Visst är det mystiskt!

Men vid den här tiden på året så köper jag ofta vindruvor. Vindruvor som kommer i ask. Hur kan det komma sig? Är det bristen på solljus som gör att jag behöver mer vitaminer?


Eller är det så krasst att det är förpackningen som lockar, mest? Visst är det mystiskt?


Hur som helst så tror jag att Drakmyntan Chrystal Peak White, alla de 21 fröerna som kom i jorden idag, kommer att trivas toppen i sitt lilla växthus. Jag passad dessutom på att så lite mer vit lavendel, Ellegance Ice, eftersom de inte verkar gro så bra och det är ju trevligare att ha några fler plantor än 3 1/2. Jag har en bra känsla när det gäller Drakmyntan. Vet inte varför! Kanske är det för att jag så otroligt gärna vill att alla de små fröna ska gro och bli stora fina plantor som ska stå i verandarabatten och i vita rabatten. Drakmynta upptäckte jag när jag läste Hannas blogg I Tages Trädgård. Tänk vad mycket bra tips och upptäckter man kan göra på nätet. 

Kommentarer

Den vita Drakmyntan är så vacker.Har en stor rugge som jag sått själv.Och även en ljust rosalila,som även den är fin.Kram
Elin sa…
Åh så smart att sätta i vindruvsförpackningar, tänk att jag aldrig kommit att tänka på det själv. Man lär sig mycket av att läsa bloggar har jag märkt!

Lycka till med drakmyntan.
Berit sa…
Ja dessa förpackningar är bra att ha till annat:) jag har bara den rosa drakmyntan , kanske borde spana efter frön till den vita för fin var den.
Ha en alldeles underbar dag!!
Anonym sa…
Tror minsann att jag också ska bli storkonsument av vindruvor!

Drakmyntan är så vacker! Jag hoppas att mina plantor ska övervintra fint och sprida sig under mitt plommonträd.

Har förresten satt min mamma på att beställa voilkungsljus till mig. Jag har fröstopp, men det hindrar en ju inte från att fixa en beställning genom någon annan. Maken skulle bara veta... Återstår att se hur sjutton jag ska få plats med allt??? Kram!!! Hanna
Lena sa…
Jag är helt övertygad om att ditt inre styr dej till vindruvorna eftersom du ser ett sånt fantastiskt annat användningsområde för förpackningen!

Jag sådde mina chilisar Chiluacle Negro häromdagen, hur länge behövde dina för att visa sig?

Kramar
Jodå, alla i familjen älskar druvor. I plastask vill säga:)
Unknown sa…
Ja, det är ett fantastiskt fiffigt återbruk det där! Vad fin den vita drakmyntan är. Den lär inte sprida sig lika våldsamt som den rosa har jag hört.
Kram!
Hihi.. visst är det ren o skär lycka när det börjar gro?! :) Jag får vänta lite till eftersom jag fick mina första frön i jorden så sent som idag... :)
Finaste frölådan har du hittat också. :)
Kramar!
Helena sa…
Ja säg det vad kan det vara hm...fniss tomater sånadär små kan man ju bli bra sugen på oxå :-)
Jag sådde drakmynta förförra hösten ute.En rosa variant.
De grodde i våras väldigt bra!Men blommade inte under sommaren utan jag hoppas på att få se dom i år.Samlade in frön i en park jag går igenom på väg till jobbet!
KRAM från mig!
Jeg har lige fundet din blog, som jeg glæder mig til at følge.

Det er nogle skønne blomster du har sået :-)

God ide at så i vindruebakker.

Populära inlägg