån Växjö innan jag vågar sätta ut plantorna. Men de har grott och jag är så glad så glad.
Kram från Eva Linnea

Populära inlägg