Sköna maj!

Välkommen! Vilken dag och vilken kväll, vi har suttit ute och ätit middag och det var som en sommarkväll. Underbart! Ny månad betyder ny månadsbild, så klart!


Kvällssolen letar sig in mellan husen och i rabatten börjar det grönska. Alla krokusar har blommat över men gräsmattan börjar bli grön.Den här bilden är kanske inte världens mästerverk men jag kunde inte låta bli, ser ni alla skira gröna löv som har kommit under dagen? Helt fantastiskt!Björken bakom huset och har också en slöja av ljusgrönt kring sig. Ikväll hade jag velat gå ut och vara i trädgården efter det att F har somnat men jag måste sätta mig med en uppsats för att bli klar med den inför nästa rektorsinternat. Ibland måste man prioritera! 


Väderprognosen för veckan har blivit bättre under dagen så jag hoppas på att jag springa ut i trädgården imorgonkväll. Visst lika varmt kommer det inte vara men... 


Märker ni hur jag övertygar mig själv för att inte strunta i att jobba ikväll... Nej, jag måste skriva uppsatsen, så det så!

Kommentarer

Laila sa…
Ja visst var det en fantastisk dag! Jag har varit ute hela tiden utom en kort paus för ett blogginlägg! Man riktigt såg hur bladen bröt fram på björkarna.

Lycka till med uppsatsen! Ska bli spännande att höra om den där rektorsutbildningen. Kanske medverkar några jag känner.
Kram
Margot sa…
Helt underbart flera dagar nu! Nästan otroligt hur mycket som händer under en dag bara solen och värmen finns! Önskar dig också lycka till med uppsatsen!
Ha det gott!
Kram Margot
Byronesse sa…
Jag vet hur du har längtat efter och älskar den här tiden och jag blir glad när jag känner ivern i det du skriver....MEN...Sätt dig nu och skriv så du blir av med eländet så styr du själv hur mycket du kan vara i trädgården sedan....utan dåligt samvete! Ja det har varit häftigt med alla löv som slagit ut sista dagarna. I torsdags var det knoppar. I fredags såg jag musöron och nu är det riktiga löv på björkarna i trädgården. MAGI!!!

Kramar/Em
Anonym sa…
Åh ja, det är så underbart med allt det ljusgröna! Det kliar verkligen i kroppen efter att få vara ute, så jag förstår dina uppsats-aversioner... Förhoppningsvis är detta bara början på många sköna kvällar! Kram Hanna
AnnCharlotte sa…
Det är så häftigt när det gröna kommer med sån fart att mannästan ser när det händer.
Lycka till med uppsatsen.
Ha det bra :)
Helt underbart har det varit! Synd bara att arbetsdagen inte tog slut förrän vid halv fem... :( Men som sagt. Ibland måste man prioritera. :)
Den där skira björkgröna är verkligen en av favoritfärgerna. Lycka till med uppsatsen!
Kram, gumman!
Lycka till med uppsatsen.
Mycket har hänt i trädgården bara sedan igår, flera narcisser har slagit ut. Det är så ljuvligt underbart nu!
Det ljusgröna är så fräscht och man blir så glad!
Ha det gott.
Kram Maria
Visst är det härligt när man märker skillnad på det gröna dag för dag. Det är ju detta vi har längtat efter i flera månader. Kram Therese
Jamen nu börjar det ju likna något även hos dig! Jag menar att den gröna färgen börjar dominera såklart. Nu är det gott att leva.

Kram
Ja man blir ju så lycklig över sådant här väder, äntligen! härligt med den skira grönskan och allt som bara rusar upp ur rabatterna. Lycka till med uppsatsen!
Ha en fin dag!
Veronica sa…
Jag har nu blivit "följare" till din blogg! Du skriver så kul och lättsamt och passar mig perfekt :)

//Veronica
Malin sa…
Här sitter jag rosig om kinden och solsken i blick...
Idag när Max 8 år kom med skoltaxin vid 14tiden hoppade vi båda i poolen (22 grader) och njöööööt vi med... Allt känns så mycket enklare nu när de där darrande första vårtecknen blivit lite stadigare,
Vi ses
M/S Design sa…
Oj vad långt Björkarna kommit!!
Mariana
Törnrosa sa…
Ja usch, nu är det svårt med att motivera annat arbete än ute i trädgården. Särskilt de här allra första, riktigt varma dagarna och ljumna kvällarna. Allt doftar, sjunger, spritter, slår ut. Red ut i skogen i skymningen ikväll. Överallt vitsippor. Koltrastar som ropade, en älg som snopet stirrade på oss. Underbart, helt enkelt.
Kram från Törnrosa
Visst är det underbart med den där skira grönskan, man kan nästan se hur bladen växer medan man tittar på dem. Ha det gott/Titti
Hans sa…
Så fint det grönskar hos er, så småningom skall det väl bli så även här trots att snön finns kvar just nu.
Ha det fint.
Kia sa…
Gräset har verkligen kommit igång och blivit härligt grönt. Allt ute frodas och det är så skönt.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Populära inlägg