Släckta ljus, fröer och tulpaner!

Tjugonde knut så åker julen ut! Sista röda ljuset är släckt för den här julsäsongen. Jag väntar alltid in i det sista innan stjärnorna och ljusen i granen släcks ner. Det blir ju så mörkt!


Men samtidigt är det skönt att städa bort allt som börjar se lite visset och slitet ut. Jag pyntar ju mest med blommor och gran/tallris så visst blir det skillnad när det börjar förfalla efter ett par veckors inne vistelse. Men granen är ovanligt grön och fin i år, fortfarande.Ut med granen och in med tulpaner och fröer. Idag åkte vi och köpte en massa härliga tulpaner, på tulpanens dag. Årets första omgång. Vågar knappt skriva det eftersom de flesta redan är inne på sin femte eller sjätte. H har blivit lite fröbiten och ville gärna ha chili i år och jag är ju inte sen att hänga på. Måste uppmuntras! Två sorters chili, Chilimade Negro och Hot Lemon, och en vanliga sort av basilika. Senare ikväll ska de ner i jorden.

Kommentarer

Carolina sa…
Vi hade hot lemon i fjor och den blev faktiskt stark även i svenskt klimat :) Dessutom ser de ut som små avlånga citroner, mycket vackert!
Anonym sa…
'Hot Lemon' är lättodlad och väldigt snygg. Jag tycker man ska ha plasthandskar på sig när man hanterar frukterna. Lycka till :-)
krepsemor sa…
Ja, det blir veldig mørkt når alle lysene blir slukt. Men da må en ha masse farger, og det i form av tulipaner og primula! Og snart blir det mye lysere ute, det går så fort så =)
Frø skal i jorden, og jeg begynte med staudesådden i går. Livet er herlig!
Anonym sa…
Härligt att du är igång och sår så mycket redan! Var placerar du alla dina frösådder sen? Jag har tänkt ha mina i gästrummet, men trots ett helt nytt rum kommer det inte att få plats särskilt mycket. Chili har jag aldrig odlat, men nu blev jag frestad. Härliga namn de har, de där sorterna! Och härliga tulpaner. :) Kram från Hanna
Det känns lite lite vemodigt att ta bort julen men samtidigt så skönt och dessutom att få köpa lite vårblommor lättar ju alltid upp. Hot lemon har jag också funderat på . Tror den var men i senaste Allt om trädgård.

Kram
AnnCharlotte sa…
Tur att man kan trösta sig med tulpaner.....
Jag ska nog prova chili jag också....
Ha det bra :)
Marina sa…
Tulpaner älskas!

Jag har fått upp nya gardiner i köket så det känns trevligt trots att stjärnan är borta där.

Ha en fin ny vecka!
Kram
Härligt med tulpaner. Jag har inte köpt en enda tulpanbukett ännu, vet inte riktigt vad som hänt med mig...:).
Jag och sonen slängde ut granen i torsdags. Jag tycker faktiskt inte det blir mörkare inne, för fönsterlamporna ersätter elljusstakarna och levande ljus tänder vi mycket nu också.
Härligt med sådder. Jag har aldrig provat chili.
Ha en skön kväll.
Kram Maria
samson sa…
julen åkte ut förra helgen förutom tallriset med sina vita papperstjärnor
ha det så gott
maggan
Helena sa…
Snyggt med en liten fot på vasen till tulpanerna!
Jag köpte oxå igår o gav bort tänkte inte ens på mig själv hm.....
KRAM från mig!

Populära inlägg