Och årets andra...


...fröbeställning är nu iväg skickad till Rara Växter! Så mycket vackert det finns och så mycket längtan det ligger i dessa beställningar. Utanför fönstret viner vinden och det är snöblandat slask. Mitt värsta väder! Snö inga problem, sommar absolut inget problem men det här, när det är varken eller, det kan jag vara utan. Dagens beställning innehåller fem olika riddarsporrar i mest rosa och lila toner. Fyra olika stockrosor, varav en är perenn. Tre Zinnasorter, jag har aldrig provat att så Zinna förut men någon gång ska ju vara den första, och till sist två olika sorters ringblommor.


Eftersom jag kom över gränsen på 300 kronor så fick jag även tre bonusfröer som jag tycker var jättefina, luktärt, pionvallmo och svartsockerärt. Färgerna känns helt rätt!
Pionvallmon sådde jag förra året och den är verkligen urläcker. Om svarsockerärt kan man läsa på Rara Växters hemsida:


"Höjd 100 cm
Portion Ca 55 frön.

Den första mörkt purpurlila, näst intill svarta, sockerärten som det tagit drygt tio år att förädla fram. Blommar med attraktiva tvåfärgade blommor, sedan bildas de mycket mörka fantastiskt vackra och nyttiga ärtskidorna vilka står vackert mot det friskt gröna bladverket. Själva ärtorna är långsamväxande vilket gör att ärtskidorna håller sig späda och fina under en lång period. Uppkallad efter den mycket mörkskaliga druvan ’Shiraz’ . Motståndskraftig mot både mjöldagg och bladmögel vilket underlättar sådd i omgångar under perioden april-juli."

Spännande! 


Jag drömmer mig bort till våren och sommaren. Jag har aldrig känt en så stor längtan till att så och i år ska jag sätta mig ner och planera sådderna ordentligt. Vis av erfarenheten vet jag att det brukar bli en hel del plantor att omskola, speciellt just då när det är en hel del annat som behöver fixas i trädgården och på jobbet. Fast i år har jag inte kören och inga tävlingar utan jag kan helt och hållet låta mig slukas av trädgården. Lycka!

Kommentarer

Lena sa…
Så härligt det låter med all sådd du planerar!

Jag har inget utrymme alls för det och blir riktigt avundsjuk på att du kan planera för en blommig sommar redan nu.

Ha det fint!

Kram
Ohh! Som det kommer att blomma hos dig! Helt underbart och hoppingivande nu när den där Emil busar runt utomhus.

Kram Anna Vattenkanna
Jätte fina sorter och vilka fina bonusfrön.

Kram
Marina sa…
Den där svarta sockerärten ser ju grymt läcker ut. Måst nog ha!

Kram!
Margot sa…
Wow vilka härliga sorter du beställt och så många olika! Önskar att jag hade plats och utrymme för detsamma:) Men visst är det härligt att få planera för sommarens blomsterfröjder!
Ha det gott!
Kram Margot
AnnaHelena sa…
Jag håller med dig: Det här vädret gör ingen glad! Jag vill bädda in trädgården i snö så att den får vila ordentligt under ett täcke - inte som nu: Plusgrader, regn och stormvindar.

Många fröer blir det, men jag har blivit ganska duktig på att hejda mig: Jag känner mig själv och vet hur jag brukar stå där i april/maj med alldeles för många sådder att skola om. Och just DET momentet är inte min absoluta favoritsyssla i trädgården...

Kram // AH
carinaon sa…
Det ska bli jättespännande att följa arbetet med din trädgård!
Lycka till,
Carina
samson sa…
Tyvärr så blir det ofta för mycket hela källaren brukar svämma över,ha det så bra,maggan

Populära inlägg