Vårtecken!

Men se där...under Eken...ett vårtecken!


Nu tror ni kanske att jag har blivit lite galen men för mig är nog det här det första riktiga vårtecknet. Skymten av gräs när snön har legat tjock i månader. Jag vet att ni i Skåne har snödroppar, vintergäck och till och med blåsippor men hos mig ser jag äntligen ljuset i horisonten... i form av gräs! Det är här snön försvinner först.


Snart hoppas jag på att se en och annan vårblomma här under eken. Fast det blir nog när vi kommer hem från vår solsemester. En vecka kvar nu!

Kommentarer

Ja glæden ligger ofte i at se detaljen:0)...især når det gælder om at de tegn på våren. I Danmark har vi den sidste ude ligefrem kunnet dufte våren, men nu kommer kulden desværre igen.

Skøn aften fra
Katinka
Åh, känslan av barmark är underbar:)). Vi har ju haft barfrost lääänge nu, inte poppis bland växterna. Men hellre det än snö:)).
Ha det gott.
Kram Maria


Åh, vet precis hur det känns, har vääldigt mycket snö kvar här med, än! Men idag kändes det mer som vår när solen låg på på eftermiddagen - nu vänder det! :) Mia
Det är verkligen stör skillnad på vädret i vårt avlånga land. Men nu börjar det bli vår även hos dig! Härligt!
Kram Therese
Törnrosa sa…
Läste ditt förra inlägg, det om magnolior. Jag tycker att Wada´s Memory är en bättre och härdigare sort än Merril. Blommorna är likartade. En annan superhärdig sort är den vita arten stellata. Gillar också den enormt rikblommande och tåliga, snabbväxande och rosablommande Leonard Messel (stellata x kobus). Men som Malin skrev hos dig: rötterna är ömtåliga!!!
Fram för magnolior! (Jag har för tillfället 35 st, även om de flesta är ganska små ännu)
Kram
Nora sa…
Vilket glädjebesked! Jag är hemma i Norge nu, men hoppas också på lite barmark när jag kommer hem i helgen.
Kram!
Marina sa…
Man ska vara positiv, alltså är det ett vårtecken det du ser. Härligt att det visar sig gå åt rätt håll även längre upp i landet.
Här har vi kalla vindar idag. Inta alls så skönt som i går.


Kram
Alla vårtecken är välkomna och visst är det ett vårtecken att se gräs!
Veronica sa…
Den försvinner mer och mer för varje dag och snart...alldeles snart är det vita, trista borta :)

Populära inlägg