En snabbis!

Igår var jag på möte inne i stan och när det var slut på eftermiddagen åkte jag till Kistamässan för att hinna gå på Rum & Trädgårdar. Ett tips om man vill gå på mässa och inte trängas med en massa människor, gå lördag eftermiddag.


En sån här hylla har jag velat ha i många år nu men kommer aldrig till skott. Få se om det blir någon i år. Annars tycker jag så mycket om att bara strosa runt bland alla vackra saker och drömma om att min trädgård är full av vackra skottkärror, trälådor, redskap och höns.


Ni vet så där charmigt rufsigt. Eftersom jag går och funderar på växthus mest hela dagarna kunde jag inte låta bli att spana på det här bygget och de snygga fönstren.


Mannen framför silkeshönsen såg minst sagt borta ut, undrar om han är en uttråkad äkta man eller en trött utställare?


Ett par korgar fångade mitt intresse. Jag har en bild av mig själv bland alla mina rosor där jag går i en vit fladdrig klänning, solhatt och korgen hängade på armen. Jag har sekatören i ena handen och jag samlar in blommor som jag lägger i korgen för att göra buketter. Romantiker, vem, jag? Näää!


Ett dukat bord som kanske inte är så praktiskt att äta middag vid men vackert att titta på.


Det roligaste var att hinna få en liten pratstund med Annika Christensen som stod i Allt om Trädgårds stånd. Ja, det var en snabb reflektion från årets mässa. Jag köpte ingenting! Får helt enkelt ta igen det på Nordiska trädgårdar i april.

Kommentarer

Impad! Köpte ingenting! Jag håller just nu överläggningar med mig själv om jag ska orka åka den där timmen i bil till mässan, eller om jag ska lata mig hemma. Solen skiner och det var ju för ljuvligt att kunna sitta ute igår och värma nästippen. :-)
Fina bilder! Kul att du kom iväg! Ska nog dit en liten sväng i eftermiddag med... Trevlig söndag! :) Mia
Så fina bilder från mässan. Och jag delar helt din dröm om klänningen och hatten:)).
Vad roligt att träffa Annika också:).
Ha en fin söndag.
Kram kram
Anonym sa…
Tak fordi du tog os med på messe! Sikke dejlige billeder. Jeg tror altså at jeg var kommet til at købe den flade kurv til afskårne blomster ...
Veronica sa…
Vad fina bilder från mässan! Jag och mannen är på väg dit nu! Ha en skön söndag i solen :))

Kram
Kanske klokt att bara titta, då vet du vad du ska budgetera för till Älvsjö. Och hur mycket plats du behöver i bilen :))
Marina sa…
Härligt med lite inspiration!

Här är det full storm och bara så oskönt som det kan bli. Då gäller det att drömma sig bort.

Ha en bra söndag!
Kram
Fru Grep sa…
En sån stege/hylla skulle jag också vilja ha! Perfekt mot min södervägg :)

En praktisk fråga - hur gör du för att vattenstämpla dina foton? Jag använder Mac och har inte hittat något bra verktyg.

AnnaHelena sa…
Vilka fina motiv du hittade på mässan! Mina svägerskor är där just nu, och jag skulle ha följt med men prioriterade en konsert här på hemmaplan i stället. Svägerskorna bor i Bromma, så de har ju så nära till Kista, men själv skulle jag få sitta i bilen i 4-5 timmar tur och retur, och jag orkar inte riktigt det.
Haha - undrar om mannens identitet röjs här på bloggen? Någon kanske känner igen sin man...? :-)

Kram // AH
Så härligt att få gå på mässan. Få lite vårvibbar och inspiration. Här är det så kallt nu att jag blir alldeles nipprig. HImmel och pannkaka, -15 i flera dagar känns bara för mycket. Nu vill jag ha VÅR. Får nog vänta ett tag till på det....

Kul att träffa Annika förstår jag :-)
Kram
Charlotte
M/S Design sa…
Dom där fönsterna vill man ha!!! vore trevligt att bygga upp en sån vägg i trädgården.
Kram
Mariana
Vilka underbara bilder och det verkar ha varit en jättefin mässa. Det är så många mässor numera så jag kan inte hålla ordning på dom. Det var väl en i Skåne också, förra helgen, kanske det var.

Ja, och när du skurit av rosorna och långsamt lagt dom tillrätt i korgen går du till ditt blomsterrum i ditt engelska "hus" (läs: litet slott) där du har hyllmeter av kärl att placera dom i......innan du glider in i de olika salarna och placerar ut dom.....dream on till mig också!

Kramar
Lisa sa…
Tack för finfina inspirationsbilder, precis det där faller jag för också, skottkärran, lådorna och hyllan och de gamla drivbänksfönstren i växthuset. Hihi, jag tror mannen sitter där och drömmer om sin blivande hönsgård, han är så inne i sin fantasi så han har avskärmat sig;-)Nästa år får det nog bli en tur till mässan. Ha en fin söndag
Lisa/Lisas trädgård
Louise sa…
Åh inspirerande bilder! Här yr snön runt knuten så det blir till att drömma sig bort bland fina bilder i stället!

kram louise
Å, mannen vid hönsgården gillar jag skarpt. Jag njuter i och för sig av både höns och mässor, men det senare kan vara väldigt tröttsamt. Själv sparar jag mig till Nordiska trädgårdar, men då blir det rejält. Jag har bara en kilometer dit. Grattis till att du inte handlade. Det är så lätt att köpa på sig en massa ogenomtänkta saker :-)

Populära inlägg