Att vara nöjd!

Flera av er skrev i fredagens Blommiga fredag att med hårt arbete och envishet så kan visst drömmar slå in. Jag har precis samma uppfattning. Jag tror att det är envisheten och fokus på det man vill åstadkomma som gör att man når sina drömmars mål. 

Jag är ledsen om någon uppfattar mig som lätt enkelspårig och "skrytig" när jag skriver om min glädje över hur jag lyckas med att förvandla en dröm till verklighet. Det är bara det att jag blir verkligen lycklig över att lyckas hitta det jag söker eller när jag lyckas med något projekt som jag har tagit mig an. Ni vet så där löjligt äkta nöjd som man kan bli när man lyckas. Det är inte min mening att skryta men jantelagen har jag aldrig brytt mig om så tycker du det är jobbigt att läsa om min nöjdhet, läs inte mer för nu ska jag gotta mig i mina drivbänksfönster, igen. Den här gången kommer bilder på de fönster jag köpte.


 Härligt bastanta och charmiga som kommer att kräva en hel del jobb. Stommen är bra men alla fönster behöver renoveras och efter att ha läst och sett en video om hur Marie och hennes man jobbade med sina drivbänksfönster inser jag att sommaren kommer att innehålla en hel del jobb.


Jag älskar detaljer och jag kan inte låta bli att undra lite över varför alla fönster har utsågade kilar högst upp. Har sett på bilder att andra fönster har det också så jag misstänker att det ska vara så men varför? Någon som vet?


 Alla drivbänksfönster har dessutom en järnstång på mitten och jag misstänker att det är för att stadga upp dom stora rutorna. Jag tycker den är vacker men mina fönster har stången på den sida som kommer att vara utåt och jag vill ha dom på insidan. Undrar om man kan flytta dom utan att förstöra fönstret? Tur att jag har många fönster så jag kan ha en fönster som testruta.


En annan fundering är färgen. Jag har varit inne på att ha engelskt rött, precis som färgen på våra fönster på huset men samtidigt oroar jag mig för att det ska bli för plottrigt. Men det kanske bara är en onödig oro. Sist men inte minst funderar jag mycket på glaset. Det är många små rutor och kanske ska vi byta ut några för att få större spann på rutorna? En tanke är att sätta i hela glas men precis som Marie säger i videon så är ju de en del av charmen. Underbara saker att få fundera och hitta lösningar på.

Annars ska jag idag, äntligen, starta vårsådderna. Det ska bli helt underbart att ha lite vår inne och njuta av eftersom snön fortfarande ligger tjock. Vill du se Maries växthusbygge kan du gå in här!

Kommentarer

Inte uppfattar jag dig som skrytig.Jag känner din glädje strömma ut ur det du beskriver.Och nog ska man få visa sin glädje när man lyckats med att förverkliga någon av sina drömmar.
Dina fönster ser verkligen fina ut men det blir nog ett stort jobb för er i sommar.Men jag tror väl inte att du räknar med att få växthuset klart i år.Kram
Fröpåsen sa…
Jag tror jag känner lite som du. Vi är slitvargar och åstadkommer fantastiska saker vilket innebär att vissa blir avundsjuka och tycker vi skryter.
Jag kan också komma på mig själv med att vara så lycklig över ett fynd att jag inte slutar prata om det. Men många gånger har andras missundsamhet tystat mig.
Men heja oss och våra fynd och saker som vi bygger upp och är stolta över! Vilka fantastiska fönster, de är jättevackra!
Men oj. Vilken lycka. Kan inte annat än att säga stort grattis till dina drivhusfönster!!! Skulle du vilja sälja något är jag intresserad :-)) Har letat sådana i mååånga år. Inte lätta att få tag på. I varje fall inte här uppe. Ditt växthus kommer bli SÅ vackert, så vackert. Hoppas det går att behålla de små storlekarna på rutorna (även om vissa måste bytas ut). Det är ju liksom de som gör fönstren så charmiga. Vet inte om jag missat något.... men skryt är det sista jag skulle förknippa med dig. Skulle vilja säga att du utstrålar lust, glädje och nyfikenhet :-) och inget annat. Härligheter, drömmar och framgångar är det både roligt att få berätta om men också att få dela med andra. Så tråkigt det vore annars. Så heja dig!!!

stor kram
Charlotte


Anonym sa…
Fortsätt att vara den du är! Du är en stor inspiration i mitt eget arbete med att skapa en trädgård!
Maud
Åh så vackra dina fönster är, vilket kap! Ser framför mig hur vackert ditt växthus kommer att bli och tänk vilken njutning när du kan gå därinne och bara mysa!/ Kram Titti
Inte är det jobbigt att läsa och lyssna på folk som är nöjda inte, tvärtom! Det är bara kul och vi får glädjas åt varandra!
Ser ut att vara mycket jobb med dina fönstrar, jag beundrar dig som tar tag i ett sådant projekt! Det kommer bli ursnyggt när det ärklart och jag hooppas vi får följa bygget!
Ha det gott!
Jag uppfattar dig på inget sätt som skrytig, bara som väldigt lycklig! Och det unnar jag dig så mycket! :) Tillhör ju själv skaran som jobbar hårt (även om jag inte ser allt i trädgården som 'jobb') med att förverkliga våra drömmar. Visst finns det en och annan som tycker det är jobbigt att se, men jag hoppas de flesta unnar oss vår glädje över att det vi drömmer om sakta blir verklighet. Skickar många ge inte upp-kramar inför sommarens fönsterrenovering! Kristina
Jag älskar att läsa om dina projekt, du är så positiv och en sann glädjespridare. Skulle aldrig uppfatta dig som skrytig.
Fönstren ser fantastiska ut, men kräver en del jobb. Men det klarar du utan problem:)). Lycka till!!
Ha en fortsatt fin helg.
Kram kram
Randi sa…
Din glädje sprider glädje!!! Om någon annan tolkar det på ett negativt sätt, så bry dig inte! Ditt projekt är superläckert och jag hoppas du fortsätter att njuta av det.
Kramis
Johnna G sa…
Men ÅÅÅÅÅÅ vad avis jag blir! Jag vill ju också bygga glashus, orangeri, varmväxthus, you name it! Jag har ju många år suktat efter ett glashus på kortsidan av vårt hus. Och någon gång blir det men inte nu, just nu pågår ju köksbygge. Sen badrumsbygge och sist tvättstuga. Näe jag menar sist blir det glashus... ;-)

