Pionvallmo Black Paeony

Förra året sådde jag hundratals vallmofröer och bland dessa fanns Pionvallmon Black Paeony. Till alla er som letar efter en växt som är lätt att så, bara kasta ut fröerna på marken i april, som blommar villigt i mörkt och silver och som har vackert förfall så är mitt tips att skaffa sig fröer av just Black Paeony.
Vallmon blir 90 cm hög och är stadigare än vanlig vallmo. Skaftet och bladen är silverfärgade och otroligt vackra. Att även frökapslarna är vackra gör ju inte plantan mindre attraktiv. Fåglarna älskar att sitta och picka i sig frön från fröhuset.


Vilken fantastisk struktur, se bara den extra ringen på skaftet under fröhuset.
I år ska jag kasta ut fröer i min rabatt där jag har vita och mörka växter. Och jag tror nog att jag köper en påse till på trädgårdsmässan i vår.

Kommentarer

Lena sa…
Tack för tipset, så vacker att jag också ska slänga ut fröer av den i april!

Ha en fin dag!

Kram
Vilka vackra bilder! Jag är vallmofantast och har naturligtvis också fastnat för den fyllda vallmon. Jag kan rekommendera den rosa varianten, går fint ihop med den svart pionvallmon. Ska prova att direktså enligt din rekommendation i år. Har tidigare försått inomhus och tycker att växterna blir svajiga, eftersom blommorna är så tunga. Ha en fortsatt bra dag.
/Johanna
Jag älskar vallmo.Men det gör ju sniglarna med.Får testa att ha dom i en stor kruka så kan det gå.Kram.
Jag har en jordkällare som är aningen kaosartad "På taket". Där växer vresrosor på ena halvan och jag har länge funderat på någonting som kan växa på andra sidan. här har vi nog det alternativet!!! Tack för tipset!
Hej.Du frågade om den Kinesiska riddarsporren var svår att få till att gro.Min grodde på ca en vecka efter sådd.Och sålådan står under lysrör och ett i ett miniväxthus för att hålla fukten.Tempen är ca 15 grader lite varmare under lysröret.
Otroligt vacker. Jag sådde ett gäng förra året men det var bara några stycken som gick i blom. hoppas på bättre tur i år.

Åsa
Marina sa…
Så vacker! Jag har inte haft vallmo på flera år nu faktiskt. Ska kanske ha några i år?

Kram!
AnnCharlotte sa…
Så vacker. Jag gillar vallmo just för att de har mycket att ge efter själva blomningen också.
Ha det bra :)
Helena sa…
Brukar oxå direktså en del olika mörka vallmo o nån lila.
Du bjuder på riktigt fina bilder idag!
KRAM från mig!
Anonym sa…
Åh så fin! Har aldrig sått vallmo men nu blev jag sugen på att testa. Dags att leta frön igen! ;) Kram Hanna
Vilket vackert tips! Som jag trodde...jag kommer nog att komplettera min frölista ett bra tag till framöver ;). Ha det gott! //Marie
samson sa…
Vallmo är en favotit växt hos mej,en fördel med dom är att de gärna självsår sej,ha det så gott,maggan
Nu har jag äntligen hunnit läsa ikapp alla dina fina inlägg. Himmel o pannkaka säger jag bara!!! Det kommer att bli en lustgård hos dig med alla underbara fröer och finurliga planer! :) Skulle vara sååå kul att se i verkligheten. Ser verkligen fram emot att få se hur allt blir framöver. :)
Massa varma kramar!
Lotta sa…
Vilken skönhet! Jag är också en vallmofantast och funderar på några nya....läser frökataloger för fullt.
Ha en bra helg.
/Lotta
Nina sa…
Å, så fina! jag älskar vallmo och nu när vi renoverat vårt hus i 2 år är det snart dags att ta itu med trädgården.
Den är helt underbar...Skriver jag upp på " vill ha listan ".

Kram

Populära inlägg