Formklippt

I Sverige formklipper vi ju lite olika växter och buxbom och idegran är en vanlig växt. Många drabbas av buxbomsjukan och här kommer lite tips från Egypten på formklippta träd och buskar. Vi börjar med ett Mimosaträd.


Eller varför inte skruvade Benjaminfikusar.


Benjaminfikus kan även klippas i andra spännande former och kanske några palmer för att få lite höjd i rabatten.


Kanske med kub?


Den här mannen tyckte jag synd om. Att handhacka gräskanten i över 30 graders värme. Borde införskaffa en kantskärare och skicka ner. Egypten är inte bortskämda med gräs så de kanske inte har sett alla smarta produkter vi har här hemma.


Annars njöt jag av vackra stockrosor vid poolen. Lite märklig känsla att se många av våra vanliga blommor i kombination med exotiska växter som palmer.


Idag är solen verkligen varm och härlig. Jag börjar få tillbaka hoppet om våren. Det blir nog vår i  år också. 

Tack alla snälla som har kommenterat och mejlat mig kring inlägget om att vara nöjd. Jag har inte fått någon elak kommentar på bloggen men jag råkade höra ett samtal mellan två personer som jag inte har en aning om vilka de är. Deras samtal gick ut på att det fanns bara en orsak till att blogga och det var att skryta om sitt liv och visa upp sig. 

Det fick mig att fundera lite  på hur mina inlägg kan uppfattas. Hur som helst har jag kommit fram till att jag struntar i om någon upplever bloggandet som skryt. Jag vet varför jag bloggar och jag vet att jag gillar att läsa andras bloggar. För att inte tala om hur roligt det är att glädjas åt när andra lyckas och blir så glada att de kan spricka. 

Kommentarer

Her er det mer snøkantene vi må pusse på. Du får trøste deg med at han er avklimatisert og synes nok 30 grader er sånn lagom og så er han sikkert kjempeglad for å ha jobb og for den som betaler lønnen er det sikkert overkommelig. Jeg liker formklipt når det kombineres med det ville. Bare formklipt blir fort litt sterilt. Da skal jeg ut å pusse snøkanter og passe på at det ikke blir for kaldt til bebisene i drivhuset. God påsk!
Unknown sa…
Jag vill också palmer i rabatten! :D
Och angående att blogga: jag tyckte nog förut att det där med att vilja skryta stämde, men nu när jag själv börjat blogga och läser många andras bloggar så känns det inte som om det är det det handlar om så mycket. Snarare mer om att vilja dela med sig, i olika former, att tipsa, att dela med andra i form av bilder osv. Jag har ändrat åsikt om bloggar en hel del måste jag erkänna :) och din blogg upplever jag ALDRIG som skrytig, över huvud taget. Den är trevlig och fin, och det är roligt att läsa dina inlägg. Så fortsätt på ditt sätt, det är bra!
Glad påsk! :)
Härliga bilder från Egypten!! Tycker det är så snyggt med formklippt. Tänk vad många fina växter det finns att formklippa på varmare breddgrader.
Skönt att du inte fått någon elak kommentar, eller mail.
Ha en fortsatt fin påskvecka.
Kram Maria
Ett formklippt Mimosaträd står nu på min önskelista!!! Ang. samtalet du hörde så tycker jag att det lät som om de var avundsjuka och missunsamma människor, sådana ska man inte bry sig om./ Kram Titti
Marina sa…
Det är nog mest dem som inte själva bloggar som har en massa negativa åsikter och tror sig veta precis hur det är i bloggvärlden. Jag har också hört liknande samtal men lägger mig inte i dem för jag vill inte att alla på jobbet ska veta att jag bloggar. Det känns som att de skulle förstå att jag bloggar om jag försvarar/förklarar hur jag ser på det. Jaja, huvudsaken att man själv vet och vill göra det man gör.

Spännande med alla klippta formerna.

