Att minnas!

Jag är en person som ibland tycker om att tänka tillbaka och minnas hur det var. För mig funkar foton bäst, att se ett foto kan slänga mig tillbaka till just det tillfället och jag minns dofter och känslor. I trädgården har olika växter samma effekt, när jag ser plantor som jag frösått ett par år tidigare eller växter som jag har fått. Veckans tema hos Katarina är minnessak och för att inte det här inlägget ska bli hur långt som helst har jag valt en växt i trädgården som väcker minnen. Min Stjärnflocka!


När vi byggde huset bodde det i huset bredvid ett äldre par. De hade bott i sitt hus större delen av sitt liv och hade mycket som de kunde berätta om. Då och då gick jag över och tog en kopp kaffe och fick ofta gå husesyn, från början var huset ett gammalt missionshus. Jag hade precis börjat bli intresserad av trädgård och kvinnan sa att jag fick ta så mycket jag ville i deras rabatter eftersom hon inte längre orkade hålla efter trädgården. Det fanns inte så mycket kvar av rabatterna men jag hittade Stjärnflockan som jag genast förälskade mig i. 


Så otroligt vacker och ofta när jag ser henne så tänker jag på paret som inte längre finns kvar och minns våra pratstunder. Jag kan inte heller låta bli att lägga in ett par bilder på F och hans kära Nalle som för honom nog kommer att bli en av de käraste minnessakerna i hans liv. När jag tittar på bilder från i somras har han Nalle under armen i ett fast grepp på 80% av alla bilder.Vill du läsa om fler minnessaker kan du spana in Blommig fredag hos Katarina.

Kommentarer

Katarina sa…
Stjärnflockan är så vacker! och den gör sig så bra på bild! -Fint minne.
Kram!
Vilket fint minne! Fådda växter är speciella och stjärnflocka är en fantastisk växt. När vi flyttade till vårt hus fanns det en stooor rugge sådan. Så vackra bilder du tagit också!!! Och så söt din son är med nallen :-)))

Vad fina bildcollage du gjort av dina fröbeställningar! Själv har jag inte riktigt gjort alla ännu. Och så roligt att se din skiss på slänten mot staketet. Kommer att bli jättefint med stödmuren och allt du ritat in. Spännande!!

Stor kram
Charlotte
Margot sa…
Vilket underbart minne förknippat med vackra Stjärnflockan! Din lilla kille är så söt med sin kära nalle!
Ha det gott!
Kram Margot
AnnCharlotte sa…
Stjärnflockan är en klar favorit.
Tänk så jobbigt det skulle vara att flytta från en älskad trädgård. Det är ju inte bara allt jobb man lägger ner utan också alla känslor och minnen......
Ha det bra:)
Anonym sa…
Så fint att du fick ta över den vackra stjärnflockan! Jag tycker det är så härligt när jag är ute i trädgården och små tanter som bott i området länge stannar till och pratar. Det är ju ofta där man kan få de allra bästa tipsen på vad som trivs var.

Så fin lillkillen är med sin nalle! Tage har ett litet lamm som han släpar runt på överallt så sött!

Ha en fin helg! Kram Hanna
Lena sa…
Visst är det underbart med de där grannarna som delar med sig av kunskap och en och annan växt. Vi har ju fina Jacob på kollo som är vår mentor.
Jag har planerat att flytta min rosa stjärnflocka till en annan rabatt och komplettera med en mörkt röd och en vit.
De är vackra länge och fina att använda i buketter.

Kramar
Stjärnflocka är ju en riktig favorit . Så romantisk ....Och vilka pang kort du har på dem.

Söt liten kille med nalle...är det sonen?

Kram
Suss o Kai sa…
Vilken bra tolkning :) Kram Suss
Marina sa…
Underbara bilder på en underbar blomma. SÅ fin och så tacksam.

Vilken trygghet att ha en Nalle att bära med sig.

Kram!
samson sa…
Stjärnflocka är en favorit hos mej

Tryggt med en nalle och lite bekvämare än den stora bil mitt barnbarn vill ha med sej i sängen ibland,ha en fin helg,maggan
Jag bara älskar stjärnflocka! Dina bilder ger ett sug av habegär. Vilket fint minne du har i dem.
Så söt lille F är med sin nalle. Min W fick ett lamm när han föddes och han har inte släppt det sedan dess:)). Fram och åter till dagis, med på alla resor. Nu är han 10 år, och har det fortfarande i sängen. Så sött.
Ha en trevlig trettonhelg.
Kram
Lustigt att jag själv började skriva om minnen i mitt inlägg utan att veta... Stjärnflocka är något jag har blivit riktigt nyfiken på, den är såå vacker. Få se vad mässorna bär med sig i vår ;). Underbar liten kille med sin bästis! //Kram Marie
Aquilejans sa…
Vvilken vacker stjärnflocka,
mvh Malena
Berit sa…
Så underbart minne från ett gammalt par, en vacker stjärnflocka.
Ha en underbar helg!!
Mia sa…
Det låter till att du haft snälla grannar som har satt spår efter sig. Vänskap känner ingen ålder vet du..
Så fint minne. Å vilken go nalle. Min stora son har en tiger. Den har varit med sen första veckan i vagnen. Han börjar bli stor nu och har precis slutat med nappen. Å tigern glömmer han allt oftare. Det är fint och lite sorgligt, tycker jag.
Louise sa…
Gott nytt år lite i efterhand! Fina bilder! Både på stjärnflocka, nalle och son!

kram louise
Heisann!


Å, er ikke den nydelig da!

Lyst til å ta en tur ut i naturen med kamera på søndag fk. ?
Bli med på vinterens Blogger's Sunday Walk!

Mer informasjon finnes på bloggen min,litt her og litt der ;:OD)
IreneL sa…
vilken fin berättelse! Härliga bilder!
Ha en fin dag!
Stjärnflocka är verkligen vackert! Och så söt sonen är med sin kära nalle :-)
Kul att få se dina planer inför året, blir nog riktigt bra mer muren som du tänkt! Hoppas vi får se resultatet här framöver! :-)

Ha det gott!
Annika
Helena sa…
Stjärnflockan har jag oxå fått en gång i tiden lustigt nog minns jag ine av vem...annars brukar man ju minnas sånt.
Så rar liten kille med nallen :-)
KRAM från mig!

Populära inlägg