Marsfavorit!

Min favorit i trädgården den här månaden är utan tvekan min vitbrokiga Kornell, Cornus alba Elegantissima. Den är väldigt vacker på sommaren också med sina grönvita blad men nu i mars när snön ligger som ett täcke över hela trädgården lyser kornellen upp med sina vackra röda grenar.


Jag älskar den röda färgen och den matchar våra röda fönster, bara en sån sak. Någon senvinter ska jag testa att ta sticklingar. Tänkte göra det i år men tiden har inte räckt till. 


Vill du se fler marsfavoriter surfar du in på Anna Vattenkannas utmaning, klicka bara på bilden så hittar du dit. Ska bli spännande att se om april kan bjuda på någon blommande favorit eller om snön envisas med att ligga kvar.Kommentarer

M/S Design sa…
Den är fin! men här sticker den knappt upp ur snön så det går inte att njuta av dom röda grenarna ännu.
Kram
Mariana
Tror det är lätt att ta sticklingar av kornell. Som gammal parkarbetare har jag under årens lopp beskurit en hel del kornell och sett hur grenarna fått rötter om dom växer efter marken!Fina är dom!
Inger sa…
Tänkte precis att färgen står så snyggt mot fönstren.
Kram
Det är så fint med färg på grenar från buskar under vintern.
Passar helt perfekt till ditt hus.

Önskar dig en härlig start på den nya veckan!
Absolut en höjdare! Jag hade en, men den dog... hade annars valt den som månadens växt, för den vackra röda färgens skull. Snygg matchning med fönstren. Kraaam Pia
Den är riktigt läcker med sina röda grenar. Ett härligt val. Och jag funderar och funderar vad jag ska hitta på för val. Har inget :((

Ja, vi får se vad det blir.

Kram
Jaså man kan ta sticklingar, det borde jag också göra, har en som jag verkligen gillar, även om jag nu föredrar den på sommaren =)
Snygg favorit! Läckert röda stammar. Perfekt att den matchar huset också.
Ha en fortsatt fin påskvecka.
Kram Maria
Aud sa…
Kjempefin! Så morsom at den matchet vinduskarmene :-)
Nora sa…
Buskar och träd har nästan ett ännu större värde så här års än på sommaren. De röda grenarna på din buske är läckra!
Kram!
Eva Linnea sa…
Det är så vackert när den röda färgen lyser upp i det vintervita. Försökte med sticklingar i Sthlm, men lyckades inte. Ska nog försöka igen här i Småland eller så får jag köpa en planta. Det kanske jag kan kosta på mig ;)
GLAD PÅSK-vecka önskar EvaLinnea
Anonym sa…
Visst är den fin! Jag hittad en rishög utanför min sons dagis. Tog några kvistar och stoppade ner i rabatten. Såg till att det alltid var fuktigt och vips så tog de sig, kanske inte alla men några. Nu börjar de bli fina buskar :-)
Tack för din fina och inspirerande blogg!
/Katarina
samson sa…
kornell är bara så fin
jag längtar till när min blir lika stor
ha det så bra
maggan
Visst är dom läckra mot det vita eländet ;-) Jag tog ett toppskott för 2 år sedan. Nu står den lilla busken och gosar sig bland några krukor av vårblommor, på påskbordet ute på verandan :-)

Kram / Therése
Den är jättefin, kan bara hålla med dig! Supersnyggt mot era fönster också! Av alla korneller tidigare ägare hade satt ut mot gatan behöll vi en och det är jag jätteglad för. Underbara grenar så här på vårvintern. Kram Kristina
Veronica sa…
Godmorgon! Ang ditt inlägg om de nya/gamla fantastiska fönstren till ditt växthus:

Helena, du är inte alls skrytig!!Det är bara kul att läsa och jag blir förundrad över ditt "driv". Ditt växthus kommer att bli fantastiskt och jag tycker du ska måla det i samma färg som dina fönster.... Jag har inte varit så aktiv på bloggarna pga min hand men nu får jag använda höger hands fingrar igen så ingen är gladare än jag :)))

Kram
Visst är den en toppenfin året-om-buske! Jag har en själv och älskar den verkligen.

Kram
Elin sa…
Flott marsfavoritt! Denne hadde jeg plukket ut som min favoritt også, men fikk ikke til like fine bilder som deg:)
Anonym sa…
Verkligen ett bra val! När jag var lite var korneller det värsta jag visste. Tyckte de stacks och var risiga och trista. MEn just korallkorneller har verkligen fått mig att omvärdera hela släktet. De är verkligen fina. Speciellt så här års.
Kram igen! ;)

Populära inlägg