Kramar
Aud sa…
Spennende med formklipp :-) Har også hørt folk si lignende ting, kanskje mer om FB enn blogger. De får syns hva de vil. Stå på! Hyggelig å lese bloggen din :-)
Nora sa…
Formklippa gör jag inte, men läckert kan det vara - det bevisar dina bilder om inte annat:-)
Ha en skön påsk!
Kram!
Ulrika sa…
Lite formklippt är alltid snyggt! Härliga bilder från er semester!
Vilka underbara fönster du hittat, ska bli spännande att se färdigt! Om jag inte hade ett växthus redan (även om det är fult) skulle jag vara grön av avund! Nu är jag bara gul :)
Fortsätt inspirera som du gör, jag uppfattar dig inte alls som skrytig!

Kram och ha en underbar påsk!!
Eva Linnea sa…
Jaa du, det finns folk till allt!!
Kram från EvaLinnea
GladiGrönt sa…
Vad fint med palmer och stockrosor! Men jag vill varna för att börja klippa benjaminfikus, för den som nu har en sådan inomhus. Jag hade en jättestor, från golv till tak och lika bred. Vi hade till och med ljuslinga i den till jul! Då den tog för stor plats tog jag fram sågen. Fikusen klarade den kraftiga beskärningen bra, men inte jag. Växtsaften som droppade på armar och händer, gav rejäla nässelutslag. Jag fick en stark allergisk reaktion, var som jätteförkyld i en vecka. Fick höra sedan av en läkare att just den fikusen är väldigt allergen. Bra att veta!
hagen vår sa…
Hei! Å formklippe er kjempemorsomt. Potentilla og spira egner seg veldig bra og den passer jo, godt for nordisk klima. Spennende bilder fra Egypt. Morsomt å se hvordan andre gjør det.
Å la seg begeistre er en viktig egenskap. La andre kalle det for skryt. Det er de som har problemet. Ha det godt! Anne
Helena sa…
Det bästa med att blogga är ju att man får göra o skriva o visa det man vill :D Klart jag funderar som du ibland men litar till min egna känsla kring det hela.Jag gläds så mycket för andras skull o hoppas andra gör det för mig oxå ;-) Om inte kan jag ju inte göra nått åt det heller.
Anledningen till att jag började blogga var ju att jag ville dela med mig så det fortsätter jag med :)Inte alla vänner förstår sig ju på detta trädgårdstokeriet o då är ju bloggvärlden himla bra eller hur?!
KRAM från mig!
Roligt att se sådan formklippning, klart annorlunda mot vad vi använder här. Jodå, jag har också hört de där samtalen, mest "hur har de tid" (underförstått att man försummar något annat), men jag vet ju hur bra jag mår av att skriva, fota och berätta om mitt största intresse. Och det enda jag har valt bort är slötittande på tv och slösurfande... Och det gör mig inte ett dugg! Kram!
Veronica sa…
Jag förstår precis hur du menar med åsikter om bloggandet. Jag funderade länge och väl innan jag bestämde mig för att börja blogga om min tädgård. Nu är det precis 1 år sedan jag gjorde mitt första inlägg och jag har inte ångrat en enda sekund att jag började. Så mycket kunskap, vänner, roligt jag har fått under detta år är så kul att det är värt alla kommentarer som andra eventuellt fäller om det! Att det samtidigt är en dokumentation om den egna trädgården och att man har fått ett forum för tankar och åsikter är bara ett plus!

Kram
Men hallå där. Är ni i härliga Egypten.... Underbart. Blir nyfiken på var? Förstår att ni har det helt fantastiskt. Läckert med allt annorlunda formklippt.

Skönt att höra att du inte hade fått någon elak kommentar. Och det är skönt att trädgårdsgenren inom bloggvärlden i stort sett är förskonade från tråkigheter.

Stooor kram
Charlotte
M/S Design sa…
Fina bilder men jag är tveksam till om det var snyggt med dom där växterna formklippta!
Tror trädgårdsbloggare är extra trevliga! och glädjs av andras trädgårdar,lyckade sådder mm man vill se mer och inspireras!
Ha en trevlig påskhelg
Kram
Mariana

Populära inlägg