Betongfat!

Bettina, med bloggen Bettinas blad, samlar betongprojekt i en länksamling. Jag har bara jobbat med betong två gånger. Första gången gjorde jag ett fat och formen var ett plastlock modell större. Tanken var att grodan skulle spruta vatten i fatet men så blev det inte och nu växer det taklök där istället.


Mitt andra projekt gjorde jag tillsammans med min mamma. Vi plockade blad från pestskråpan som växer på banvallen. Bladen är riktigt stora och vackra. Två kullar av sand fick bli grunden som bladen fick ligga på. På med betong som vi blandade efter receptet på påsen.


Faten fick bränna under plastskynke och när betongen bränt färdigt var det bara att börja pilla bort bladen. Inte helt lätt!


Efter lite skrubbande var faten rena och fina. Redo att användas. Mamma tog ner sitt till Gotland.


Mitt fat står i gruset mot verandarabatten och är idag ett fågelbad. Enkel och vackert!

 

Det är roligt att gjuta i betong och jag undrar varför jag inte gör det mer. Ska nog ta och titta lite närmare på Bettinas länksamling och skapa lite mer i sommar. Är du nyfiken och vill se mer saker i betong? Klicka på bilden så kommer du till Bettinas samling.


Annars njuter jag av att det blir mer slask på vägarna. Jag tror minsann att våren gör framsteg. Snart kanske jag kan få syn på gräsmattan igen.


Kommentarer

Har aldrig gjort något i betong (undantaget ett projekt i tekniken åk9), men jag drömmer nu om att tillverka planteringskärl i hypertufa och kunna odla lite alpiner. Får väl se hur det går med detta i sommar...
Merja sa…
Visst är det kul att gjuta. Har gjort en del grejer. Får bli ett projekt när det blir varmare:)
Ha en bra dag!
Javisst är det kul med betong. Jag har en väninna som är en fena på gjutning. Vi har gjort blad, krukor och annat kul. Vissa år är ju rabarberbladen så stora så fåglarna kan få en hel bassäng att bada i.
Kram milla
Så snygga de blev! Och riktigt fint kupade. Det var kupningen som var knepigast tyckte jag när jag gjorde mitt första. Bladet ville inte riktigt räcka till på bredden:)
Tusen miljoner tack för att du länkar till samlingen! Mmmm, gillar verkligen dina pestskråpsfat.
Ha en fin dag och kram!
Har några säckar med betong ligger och väntar på att jag ska börja.Har ju köpt en massa formar så bara det blir så jag kan vara ute så ska det bli av.Kram
Hejsan!

Hittade hit från Bettinas betonsamling.
Så fina fat du gjort. Själv har jag hållt på ett bra tag med gjutning i betong. Alla former jag kan komma över sparar jag och så småningom blir det små gjutna krukor och en massa annat kuligt.
Ha de gott.
Lena sa…
Förra året gjöt jag inget alls, hade liksom lite annat för mej, men i år ska jag gjuta och jag har redan börjat samla formar.

Så fina era fat blev, något sådant skulle jag vilja prova på.

Kramar
Anonym sa…
Kul med betong. Och så snyggt det är ditt fat. Har faktiskt aldrig provat. Dags att ändra på det. Får bli en av sommarens små projekt kanske.. ;)
Magiska bilder i tidigare inlägg. Satt bara och gapade åt motljusbilden med fröhänget. Underbart!
Stor kram!
Snart är det vår, vännen! Och trädgårdsäventyr!!! Tjoohoo!
Aud sa…
Fatene ble riktig fine! Jeg har ikke sett dem før, men skal prøve å lage sånne selv senere på våren. Er med i ei hobbygruppe som skal ha temadag :-)
Åsa sa…
Som den trädgårdsnovis jag är fattade jag inte på första betongbilden att du och din mamma skulle göra fat. Jag trodde ni hade gjort två kvinnobröst som skulle ligga som konst i trädgården. Ha ha! Galet snygga blev faten i alla fall! Kram från France
Marina sa…
Betong är kul! Ändå har jag inte gjort något nytt på två år. Måste alltså bli av i år.

Kram
Jättefina! Jag gjorde oxå men mina frös sönder. Jag borde ha armerat med lite hönsnät. Kraaam Pia
Så fina dom är dina rabarberblad, jag har gjort det en gång och det blev riktigt bra. Varje somma köper jag hem en ny säck för att jag ska gjuta massa men sen får jag kasta den sommaren därpå för det har blivit hårt.

Kram Anna
Anna-Maria sa…
Fantastiskt snygga fat! Visst är det kul att jobba med betong, jag längtar efter den tiden!

Populära inlägg