Förvandling!

Katarinas fredags tema den här blommiga fredagen är Metamorfos, förvandling. Den här tiden
Den här tiden på året känns det högaktuellt med tanke på alla frösådder, snacka om förvandling en sommarblomma gör. Från frö, grodd, växt till utplåning på en säsong. Men mitt inlägg den här fredagen kommer att visa en del av förädringen vår trädgård har gått igenom de sista fem åren.


Andra sommaren hade vi fått färg på huset, det är det gula huset i vänsterkant som är vårt, en veranda och ett äppelträd på plats. Resten av trädgården såg ut som ett bombnedslag.


Tre somrar senare, juli 2011En verandan, början på rabatter och grusgård.Tre somrar senare, verandatak och lite mer växter i rabatterna, även om klätterrosorna aldrig har fått chansen att komma upp i pergolan på grund av sorkar som har ätit under snön. Men i år har jag hållit undan snön så vi får se om Venusta klarar vintern och ger en underbar blomning i juni/juli, hoppas.


Första våren, tomten är röjd och redo för huset.


Sex år senare juni 2011, ett hus, en mur, ett staket och nu är tomten rådjurssäker. Äntligen kan rosorna och alla andra växter få växa och utvecklas som de ska.


Trädgården har verkligen förvandlats men inte bara den. Jag har förvandlats under de här åren och jag tror att trädgården har varit en stor bidragande orsak till att jag har blivit lugnare och prioriterar annorlunda nu mot för fem-sex år sen. Det har varit en resa, en härlig resa! Även smaken har förändrats, växter som jag förut ratade finns nu på önskelistan. Kunskap om växter växer för varje år och jag börjar till och med kunna en del på latin, det trodde jag aldrig att jag skulle vara intresserad av när jag började.


Min senaste passion har blivit blad i vackra kombinationer och jag vill passa på länka till min länksamling, vackra blad. Det har kommit in så många vackra kombinationer som har gjort att jag upptäckt flera nya växter. Tack för alla underbara bidrag!

Kommentarer

Visst är det häftigt vad allt kan förändras...och varje år! Vilket jobb ni har gjort, wow! Lycka till nu med fortsättningen ;), ska bli spännande att följa vidare.... Trevlig helg! Kram Marie
Gunilla sa…
Vilken förvandling när man ser på bilderna.
Ett otroligt jobb, men det blir ju som ett gift man vill bara få det färdigt. En trädgård blir ju aldrig klar men det är ju så otroligt roligt och inspirerande att jobba med.

Ha en fin helg
Gunilla
Anette sa…
Vilken häftig förvandling! Huset är ju verklign vackert och trädgården ser mycket spännande ut. /Anette
Vilken förvandling! Vad roligt att få se hur fint det kan bli. Tack för inspirationen. Kram Pia
Vilket jobb men vilken härlig förvandling. Det måste kännas härligt att ha fått planera allt precis så som du vill .

Kram
Lotta sa…
Wow, vilka snygga förvandlingar! ser att det ligger mycket arbete och tankar bakom.
Ha en fin helg.
/Lotta
Här pratar vi verkligen förvandling. Jag verkligen älskar att se före/efter bilder. Det häftiga med trädgård är ju att den är levande och aldrig blir "klar". En evig njutning som får de flesta av oss att må så BRA.

Ha en härlig helg
Hälsar Åsa
carinaon sa…
Så kul att få ta del av dina bilder! Jag är på gång att anlägga ny trädgård och det är svårt att veta var man ska börja. Fin inspiration du bjuder på!
Ha en bra helg,
Carina
Så fint hus ni har!! Staketet med de vita rosorna är så romantiskt och snyggt. Rabaten vid din uteplats är hur fin som helst. Mycket du hunnit med på de åren! Roligt att få se din fina förvandling.
Ha en skön fredag.
Kram Maria
AnnaHelena sa…
Åh, blir lite inspirerad nu!
Älskar det andra fotot med stör-staketet, och även fotot med den härliga rabatten vid verandan! Fint fint!
Men...är ert hus nytt...? Jag trodde det var ett gammalt hus!
Fint hur som helst!!!

