Att bli förälskad!

Som många andra har jag under julledigheten surfat runt på olika bloggar och tittat på bilder från sommaren som varit. En del inlägg har väckt nyfikenhet och i vissa fall även nya förälskelser. Här kommer en av flera som jag har drabbats av:
Bilder hämtade från Westgarden
Jag har en sorts iris i min trädgård, vet inte vad den heter, och när jag fick den var jag inte så överförtjust i just iris. Men, som med det mesta i trädgårdsvärlden, så förändras ju tycke och smak och nu tycker jag att det är en vacker planta som pryder sin plats både när den blommar och när den är överblommad. Bild finns i det här inlägget .


När jag läste Charlottes, med bloggen Trädgårdsflow, inlägg Tänker på Iris växte min förälskelse ännu mer. Vilka skönheter det finns. Jag kan definitivt se flera av dessa sorter i min Regnbågsrabatt. Vet du någon bra internetbutik som säljer iris får du gärna tipsa för några sorter kommer det nog bli till nästa säsong. 

Kommentarer

Ja de är bra vackra. Har tre i mon trädgård, men har gjort misstaget att sätta dem för djupt så de inte blommat. Rotknölen ska vara ovan jord och det visste inte jag...
Elin sa…
Oj jag visste inte att det fanns så många vackra irisar. I min förra trädgård hade jag en som var både blå och gul som jag tyckte mycket om.

Ha det gott!
AnnaHelena sa…
Japp, Iris finns helt klart på min önskelista också!
Sent i höstas kom grannen med ett par Iris-ruggar som hon skulle kassera. Det tillät jag såklart inte, så de sitter numera lite provisoriskt i en av mina rabatter. Och fler vill jag ha! Gillar dem mycket!

Kram // AH
Marina sa…
Irisar är vackra. Jag har några olika men framför allt gillar jag min vita som är lite ljusblå i mitten och har en helt underbar doft. Tror den heter White swan.

Kram!
Lena sa…
Det är lite orkidékänsla över själva blomman. Och om orkidéer tycker jag mycket!

Jag har en vanlig blå/gul iris som jag ska ta lite extra hand om i sommar.

Ha det gott, fina du!

Lena
Ser att du fallit för Iris med skägg, jättefina är dom! Jag är inte så bra på just Iris, men kolla in de skägglösa Irisarna också, Iris Sibirica, tex Snow Queen. Tips på köpställe på nätet är Tamberg eller Bourdillon eller Pionexperten. Jag har aldrig beställt från någon av dessa företag, men vet flera som gjort det och är nöjda. Speciellt med Tambergs.
Lycka till!
Kram
Unknown sa…
Åh, ja! Visst är det lätt att bli förförd av sådana fantastiska bilder:)
Kram!
samson sa…
På Tradera brukar de sälja irisknölar.Ha det så gott,maggan
AnnCharlotte sa…
Oj så många fina...
Har helt vita i den stora trädgården.
Ha det bra :)
oj,oj, oj, sååå många vackra Irisar du visar.
Då man ser sådana faller man lätt :=)

Har förstått att det är många som beställer sina Irisar och Dagliljor härifrån.
http://www.tamberg.homepage.t-online.de/homep36e.htm

Du får kolla ifall du hittar någon spännande sort.

Ha en fin dag!
Fia sa…
Westgardens som du lånat bilderna från skickar på postorder har jag för mig. Jag bor jättenära men har aldrig varit där, dessutom jobbar en av mina klasskamrater där så jag får skärpa mig! Blev ocks sugen på ett par av deras irisar...

Populära inlägg