Men jag kommer följa dig, som en tok!
Anonym sa…
Tvärtom... ..det är skönt med människor som klarar av att vara nöjda här och nu. Din berättelse om fönstren är inspirerande - det finns lösningar om man ser möjligheter.

Kilarna... ..antagligen för att ventilera drivbänken.
AnnaHelena sa…
Vilken fantastisk skatt du har hittat! Å, jag älskar gamla fönster! Det är så vackert! Du är bara att gratulera! Och så kul det ska bli att följa vad det ska bli av dem till slut! Det kommer att bli helt fantastiskt!!!

Nej, men varför skulle du uppfattas som skrytig!?! Nej, nej, nej! Absolut inte! Jag tycker att det är jättekul att läsa om dina fynd! Så klart att man är glad när man hittar något som man gärna vill ha!

KRAM // AH
Anonym sa…
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Åhh såna vackra fönster du hittat, kommer att bli så vackert på ditt kommande växthus ! Grattis !
Hoppas du kan behålla de små rutorna för de är så himla charmiga och kommer att tillföra mycket till helheten.
Fortsätt precis som du brukar och dela med dig av dina drömmar, framgångar och förhoppningar, du är en stor inspiratör !!
Ha det så gott och lycka till med allt till ditt växthus, det skall bli så kul att följa !
Kram/Isa
Marina sa…
Men snälla nån, inte kan man uppfatta dig som skrytsam! Det säger mer om den personen än om dig.

Dina fönster är underbara och jag frågade maken om kilarna. Han vet inte men kanske för att förhindra spänning på något sätt.

Det ska bli mycket spännande att följa ditt bygge.

Kramar
Man kan ju inte vara tyst om man är lycklig över något.Trist om delandets glädje uppfattas som skryt! Jag har också funderat på att byta till färre glas men herr O tycker det är smart med de små: billigare att byta när något går sönder.Jovisst, men ett himla pyssel också...Den där skarven du visar har vi inte på våra. Jag har ingen aning om vad den ska vara bra för.Möjligen avrinning?
Tsss, att vara glad är väl inte att skryta?
Det kommer att bli kanon! Och tänk till om du verkligen ska byta glaset, det har verkligen sin charm. :-)
Nora sa…
GRATTIS till fyndet! Det kommer bli så fint - det är jag övertygad om! Skall bli så kul att följa detta projektet!
Stor kram!
Inger sa…
Men då har väl jag skrutit väldigt mycket också, så många gånger som jag visat mitt växthus, och varför då, jo för att jag är så himla nöjd med det. Min kompis började förra sommaren att bygga sitt med likadana fönster som dina, målade i falurött, hon "ärvde" min snickare och hennes växthus kommer att bli ännu finare än mitt, och jag gläds med henne!
Kram
Hans sa…
Än en gång Grattis till detta fönster-fynd!
Om denna glädje är skryt, så skryt på, de flesta av oss andra gläds med dig.
Och visst har man anledning att 'skryta' ibland (se bara hur jag skryter över att alls något vill växa i vår kalla växtzon.)
Ha det fint.
Laila sa…
Hur i hela friden kan någon uppfatta dig som skrytsam? En energisk glädjespridare är vad du är, fortsätt med det!
När det gäller fönsterjobb varför inte ställa till med en storartad bloggträff där vi som kommer kan stå och skrapa bort färg på varsitt fönster under glatt samspråk? Anmäler mig härmed!
Kram
Louise sa…
Vilket kap! Förstår att du är nöjd och glad över det! Klart man ska visa sin glädje, annars vore väl livet ändå för tråkigt! Tror vi ska sluta bry oss så om vad alla andra tänker och tycker!

kram louise
Hihi, det tog ett tag innan det klickade vilken Marie du skrev om... Det där kommer du/ni att fixa galant! Misstänker att era förberedelser är lite mer gedigna än våra - jag är ju lite impulsiv och vill gärna komma till handling så fort som möjligt ;). Det ska bli jättekul att följa projektet!! KRAM Marie
Nej, inte är det skrytigt att berätta om sin glädje! I så fall är vi många som är skrytiga i våra bloggar ;-)


Lisa sa…
Jag blir bara glad och uppspelt när andra berättar om sina fynd eller stordåd. Inte känns du det minsta skrytig :-) Hujedamej, jobb kommer ni inte sakna, fniss. Men det är ju det som är charmen, och man njuter desto mer när det är klart sen. Vilket fint hus de hade byggt där i länken ! Ha det gott !
Lisa/Lisas trädgård

Populära inlägg