Årets första sådd!

Så var det dags för årets första sådd. Igår kom en laddning fröer från Rara växter och efter att ha bläddrat med fröerna en stund kunde jag inte motstå frestelsen. Jag grävde fram tre fröer som jag köpte förra året men som jag aldrig fick i jorden.

Sådde cirka 30 fröer 10/1 2012
Stjärnflocka Rose Symphony

Såddes den 10/1 2012
Sås inomhus jan-maj. Täck med ett tunt lager grus
eller perlit. Om groning ej inträffat inom en månad
placeras sådden i kylskåp ca en månad. Därefter
utomhus i skuggläge

Jätteverbena
Jag har sått dem i såjord 10/1 2012 och nu ska jag följa Helens, med bloggen Tankar från min trädgård, råd
Anledningen till att Jätteverbenan och Stjärnflockan aldrig kom i jorden är på grund av min osäkerhet kring det här med stratifiering. Jag vet att det är jättefåningt men det gör mig skeptisk till att det ska fungera. Men skam den som ger sig, om man aldrig provar så får man aldrig veta. Jag har en bra känsla för det här, jag tror det kommer att lyckas. 

Kommentarer

Klart du kommer att lyckas! :) Jag har drivit upp lavendel, timjan och akleja från frö och det har gått finemang. Slänger bara in krukorna i kylen i någon vecka och sedan fram i rumstemperatur i ett soligt fönster. Inga konstigheter... ;)

Kram/ Anna
Eller det kanske var rosmarin när jag tänker efter... ;)
Hittade en kruka med Julrosor som grott ute nu.Den har stått sedan Januari förra året.Så man ska tydligen aldrig ge upp hoppet.Kram.
Ja, vi har ju samma känslor inför den där kylningen :-))) Vi får kämpa, hi hi.

Fina sorter du har sått.

Kram
Vad roligt! Klart du ska våga dig på att så Verbena och stjärnflocka, så snygga växter. Jag slängde bara ut stjärnflockafröer direkt i rabatten förra hösten, och de kom snällt upp i våras.
Lycka till!
Kram
AnnCharlotte sa…
Jätteverbenanär så fin....det går säkert bra att stratifiera...
ha det bra :)
Marina sa…
Jag vill också i gång! Kanske i helgen, vi får se...

Kram!
Marina sa…
Jag vill också i gång! Kanske i helgen, vi får se...

Kram!
samson sa…
man sår nu och ställer i kylskåp bara för att man vill att fröna ska gro tidigt och få plantor att sätta ut tidigt, annars kan man ju så i krukor och ställa ut krukorna över vintern så gror det i vår,de flesta perenner måste ha en köldperiod för att gro,lycka till,maggan
Anonym sa…
Härligt att du är igång! Jag har samma kylskåps-noja som du, har liksom aldrig kommit över den tröskeln. Men nu ska jag också våga mig på det, i helgen är det dags hos mig... Friskt vågat! Kram Hanna
Anonym sa…
Hej igen! Titta in hos mig ikväll, liten överraskning väntar. Ha en skööön fredagskväll! Kram Hanna
Johnna G sa…
Stjärflocka skulle jag också vilja så... har många projekt på g nu!
Lisa sa…
Följde Helens råd i fjol med jätteverbenan, ställde ute hela januari-februari och tog in i slutet på februari under lysrör, grodde jättebra. De andra fungerar på samma sätt, fast jag brukar låta dem stå tills de gror utomhus, brukar bli i april-maj. Ha en fin helg
Lisa/Lisas trädgård

Populära inlägg