Ett projekt under 2012

 Så här i början på året brukar jag få sån lust att organisera vårens och sommarens projekt. I år ska baksidan bli prio ett! Längs hela tomtgränsen har vi satt upp, först ett rött spjälstaket som sen övergår i armeringsmatta. Spjälstaketet är 1.80 meter högt och armeringsmattan 2.20, allt för att hålla rådjuren ute. Idag ser det för sorgligt ut med en lång rak sträcka av staket och en grusgård som övergår i grässlänt.Tanken är att vi ska bygga en låg stödmur längs hela grusgården. Vi har en naturstensmur mot slänten där gräsmattan ligger men den här muren får bli i grå puts. Varför vi väljer puts på den här delen är nog först och främst att det tar en så oändligt mycket längre tid att bygga en naturstensmur. Dessutom är det inte helt lätt att hitta sten som passar. För att sträckan inte ska bli lång och rak ska vi göra en liten rundad halvmåne framför lönnen och honungsrosen som klättrar uppför lönnen. När markarbetaren grävde ur för huset lämnade han en rundel av mark runt lönnen för att den skulle klara sig. När väl muren är på plats börjar nöjet att bestämma vad som ska planteras... Hur ska man lyckas välja, det finns ju så mycket som jag kan plantera. Vilka färger ska jag satsa på? Buskar, perenner, små träd, rosor... Listan kan göras hur lång som helst! 


Årets projekt på baksidan är att få muren på plats och vem vet, då kanske växterna blir ett enkelt val. Ibland är det ju så när allt faller på plats. 

Kommentarer

Helena sa…
Hallå!
Du med det snygga namnet ;-) fniss
Det var inte bara därför jag fastnade för din blogg :-) utan för entusiasmen jag kände att du hade för trädgården :-)o dina kommande projekt!
Jag måste få tala mig varm för aplar av olika slag.Jag har många o de flesta i buskform faktist så det är mitt tips till 'mur rabatten'
KRAM från mig!
Spännande med ett nytt stort projekt. Ni verkar ha läget under kontroll. Grattis till att ha lyckats stänga rådjuren ute. Vi funderar också på högt plank längst upp i trädgården och ev också armeringsjärn men det känns som om vår trädgårds "läcker" på så många ställen där rådjuren har möjlighet att slinka in och kalasa. Men det kan ju alltid försvåra för dem.

Hälsar Åsa
Åååå, vad roligt ditt projekt ser ut. Mycket finns att välja bland och svårt att begränsa sig. Kanske vill du ha något nytt 'tema' som du ännu inte har hos dig? Sedan beror det ju lite på läget och hur soligt/skuggigt det är. Ska bli spännande att följa. Jag tror helt klart att allt faller på plats, du har så bra smak.
Lycka till i min utlottning:)).
Kram
samson sa…
finns inget roligare än att planera kommande projekt
ha det så bra,maggan
Oh så roligt det ska bli att få hänga med! Älskar sånt... Ni är kloka - höga staket/nät är det enda som hjälper mot rådjur har jag lärt mig. Lycka till med projektet!

Kram Anna Vattenkanna
Marina sa…
Men va spännande! Det är så inspirerande att ta del av andras projekt tycker jag.
Satt och gjorde en liten enkel lista i går på saker att göra, växter att flytta...kom då att tänka på att vid denhär tiden förra året hade vi absolut ingen aning om att vi skull komma att bygga ut uteköket och inte heller en susning om att vi skulle bygga en pergola. Spännande att se vart det slutar i år.

Kram!
AnnCharlotte sa…
Så spännande...och så mycket nya växter det kommer att behövas....
Ska bli kul att se vad du hittar på.
Ha det bra :)
Anonym sa…
Åh vilket spännande projekt! Det kommer att bli hur fint som helst, tror jag! :) Frågan är egentligen vad som är roligast - drömmandet och planerandet innan eller själva förverkligandet av projektet? ;)

Kram från Hanna
Oj vilket roligt projekt, både detta samt din rosenrabatt, ska bli intressant att följa.

/Jessica
Monica sa…
oh jag gillar detta att få följa projekt,,ger så mycket!!
TAckar för det,,kommer att hålla mig uppdaterad.


ha det gott kram MOnica

Populära inlägg