Att beställa och inte komma ihåg!

När jag startade bloggen var det för att dokumentera och komma ihåg vad jag gör i trädgården. Jag hade inte en tanke på att det fanns en bloggvärld fylld med underbara människor och massor av kunskap. 

När jag nu har suttit för att skriva namn på mina tulpaner upptäcker jag att jag är urusel på att dokumentera. Visst, fota det funkar och skriva inlägg är jag bra på men att skriva ner vad jag planterar och var...Inte lika duktig... Efter en hel del letande, kom ju inte ens ihåg var jag beställde alla tulpaner ifrån, har jag hittills hittade namn på dessa skönheter.

 Inzell, stor vit och vacker! En av favoriterna.


 Står framför Inzell och är jättesöt.


 Otroligt häftiga knoppar, ser ut som bladen med en rosa kant.


 Min lägsta tulpan, bör stå i framkanten av rabatten.


 Jättesöt och fyller rabatten bra.

Apricot B är också en favorit, otroligt vacker. Ligger lite efter de andra men lystern i färgen...mmmm!

 Rufsig och tuffsig, jättesöt.


 Stor och pampig, jättefin.


Helt galen och lite skrikig. Ska flyttas längre ner i Regnbågsrabatten så den smälter in bättre med de rosa tulpanerna.



Orange är en svår färg tycker jag. Den här är otroligt vacker och doftar något helt makalöst gott. Ska nog sätta dom i kruka, har redan flyttat tio, och ha dom på verandan istället för i rabatten för jag vill inte vara utan dom. Jättesnygg med kejsarkrona.


Jag letar vidare och ser om jag hittar namnen på de sista. Måste bara lägga in en bild eller två på Regnbågsrabatten när tulpanerna blommar. Gäller att passa på, de första tulpanerna börjar redan tappa blad.




Till sist en bild med kvällens projekt. Pil från Öland som jag beskar för två år sen. Nu ska grönsakslådan fyllas på...eller upp.



Sen kommer det storsäckar med jord idag eller imorgon så jag äntligen kan så grönsakslandet. Lite sent men det blir som det blir. Inga krav och måsten. Inte i vår trädgård!

Kommentarer

Men vad fina de är alla dina tulpaner....känner igen en del :-)

Jag känner som dig...ingA krav och måsten ...blir det sent med nåt eller inget alls kan man ta det senare.....

Ha en bra dag ...blir en kanondag idag igen :-)

Kram
Kerstin sa…
Underbara tulpaner som vanligt. Jag håller med om att orange är en svår färg men klarar mig nog inte riktigt utan. Tulpaner i kruka har jag aldrig lyckats med. Hoppas det går bättre för dig. :)
Jag har förresten inte heller sått några grönsaker heller men ingen stress här inte... ;)
Eva Linnea sa…
Vilken tulpanprakt! Det måste nästan glöda i er trädgård så här års. Nu när köksträdgården är på plats ska jag ta i tu med blomsterprakten "in spe" i min trädgård.
Kram från Eva Linnea
M/S Design sa…
Känner igen mej i din text!!
Har bloggen som trädgårdsdagbok och är heller inte så noga med namnen, alla lappar samlar jag och skriver upp namnen sen på höst/vinter i en adressbok (som nu börjar bli full) men har även börjat lägga upp dom i datan, har kommit till B!
Vilken tur du hade med teglet!!!
Fina tulpaner! fördelen med foton är att man kan gå in senare och lägga till dom namn man hittar.
Ha de bra
Mariana
Kia sa…
Hej!
Jag är urusel på namnen på växter och blommor men har nu börjat dokumentra vad jag sätter vart. Kan ju vara kul att vet avad man har för något mer än att det är blommor! : )

Ha en toppen dag!
Kram Kia
Tycker du är jättebra på att 'dokumentera' och visa vad du planterar för oss här på bloggen. Du gör det så lättläst och tydligt -märks att det finns en lärare där bakom blomsterprakten :-)))) Jisses vilka vackra tulpaner som blommar hos dig. Jag längtar så. Här har sommarvärmen inte kommit ännu och nästan inga tulpaner har slagit ut faktiskt. Allt är liksom kvar. Jag tror att häggen slår ut idag. Men du.. vilket kap med teglet!!! Å din byst. Lovely.

Kram
Charlotte
Byronesse sa…
De är helt otroliga, dina tullisar! Jag tycker de orangea är nästan overkliga i sin intensitet och gillar dem verkligen. Jag hoppas jag hinner se dem i sin helhet i rabatten innan de blommar över. Stor kram/Em
Lena sa…
Undrar en sak bara...tar du upp lökarna när blommorna fällt sina blad. Jag tycker om tulpaner, men jag tycker rabatterna blir skräpiga medan de vissnar ner!

Vackert hos dej!

Kramar
Du är ju rena tulpandrottningen! Mina tankar går genast till Claus Dalby och hans tulpanorgier när jag ser allt fint hos dig.

Vet du vad, du kan ju skanna in lökpaketens kartongblad med bild och namn på hösten. Sedan är det "bara" att jämföra på våren och lägga in dina egna bilder tillsammans med infot?

Kram
Margot sa…
Dina tulpaner är fantastiskt fina, vilken prakt....och grattis till den fina vinsten och teglen, rena kapet:)) Vilken lyx att få sitta hemma och jobba istället för på skolan i det här underbara vädret!
Kram Margot
Marina sa…
Nej, inga krav och inga måsten i trädgården!

Det där med namn och dokumentation är ett kapitel för sig. Jag försöker men det funkar inte alltid i praktiken. Samtidigt så tänker jag att det egentligen kan kvitta. Blommorna är fina och växer så vad spelar det då för roll om jag kan rabbla alla namn hit och dit.

Kram!
blompia sa…
Tack snälla för alla namn. Jag tycker inte alls att du är dålig på att dokumentera, nästan alltid finns namn och beskrivningar hur du gör saker.
Jag är så glad för allt du skriver och visar foton på, man blir proppfull av inspiration och trädgårdsglädje!!
Kram
Sara Brenne sa…
Nu fick jag bra uppslag på fler fina sorter! Jättefina!

Ha det gott i solen!

Sara B.

Populära inlägg