Den perfekta frölådan!

 Idag åkte jag in till stan för att underbara vännen E skulle köpa tyg till kuddar. Skönt med ett par timmar och bara vara, prata ikapp och ta en fika. Av en händelse så låg tygaffären bredvid Weibulls. E är en snäll vän som gärna följde med in och naturligtvis kom jag ut med lite mer fröer. Jag vill ju så gärna testa tomater och Anna med bloggen Vita rosor och förgätmigej skrev så härligt om sorten Black Russian och se, där stod fröerna på hyllan och bara väntade. 


Efter en fika var vi inne på Mio och där hittade jag den perfekta frölådan.


Nu är det slut med plastbyttor och gamla glasslådor. Den här lådan, som säkert ska vara till något annat, är den perfekta frölådan, i alla fall för mig.


Nu ligger alla fröerna i ordning och känner jag mig själv rätt så kommer jag säkert sortera om dom flera gånger. Jag förklarade för H att de här fröerna är grönsaker, de här ska sås ute och här ligger de månadsvis när de ska sås inne. 


H tittade på F och sa "Åh, herre jisses! Ska alla de fröerna sås inne?" F två år tittade på pappa och sa klart och tydligt "Ja!" Klok son vi har, troligtvis en blivande trädgårdsmästare. 

Kommentarer

Anonym sa…
Men åååh vilken fin låda! Verkligen som gjord för fröer. Och vilken klok liten gosse du har, se till att ni håller ihop på frö-fronten! :)

Låter som du haft en riktigt mysig dag. :) Kram Hanna
Lena sa…
Så härligt att kunna sortera in fröerna i en fin låda- de har en benägenhet att drälla omkring lite överallt, i alla fall hemma hos mej.

Kramar
Marina sa…
Vilken fin låda! Jag har bara mina i en glasslåda men där är de i alla fall sorterade efter såtid.

Kram!
Vad ska man annars ha i den fina lådan om inte fröpåsar:)?. Jag har en plåtburk till mina, inte överskådligt alls.
Klok son du har!
Kram Maria
Vilken perfekt låda!!! Man blir så glad när funktion och utseende kombar tillsammans. Funktionssaker ska vara vackra tycker jag. Men ja, långt ifrån alla man har är det förstås :-)) Själv har jag ett långsiktigt mål att byta ut alla trädgårdsredskap mot gedigna och vackra som också är en prydnad. Spadar med orange plastfästen må vara hur bra som helst. Men inte något man gärna draperar mot träd så där.... Hittills har jag bytt ut handredskapen och en spade hihi...... Siktar på en räfsa och grep i år :-)) Man är väl rustad med tålamod väl....

Så klart är det en blivande trädgårdsmästare du har till son.... Eller åtminstone en som redan nu förstår sin mors passion :--)))

Ha en toppenvecka!!
Kram
Charlotte
AnnCharlotte sa…
Två-åringar är oerhört kloka.......
Snygg låda...glassburkar är ju inte likakul...
Ha det bra :)
Byronesse sa…
Åh, vad fint det det blev! Ordning och reda på sakerna som sig bör. Det verkar som om du har både en klok son som vill så fröer inne och en klok kompis som vallar ut dig på lite inspirationsrundor;-)
Anonym sa…
Igar köpte jag mitt första inomhus växthus samt lite fröer. Jag har tyvärr ingen trädgard men väl tre stora franska balkonger i söderläge. Däremot är inte utbudet i mitt lilla växthus sa raffinerat för tillfället utan bestar endast av tre "livsviktiga" delar: ekologiska tomater till salladen, jordgubbar till efterrätten och mynta till mojitos.

Lägger väl upp nagon bild pa bloggen sa du ser om det tar sig. Jag räknar med att äta hemmaodlade tomater i maj nämligen. Men det kanske är lite väl optimistiskt. Herregud, du har smittat mig med fröbacillen;) Stor kram fran France!
Vilken bra vän som försår att man 'måste' även besöka en fröbutik :=)

Superfin låda!
ja, att sortera frön om och om igen är en härlig sysselsättning.

Ha det gott!
Anonym sa…
Fin låda! Vill tipsa om en fröhandel på nätet som jag hittat, titta in på frökungen www.frokungen.se

Kram Sofia
Frökungen sa…
Här var adressen till fröfirman på nätet
Den var ju både snygg och perfekt! Klok liten son minsann, det känns tryggt med stöd i galenskapen ;). Mina söner, och mannen, ler förstående åt mig, och gnisslar inte alltför mycket över platsbristen, än... värre med käre lille kissen. //Kram Marie

Populära inlägg