En härlig lördag!

Igår kom H hem efter en veckas, arbetsvecka, tjänsteresa. Gissa om det fanns en liten kille här hemma som inte kunde somna innan pappa kom hem. Idag har vi haft en helt underbar lördag där inget speciellt har hänt. Vi har myst omkring, varit på Ikea, köpt tyg till nya gardiner och ätit korv. 


 Dessutom har jag njutit av min bukett av anemoner, tulpaner och stjärnflocka. Hur vackra är inte anemoner? Jag är helt fascinerad över hur de lyser. Går inte riktigt att fånga på bild men jag är glad över mitt makro som trots allt kan komma riktigt nära.


Lavendeln och chilin gro. Nu är jag uppe i 6 1/2 små vita lavendel plantor och de små som var snabbast i början, börjar få sina karaktärsblad.Chilin är riktigt grym. Chiluacle Negro, fyra frön har grott och Hot Lemon är på väg att leverera sju. Lustigt, för Hot Lemon var någon dag senare men nu kommer den. Otroligt bra grobarhet. Jag sådde fem fröer av Chiluacle Negro och åtta av Hot Lemon!


Nu ikväll ska jag så lite fler fröer och planera kök till huset på Gotland. 


Dessutom ska jag fortsätta att njuta av min bukett.


Visst kan man ha anemoner i trädgården? Jag kommer att bli ruinerad....

Kommentarer

Törnrosa sa…
Rött är verkligen glädjens färg! Och dina bilder gör mig glad.
Hej från Törnrosa
Carolina sa…
Visst är anemoner vackra!
Hoppfullt att höra att dina Hot lemon var lite sena, mina har inte dykt upp än... de andra tittade upp för flera dagar sedan :)
Anonym sa…
Varma vackra röda toner där i din bukett! Det låter som en skön lördag, inte helt olik vår. Har haft mysbyxor hela dagen, och njuter så av en heldag hemma med mina små. Minsann, har inte några av mina små fröbebisar också grott de senaste dagarna. Bildbevis kommer! Kram Hanna
Johnna G sa…
Härliga bilder!
Jag borde så mina lavendelfrön jag med... tack för påminnelsen! ;)
Marina sa…
Vilken fin bukett! Här har vi vita tulpaner denna veckan.

Anemoner kan man ha i trädgården men jag vet inte hur härdiga de är.
Så spännande med allt som grott. Jag har sått två sorter men det är sådant som ska ta ett bra tag innan det gror.

Nu ska jag mysa vidare i soffan.
Ha det bra!

Kram
Åh, vilket habegär den buketten väckte!! Skönt med en lugn mysig lördag, det har vi också haft. Liten tur på stan efter sonens fotbollsträning. Kikade också efter gardintyg:).
Grattis till att din vita lavendel gror! Så roligt. Och de andra också såklart.
Jag hade ju bestämt mig för att inte ha några inomhussådder i vår, men jag börjar bli lite sugen...
Ha det gott.
Kram Maria
Rött är en färg man blir glad av.
Vilken härligt bukett.
Förstår att du haft en bra dag.
ha det gott
Annika
Lena sa…
Vilka vackra bilder på vackra blommor!
Jag tittar med förstoringsglasögonen på krukorna med mina Negrofrön varje dag och hoppas så på att få se något som tyder på att de grott, men ännu ser jag bara jord...

Jag ska köpa plantor av Stjärnflocka i vår, en mörk röd och en vit, de blir fina med den rosa jag redan har.

Lycka till med köksplaneringen!

Kramar
Vilken söt bukett. Och vilka härliga grodder. Jag väntar så på att mina chili ska gro men har för mig att jag hört att de kan vara sega. Ja, man får se om det blir nåt.

Kram
Så vackra Anemoner.Rött är en riktigt upp piggande färg som gör en glad.Du kan nog ha Anemoner i trädgården,men jag tror du måste ta upp knölarna på hösten.Kram
Ja anemoner är sååå snygga! Och härligt våriga. :) Skönt med en liten färgboost ochså mitt i vintermörkret.
Jättekul att du gillar min silverrabatt. Tack snälla för dina fina ord! :)
Kramar!
Margot sa…
Låter som en helt perfekt lördag! Vilken underbart vacker bukett, anemoner är jättevackra! För något år sedan hade jag några i rabatten men jag tog aldrig upp knölarna innan vintern så de kom förståss inte igen:)
Ha en fin söndagkväll!
Kram Margot
Byronesse sa…
Anemoner i trädgården är ju ett måste!;-) Själv var jag på hötorget och inhandlade en av mina favoriter...ranunkler. Där fanns gott om anemoner med. Det är underbart att stå där och välja i blomhavet. Du tar så vackra bilder och ett sådant där makro måste jag snart ha. Fortsätt mysa och masa runt.
Kram

Populära inlägg