Inte så bra...

Maj är en fullspäckad månad och allt händer, både i trädgården och i jobbet. I trädgården är det löjnatshjärtat som är på gång att blomma. Jag häpnar varje år hur tacksam och tidig denna skönhet är. Sprider sig gör den också.


Ikväll är det Trädgårdsonsdag men jag vet inte om jag tycker det är så bra...Hädar jag nu? Jag tycker det påminner mer om ett kåseri i en tidning och det händer inte så mycket. Halva programmet är matlagning och visst, det är väl trevligt, men matlagningsprogram finns det i överflöd så varför trycka in det i ett trädgårdsprogram också. 


Nej, tacka vet jag BBC. Engelsmännen vet hur man gör trädgårdsprogram. How to be a gardener med Alan Titchmarsh är suveränt och nu finns länkar på you tube med säsong 1 och säsong 2För att inte tala om SVT´s Året i trädgården! Klickar ni på länkarna kommer ni till programmen.
Det är helt enkelt mer action och tips i engelska trädgårdsprogram. Inget ont om Pernilla och Tareq, de är trevliga, men jag har upptäckt att jag ibland börjar läsa trädgårdsbloggar istället för att titta på programmet... Ni ger mig helt enkelt mer inspiration! Tack! 

Kommentarer

Anonym sa…
Tyvärr måste jag hålla med dig lite. Och det bär mig emot eftersom jag också gillar både Pernilla och Tareq skarpt. Men jag saknar John Taylor, det var som att verkliga trädgårdsvinkeln försvann med honom. Har f ö fikat i Slottsträdgården idag och sett John hålla en spontanvisning för ett gäng helt överförtjusta tanter. Så det är nog fler som saknar! Kram Hanna
Ulrika sa…
Jag håller fullkommligt med dig i allt, måste skaffa några fler vita löjtnadshjärtan, har bara ett!

Kram Ulrika
Margot sa…
Är benägen att hålla med dig:) Mina löjtnantshjärtan har inte hunnit riktigt lika långt som dina men de är på god väg, regnet som kommit idag får säkert det mesta att sätta fart!
Vilken söt liten bevattningsmästare du har till hjälp i trädgården, härligt med sån go hjälp:)
Kram Margot
Lotta sa…
Jag håller också med dig och så undra jag varför måste det vara matlagning i alla program, det blöir lätt lite tjatigt.
Ha en fin kväll.
Lotta
Eva Linnea sa…
Go´ kväll! Håller med, men jag tittar på Trädgårdsonsdag ändå. Det är lite väl "pluttinuttigt" för min smak, men en liten aptitretare till annat är det. Pergolaidéer tex! Jag som tänker bygga en pergola ... Inte så rank och eländig som den de byggde, men inspirerad blev jag.
Tack för kommentar om collage.
Ha en skön kväll!
Kram från Eva Linnea
Byronesse sa…
Men du, vilken himla tur att de sänder även engelska trädgårdsprogram på våra svenska kanaler (och att de inte sålt in sina matlagningsprogram lika hårt):-) Det är ju toppen! Och vilken tur att dina fina trädgårdsbloggarvänner ger så mycket inspiration. Det kanske är alldeles lagom avvägt för att din trädgård ska hinna med i svängarna för alla dina fantastiska idéer och din underbara kreativitet! Du inspirerar mig...men det vet du.

Kraaaam/Em
Elin sa…
Jag är också böjd att hålla med. Det är som om svt inte riktigt vågar göra ett enbart trädgårdsprogram utan måste ha med lite matlagning också för att det är ett säkert kort som alltid funkar.

Härligt att löjtnadshjärtanen kommit så långt redan.

Ha det gott!
Vilket underbart trädgårdsprogram ...årets trädgårdar.Har precis tittat på det nu . Fyllt av tips , inspiraton av allt möjligt. Tack för tipset. Har missat det totalt.

Kram
AnnCharlotte sa…
Jag tycker programmet är lite för puttinuttigt....men det är samtidigt väldigt vackert filmat.
Ha det bra :)
AnnCharlotte sa…
Jag menar alltså trädgårdsonsdag.
Och det där med att det inte skulle vara ngt vindfång i pergolan ger jag inte mycket för. Vänta bara tills rosorna växt till sig...
Anonym sa…
Jag är också besviken på trädgårdsonsdag! Föll som en fura för det förra säsongen, det kändes som de hade lite vettigare saker att prata om då...Dagens program var ju bara...blaha..?

Då är det ju bra att man hittat en ny blogg iallafall! ^.^
//Ditte
Ja!!! Jag håller med. Idag kom jag på (trots att jag skrev om det på bloggen) när jag sett 30 min av hockeyn att jag missat trädgårdsonsdag. Och det kändes inte ens tråkigt att jag missade det.. tyvärr.. Förra veckan kändes det som om det dekorerades växthus i 10 min, geggades blodmjöl i fem minuter i lagade mat 15 min. Var är trädgården?! Tacka vet jag Monty och gänget och året i trädgården. :) Bra att du tycker till!
Kramar!
Anonym sa…
Nix, Trädgårdsonsdag är definitivt inget jag håller utkik efter, det håller alldeles för låg trädgårdsstandard. De andra programmen du nämner är så mycket bättre, så nej - du hädar inte ;-)

Ha det bra!
Hälsn. Åsa
Odlarlust sa…
Jag håller fullständigt med. Mina onsdagskvällar lägger jag på annat än trädgårdsonsdag. Jag har tappat intresset totalt.
Ha det fint!
Kram
Anna
Eva Linnea sa…
Hej igen! 1000 tack för länkarna. Jag blev sittande ett låååååångt tag framför skärmen. Kram Eva Linnea
Katarina sa…
Ja, maj är en dålig kombo av för mycket jobb och en samtidigt som man helst bara vill vara ute i trädgården. Av någon outgrundlig anledning har jag inget löjtnadshjärta hos mig. Måste åtgärdas!
Ja jag måste nog hålla med om programmet.Mat program finns ju hur måga som man bara orkar med.Mitt favo just nu är Året i trädgården.Där får man lära och se det som hör trädgårdsjobbet till.I går var Trädgårdsonsdag riktigt dåligt.Bara en massa flams tyvärr.MVH
Tack för länken nu ska jag kolla! kram Sophia

Populära inlägg