Kram // AH
Anette sa…
Det var väldigt roligt att se bilderna, så bra att du hunnit med att fotografera allt som skett.
/Anette
Marina sa…
Vilken enorm förändring! Spännande!

Visst får man väl se det som positivt att man förändras? Finns ju inget tråkigare än folk som säger "så har vi alltid gjort", "jag har alltid sagt att..."
För varje dag som går blir vi nog klokare o klokare. Vi hör nya saker (om vi är lyhörda!), kommer till nya insikter, drar nya erfarenheter...Det känns bra tycker jag. Vi lär så länge vi lever!

Kram o trevlig helg!
Louise sa…
Det kan man kalla förvandling! Vilket fantastiskt arbete ni har gjort! Det är både vackert och mysigt hos er och rosorna ser verkligen fantastiska ut. Den gula tror jag är Pilgrim som du har skrivit tidigare men vilken är den vita på samma bild? Kort minne här...

ha en bra helg,

kram louise (som numera verkar kunna blogga igen!)
Byronesse sa…
Ja du, vilken helt fantastiskt förvandling på de här åren! Det är så roligt att få följa både på blog och nära håll, ute som inne. Den energi, framåtanda och positiva person du delar med dig av här är en osinlig inspirationskälla:-)
Kram/Em
Margot sa…
Vilken härlig förvandling och vilket jobb ni måste ha lagt ner! Huset är ju så fint och staketet med rosorna är helt underbart! Härlig trädgård!
Ha en fin helg!
Kram Margot
AnnCharlotte sa…
Så kul att se lite av förvandlingen....jag blev lite förvånad att huset är nytt, jag trodde också att det var ett gammalt :))
Ha det bra :)
Claus Dalby sa…
Sikke en forvandling. Flot, flot ...
Charlotta sa…
Wow, vilket arbete, men framför allt vilka resultat! :)
Önskar dig en skön och avkopplande helg
Gela sa…
Vilken förändring, jätte fint hus och verkligen härlig trädgård. Önskar dig en riktigt fin helg/Gela
Humlans Lott sa…
Fantastisk förvandling och jag förstår att du har fått ett större lugn. Kan man bli annat än harmonisk i en sån vacker trädgård?

Ha en härlig helg!
IreneL sa…
Wow..vilken härlig förvandling! Så jättefint ni har gjort det!
Ha en fin helg!
Suss o Kai sa…
Verkligen en förvandling kram Suss
Anonym sa…
Helt fantastiskt, allt ni åstadkommit! Jag blir tokimponerad, verkligen! Våra resor med hus, barn och trädgård liknar varandras och jag känner också att jag förändrats sedan vi kom hit. Jag tror trädgårdsmänniskor är lugnare och mer harmoniska typer, och jag är glad att kunna räkna mig till dem. Ert hus är så vackert!

Hoppas du har en skön lördag! Kram Hanna
Anonym sa…
Ser härligt ut! Är det kastanjestaket som ni har satt upp? Hur högt är det? Det finns ju i flera höjder. Det är svårt att riktigt föreställa sig hur det blir.
Hélena sa…
Anonym: Jo, det är kastanjehägn och det är 1.07 meter högt. Jag är så nöjd med det. I bilderna du ser i inlägget så är staketet väldigt ljust men nu är det silvergrått och ser ut som det har stått där jämt. Jag har fått otroligt mycket beröm för staketet av många som går förbi. Jag köpte mitt genom Hunden och Herden, de hade en kampanj och det blev ett riktigt bra pris.
Kram Hélena
Häftiga förändringar! Och så kul att kika tillbaka och få se hur det såg ut innan dina fantastiska planteringar fanns. Staketet är så snyggt. Vill ha! Men vart... ;)
Kram igen!

Populära inlägg